Moftangii, French Cancan si ciocolata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am remarcat, pana acum in treacat, ca ori de cate ori se sarbatoreste Bucurestiul, apar in mod necesar, la loc de cinste, elemente de vodevil frantuzesc, de obicei asociate cu nelipsitele cuplete tip caragialesc. Avand totusi farmecul lor, aceste momente incearca probabil sa reinvie amintirea Micului Paris, frantuzit si cosmopolit, apoi, fiind vreme de sarbatoare, si deci de veselit, sa si radem putin, caci, nu-i asa, de la Râm ne tragem, si romanii ne-au invatat ca poporul se tine cu paine si circ.

In ceea ce priveste painea, patiseria Chocolat de la coltul strazii Stavropoleos cu Calea Victoriei, vizavi (vis-à-vis?) de CEC, este un loc minunat, cu tot felul de specialitati de panificatie, patiserie si – evident – ciocolata. In mijlocul ei, pe o scena improvizata a avut loc aseara, in cadrul festivitatilor Zilelor Bucurestiului, un mini muzical-pantomima, "Moftangii si French Cancan" (oarecum hibridizat atat prin titlu, cat si prin realizare).

Usor stereotipic, insa vesel, spectacolul l-a avut in centru pe Silviu Biris, un actor cu o ascendenta remarcabila in ultimii ani, inconjurat de 6 colege de "breasla" si pasiune actoriceasca. El in frac, cu plastron si cu baston, ele in costumatie de Moulin Rouge. In cele 20 de minute cat a durat spectacolul, Silviu a recitat, a scandat, a cantat si a dansat, inclusiv step, acompaniat admirabil de Ileana Olteanu, care i-a fost partener si de pantomima, pe fundal sonor de Dixieland, romante romanesti si chiar muzica populara.

Dintre trupa de dansatoare care au umplut ciocolateria cu chicoteli si volane rosii, s-a remarcat prezenta ca intotdeauna efervescenta  a Taniei Popa, pe care mi-am adus-o aminte cu placere in splendida punere in scena la Teatrul National a piesei "Ondine" de Jean Giraudoux, si pe care poate ati vazut-o in Balanta sau Occident.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera