Metropotam a fost la Severin, umbra Bucurestiului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vacanta, o dulce vacanta, iar ne intalnim, si spune repede unde fugim... Doar la asta ne gandim, doar vacanta respiram. Traim 5 zile in asteptarea a doar 2 zile de relaxare, distractie si uitare, doar ca sa o luam de la capat, again and again.

Weekendul trecut eu una plecai (ca asa se zice in zona) in popas la Severin (pentru cunoscatori Drobeta Turnu-Severin). Sambata noaptea, dupa 4 ore de mers cu rapidu', cobor in gara. Umm, gara?! Parca am vazut o placuta printre schele si moloz, care ma avertiza ca aici e gara... noroc cu cei de pe peron: "Haide, ce faci?! Aici e Severinul".

E dupa miezul noptii, tot ploua persistent, copacii par sa se rupa (si chiar sunt cativa la pamant) din cauza furtunii si noi suntem pe strazi, de abia ajunsi. Ce facem? Mergem la culcare sau iesim la distractie, destrabalare, relache... doar de aia am venit. Cum legenda locala spune ca Severinul este orasul care nu doarme niciodata, (noi stiam ca asta e in New York, de fapt) lasam bagaje acasa, si avanti popolo, ca cica e inca devreme pe la 3 am...

Prietenii imi insiruie o lunga lista cu localuri "ca-n Bucuresti"... asta in caz ca am uitat de unde am plecat. De la discoteci la baruri, de la terase la cofetarii si restaurante - toate au un iz de Bucuresti, parca. Perfect, da' ceva ca-n Severin avem ceva? Ce o fi cu dorul asta nebun de capitala care transforma orice locatie intr-o umbra bucuresteana, nu-mi explic, pentru ca ei spun ca nu le place in Bucuresti, desi unii prefera sa ramana acolo decat sa mearga "acasa"?! Complicat rau...Cu dansul ne-am lecuit rapid pentru ca desi era lume buluc prin toate cluburile si muzica buna, ringul era pustiu. De stat la terasa nu e cazul din motive de ploaie, restaurantele sau alte nebuneli dormiteaza de mult, deci nu sunt o optiune. Gasim intr-un final un bar de biliard, unde gasim si masa libera, berica, suculet si preturi bune (de Severin, nu de Bucuresti). Extra - avem muzica in surdina, spre deosebire de Bucuresti. Ne apucam sa jucam biliard. Prost, dar cui ii pasa, ne distram.

A doua zi ne facem program turistic, vedem un muzeu, o ruina, doua, trei (spre deosebire de cele bucurestene, ale lor sunt oficiale), un teatru, monumente si statui, un picior de pod istoric. (da, adica vreo cateva din lucrurile astea istorice)

Ne mai plimbam si prin parcuri. Frumos, frumos, ne place in parc.

Mergem cu salupa pe Dunare, facem cu mana la vaporase. Tragem o fuga pana la Herculane, sa stam cu burta la soare. Un picnic mic, pentru sufletel. Si noaptea iar batem orasul dupa un loc cool - practic aceasi poveste de noaptea trecuta cu timp de pierdut pana la 5 dimineata cand pleaca trenul inapoi spre Bucuresti.

 

Concluzie: merita sa pierzi cel putin un weekend prin Severin! Risti sa dansezi de unul(a) singur(a), nu sunt localuri cu fitze (prea multe), si orasul pare semi-pustiu ziua in amiaza mare... Dar, orasul e misto, prajiturile sunt bune, preturi mici, taxiul costa 2 RON in orice directie, oameni sunt de gasca (iti cauta si 2 ore un loc unde sa te distrezi si tu, chiar daca esti tocmai din Bucuresti), iar Dunarea e aproape, deci ai si peste proaspat ca varianta culinara. Asa ca avanti popolo, nu va sfiiti!

 

P.S. 1. unii prieteni sustineau cum ca de fapt in Severin e ca-n Timisoara  - astept si alte pareri avizate
      2. mie nu mi s-a parut ca ar fi ca-n Bucuresti, dar nu te pui cu localnicii cand esti in minoritate
      3. merita sa vezi cum arata un parc, de fapt mai multe, chiar toate parcurile unui oras, atunci cand sunt ingrijite (ceea ce in Bucuresti, de exemplu, e mai degraba exceptie decat regula)
      4. pentru cei cu dor de apa//rau/mare, va sugerez o oprire la umbra palmierilor din parcul central al Severinului
      5. inca nu m-am lamurit daca Rapunzel se ascunde sau nu in turnul de apa
      6. din nou, dati o fuga pana acolo, macar pentru priveliste1 comentariu

Metropotam a fost la Severin, umbra Bucurestiului
geoko
#1 -

:P

ce pot sa zic sunt OLTEAN si sunt mandru de oraselu meu:P
gratz...buna prezentare(dar parca meritam si noi putin mai mult)......(adica macar o poza cu mine):P
hihi

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera