MetropoTravel: Linz, capitala culturala europeana 2009

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Linz este unul dintre cele mai frumoase si mai mari orase din Austria, considerat capitala Austriei Superioara. Pe harta, Linz se afla in partea de nord a tarii, aproape de granita cu Cehia si Germania.

In 2009 orasul a fost desemnat Capitala Culturala Europeana, preluand stafeta de la Sibiu Liverpool, Stavanger si Sandnes. Evenimentele dedicate capitalei au inceput fix la trecera in noul an, cu un spectacol de lumini impresionant pe podul Nibelungilor, urmat de un concert de muzica clasica sustinut la noul centru Ars Electronica. Imagine panoramica a jocului de lumini si artificii aici.

Linz
Ars Electronica


Citeste continuarea pe MetropoTravel.ro! Aici gasesti mai multe recomandari de calatorie, informatii si  idei despre unde si cum sa pleci in vacanta. 

logo

Mai multe fotografii in Galerie3 comentarii

MetropoTravel: Linz, capitala culturala europeana 2009
Ioana
#1 -

dar Vilnius?

Anul acesta sunt doua capitale culturale europene: Linz si Vilnius. Tot asa cum in 2007 capitale culturale europene au fost Luxemburg si Sibiu.

MetropoTravel: Linz, capitala culturala europeana 2009
silviu
#2 -

slab

linz n-a preluat stafeta de la sibiu, care a fost in 2007, ci de la liverpool si stavanger, capitalele culturale europene ale anului precedent. putina documentare n-ar strica :)

MetropoTravel: Linz, capitala culturala europeana 2009
Gina
#3 -

uf

am modificat si imi cer scuze pentru neatentie, se pare ca Sibiu a ramas o obsesie placuta

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera