Marie Fe Boyero la Galeria Basil

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Marie Fe Boyero este o artista care s-a nascut in Spania, insa intre timp a trait putin si la Paris, si in Brazilia, in Egipt si Olanda. Acum s-a stabilit in Romania, iar expozitia de la Galeria Basil este prima expozitie personala la Bucuresti. Tot in Romania, Marie Fe Boyero a expus in cadrul proiectului Poduri europene, vernisat atat la Muzeul Bruckenthal din Sibiu, dar si la Galeria Senso din Bucuresti. Este vorba de un proiect initiat de Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania, asociatie din care artista face parte, iar dupa taberele din fiecare an, la care participa si artiste plastice din Europa, rezulta o expozitie de grup, care in 2007, anul integrarii, s-a intitulat Poduri Europene.

poze expo

In expozitia de la Galeria Basil, Objects, Materials and Paintings, sunt prezente si lucrari de pictura si cateva sculpturi. Abordarea foarte moderna, materialitatea, impactul vizual contureaza stilul altfel al artistei, pe care il vei recunoaste chiar si dupa ce vezi o lucrare. Am recunoscut imediat lucrarea expusa toamna trecuta la Galeria Senso, pentru ca si atunci, ca si acum am gasit-o si foarte expresiva, si foarte puternica vizual.

poze expo

Este vorba despre lucrarea din stanga.

Artista se joaca foarte decorativ cu materialele, vei vedea langa pasta groasa obiecte reciclate din fier, ruginite, vei vedea si ipsos, si carton. Dar lucrarile nu sunt niste colaje aglomerate, ci simple, par mai mult obiecte create decat picturi in sensul clasic (mai ales lucrarile de mari dimensiuni, cele micute sunt decorative pur si simplu). Acceasi senzatie de obiect creat, care-si exprima materialitatea, o lasa si cele cateva sculpturi.

poze expo

Langa tablou, artista a decorat si blatul unei mese cu elementele pe care le colectioneaza si care apoi apar in lucrarile ei.

Specializarea de decorator, pe langa cea de artist plastic (ambele capatate la Ecole Boulle, in Paris)  se reflecta foarte bine in lucrari pentru ca ele par create ca sa dea noi expresivitati unui spatiu, sa-l decoreze fara a-l incarca, sa-l faca parca mai prezent prin ceea ce e acesta constituit - materialele, imbinarea lor. In spatiul foarte frumos al Galeriei Basil, pe peretii din caramida si alaturi de godinul incalzit, nu am perceput de la inceput lucrarile ca fiind expozitia, ci decoratia spatiului, felul in care a fost el gandit de la bun inceput. Dupa un mai lamurit, "aha, deci asta chiar e expozitia", lucrurile au reintrat in firescul lor.

poze expo

O lucrare de mari dimensiuni costa in jur de 2.000 euro, in timp ce o lucrare mica, decorativa in jur de 600 euro. Cu intentii de achizitie sau nu, o vizita la Basil merita, pentru ca galeria este sic-boem decorata, iar vizavi de spatiul expozitiilor si al cursurilor (aici se tin cursuri de pictura pentru adulti si, in curand, un curs de pictura si antichizare a mobilierului) se afla un magazin cu toate cele trebuincioase pentru a picta in galerie sau la tine acasa.

Expozitia este deschisa pana la 23 februarie la Galeria Basil, din strada Dionisie Lupu nr. 46 (in curtea Casei Universitarilor).

Program. Luni si Miercuri: 10.00 - 21.00. Marti si Joi intre 10.00 - 19.00, iar Sambata: 10.00 - 15.30
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera