Manic Street Preachers: Predica muzicala de care avem nevoie si o lansare de album

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Multe formatii de rock alternativ vor sa traga un semnal de alarma cu privire la planeta, univers si conditia umana, dar putine reusesc sa o faca la fel de inteligent si sustinut precum Manic Street Preachers.Este greu sa ramai pertinent atunci cand faci parte din sistem, dar galezii care canta impreuna din 1986 rad de sistem si refuza orice compromisuri. Richey Edwards, autorul versurilor, care pana in 1995 a facut parte din formatie, si-a scris cu o lama pe mana "4 real" dupa ce Manics au fost acuzati ca nu ar fi "autentici".

 

In perioada de inceput a formatiei, Edwards era cel responsabil cu look-ul si mesajul. In 1995 Edwards a disparut, iar cei trei membri ramasi (solistul James Dean Bradfield, basistul Nicky Wire si tobosarul Sean Moore) s-au vazut nevoiti sa continue fara el. Pana in momentul acela formatia deja lansase trei albume in trei ani (Generation Terrorists, Gold against the Soul si Holy Bible) care avusesera succes.

Richey Edwards a disparut pe 1 februarie 1995 din hotelul unde era cazat, fara nici o explicatie sau indiciu. Formatia a pus deoparte o parte din profiturile din toate albumele care au urmat, in speranta ca Edwards se va intoarce sau va fi gasit. Familia chitaristului a asteptat 13 ani, pentru ca pe 28 noiembrie 2008 acesta sa fie declarat decedat oficial.

Edwards nu a putut sa fie alaturi de membrii sai de formatie cand acestia au avut primul single care sa fie numarul 1 in lume (If you tolerate this, your children will be next) in 1998 sau cand Manic Street Preachers au urcat pe o scena din Havana (in 2001), in calitate de prima formatie occidentala care sa concerteze in Cuba. In interviul urmator, Nicky Wire si James Dean sunt modesti cu privire la aceasta realizare, dar totusi mandri pentru ca pentru ei: "Cuba este una dintre putinele tari care se opun americanizarii planetei".Playlist-ul concertului din Cuba a continut si melodii de pe albumul Know your enemy. Cantecul Ocean Spray era inspirat din lupta mamei lui James Dean cu cancerul. Trei ani mai tarziu au scos albumul Lifeblood, si cu ocazia turneului de promovare au mai luat un chitarist care sa-i sustina. Acesta al doilea chitarist, in prezent Wayne Murray), canta in spatele formatiei, langa setul de tobe pentru a lasa locul ocupat de Edwards liber.Send away the tigers (2007) s-a descurcat mult mai bine decat Lifeblood, fiind laudat in mod egal de critici si fani ca "cel mai bun album al formatiei din ultimul deceniu". Your love is not enough (duetul cu Nina Persson de la Cardigans), Autumn Song si Indian Summer au fost lansate ca single-uri de pe album. Turneul de promovare al albumului i-a adus si pe plaiurile noastre, la Bestfest 2008.

BESTFEST 2008 - Manic Street Preachers BESTFEST 2008 - Manic Street Preachers

  

Cel mai nou album Manic Street Preachers -Journal for plague lovers va fi lansat la noi pe 29 mai in noul magazin Off the record. Ce face acest album atat de special (in afara de faptul ca este unicul album Manic lansat oficial la noi in tara) este ca el contine ultimele cantece scrise de Richey Edwards.

“Stralucirea si inteligenta versurilor lui Richey ne-a obligat ca intr-un final sa le folosim.”, este explicatia oferita de bassistul Nicky Wire pentru decizia trupei de a folosi versuri pe care le-au evitat de cand a disparut chitaristul. Ultima piesa de pe JFPL, intitulata William’s Last Words ii este dedicata lui Richey.

afis

Album sustinut de Metropotam si Radio GuerillaNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera