Mai intai de toate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Mai intai de toate, vreau sa lamuresc niste chestii, cum ar fi cine sunt, unde ma duc si cum am aterizat aici.

Am vazut ca ceilalti au scris muuult mai multe despre ei la descriere, spre deosebire de mine, care aparent am avut impresia ca trebuie sa trimit o telegrama. Deci, am terminat Literele la Universitate si un master de tranduceri tot aici.

Nu sunt nici profa, nici traducator. Am ajuns sa lucrez intr-un trust de presa. Spre norocul sau ghinionul meu, am prins finalul vremurilor bune ale presei glossy. Clientii varsau bugete in paginile noastre, vanzarile la chiosc mergeau brici si oamenii cumparau revistele lucioase fara sa fie nevoie de artificiile care se practica acum in absolut toate revistele: diverse cadouri menite sa ia ochii cumparatorului needucat.

Acum oamenii nu mai cumpara o revista, cumpara de fapt un gel de dus, un rimel, un fard de ochi, un gloss sau, in functie de sezon, papuci de plaja, prosoape, manusi, palarii, luate dupa caz de la clienti sau aduse cu vaporul din China. Mai multe parghii par sa fi lucrat impreuna la ingroparea definitive a revistelor.

Mai intai internetul, care a dus la aparitia siteurilor si blogurilor foarte bine nisate, apoi criza economica, care a insemnat si ea un cumul de reactii in lant: mai putine pagini de reclama in reviste, oameni dati afara sau platiti tot mai prost, vanzare la chiosc injumatatita, tipar tot mai slab si tot asa; angajati nemotivati de nimic ca sa-si faca treaba bine.

Mai intai de toate Mai intai de toate

Ce mai caut eu la o revista daca totul merge prost pana la urma. In mod cert nu ma motiveaza gandul ca poate la anul or sa ne dea inapoi cei 20% pe care nu i-au scazut din salarii acum doi ani, ci casele frumoase pe care le vad aproape zilnic, magazinele cu mobila si decoratiuni in care intru cel putin o data pe saptamana, conferintele de presa la care se lanseaza nu stiu ce cuptor care se curata singur sau unele si mai haioase, unde aduc la lansarea unei fabrici de caramizi, sa zicem, un preot care sa sfinteasca toata treaba ca la carte si in prezenta presei.

Cam in lumea asta ma invart eu as a daily job, prin urmare despre asta o sa si scriu, din cand in cand, aici. Ah, revista se numeste Casa si gradina si in numarul de noiembrie, abia iesit pe piata, puteti castiga o canapea.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera