Madrid - orasul luminilor improvizate

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pe strazile orasului spaniol luzinterruptus isi face de cap cu jocuri de lumini. Totul a inceput cu un proiect pentru Madrid Abierto Festival 2009-2010, ce includea haine albe agatate pe sfori, iluminate din interior ce ar fi trebuit agatate in spatii publice, care din pacate nu a fost acceptat in festival.

De aici, lucrurile au evoluat intr-o serie de interventii in spatiul public ce implicau cumva folosirea luminii si a corpurilor de iluminat. Pe 12 decembrie 2008 au agatat lampadare pe stalpii orasului pentru a crea o "atmosfera intima".

luzinterruptus

luzinterruptus
Sursa foto, credits to Gustavo Sanabria


Iar pe 5 ianuarie au revenit in forta cu mai multe instalatii, inclusiv crearea unor "locuri pentru citit" in statii de autobuz, intrari in cladiri vechi sau abandonate, o cabina foto stricata si multe altele...

lumini
Sursa foto, credits to Gustavo Sanabria

Luzinterruptus functioneaza dupa principiul "Dejamos nuestros destellos de luz encendidos... para que otros nos los apaguen..." (lasam luminile noastre aprinse... pentru ca altii sa le stinga...) si incearca sa umanizeze orasul, sa atraga atentia locuitorilor asupra unor lucruri si locuri pe care acestia le ignora in plimbarile lor zilnice, cladirile vechi, darapanate, spatii abandonate, gunoiul de pe strazi.

Fiecare articol include detalii despre motivele pentru care au fost alese spatiile, ideea din spatele interventiei, timpul de executie si durata de viata a rezultatului final.

Ceea ce fac spaniolii seamana cu proiectul Red Spot al celor de la focAr, care ilumineaza cladirile abondonate din Bucuresti in rosu, sperand ca astfel oamenii, si mai ales municipalitatea, nu le vor uita si nu le vor lasa sa se autodistruga.

Mai multe fotografii si informatii aici

Sursa foto thumb, credits to Gustavo SanabriaNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera