Luminand si tremurand la Festivalul Luminii din Parcul Carol

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Asteptasem Festivalul Luminii ca pe un mar copt. Imi imaginasem cele 8000 de lumanari intr-un mod spectaculos, sclipind feeric pe zapada...

Stop cadru. Ce zapada? Ieri a plouat.

...sclipind feeric si reflectand in baltoace alte 8000 de luminite.

Taiati! Ieri batea si vantul. Se stingeau lumanarile pe capete.

Desi vremea ne-a stricat definitiv scenariul, am mers totusi zgribuliti in Parcul Carol sa aprindem cateva lumanari si sa ne incalzim la lumina. Imaginea a fost cam un sfert din feeria luminoasa pe care o speram, dar a fost totusi frumos.

Festivalul Luminii in Parcul Carol (2008)

Pe la 6 si jumatate, cand am ajuns noi, gulgutele erau deja aprinse (daca nu stiti, gulguta este un termen inventat de Cercetasii Romaniei, care au organizat acest eveniment punand suflet si multa mana de lucru voluntara in "flaxurarea" celor 8000 de cutiute anti-vant pentru lumanarele - detalii despre istoria festivalului aici).

Festivalul Luminii in Parcul Carol (2008) Festivalul Luminii in Parcul Carol (2008)

Am mai aprins si noi vreo 10 lumanarele decedate temporar si am luat-o catinel pe aleea principala a parcului , luminata slab de licarirea celor 2 siruri de luminite, spre treptele Mausoleului, unde se vedea din departare o floare desenata in lumina si de unde se auzea muzica.

Festivalul Luminii in Parcul Carol (2008)

Muzica era folk, sunetul nu prea grozav, iar lumea nu prea entuziasta, desi se sesiza un aer de tabara la cabana. Trupa InDart sustinea un spectacol pantomimic-muzical despre povestea Albei ca Zapada. Pe gulguta mare din centrul platformei se scriau impresii:

- Sper ca la anul sa fie cel putin la fel de frumos. Vrem vin fiert.
- Intr-o lume cu multe pete negre avem nevoie de multa lumina.
- Tare e cercetasia!
- Gulguta mea s-a lasat batuta de vant.
- Frigul ne patrunde corpul, iar lumina ne patrunde sufletul.
Cu corpul patruns zdravan de frig, nu prea patrunsi de lumina si visand la un vin fiert, am urcat si noi pana in varf de colina, sa vedem de sus spectacolul de lumini. Din pacate, lumanarelele erau coplesite de lumina felinarelor din parc si de cea a ornamentelor de Craciun din copaci.

Nu se vedea nimic deosebit, mai ales ca multe erau deja stinse de vant, iar vizitatorii nu se grabeau sa se aplece sa le invie.

Festivalul Luminii in Parcul Carol (2008) Festivalul Luminii in Parcul Carol (2008)
gulguta din extemporal la mate (hartia va fi reciclata)

Ne-a placut ideea unui festival al luminii si in Bucuresti, fara vreun pretext deosebit (nici religios, nici spiritual, nici comemorativ) si speram ca la anul sa aiba mai mult noroc cu vremea.

(Si daca tot se face expozitie foto prin boscheti... macar aceea sa fie luminata decent.)

foto in galerie
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera