Locuri: Muzeul Militar

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Animati de dorinta zborului (adica lucrand din greu la schita cu care metropotamul va zbura precum pasarile cerului la Flugtag), am fost la Muzeul Militar sa ne holbam la sursa de inspiratie, si anume avionul lui Coanda. Cu care acesta a zburat. (faptul ca avea motor probabil ca a ajutat mult)

muzeu

Muzeul Militar (la care ne-am dus cu inima indoita, asteptandu-ne sa ne plictisim ca la emisiunile cu Vocea Armatei) s-a dovedit o surpriza neasteptat de placuta. Muzeul este inainte de toate un muzeu de istorie, chiar mai placut vizitatorului decat Muzeul de Istorie Nationala, unde lapidariumul nesfarsit iti taie orice chef sa mai treci de razboaiele dacilor.

mihai

Linia temporala incepe odata cu rasaritul instinctului de aparare/conservare/vanatoare al omului primitiv, care venea de la supermarket tragand dupa el o pulpa de mamut si cu toporul de silex pe umar striga din gura pesterii ""Wiiiilmaaaa, I'm hoome!"

aur

Exponatele trec (foarte frumos asezate, luminate si explicate) prin istoria militara veche, medievala, ajungand la etajele superioare la cea moderna si contemporana.

pistoale

medalii

Obiectele expuse merg de la documente vechi, zapise, acte, diplome, fotografii, armament, uniforme, machete, harti, pana la tancuri si avioane in marime naturala.

poza
moment public de reculegere dupa pierderea Basarabiei si Bucovinei


Muzeul este mai mare decat ar parea, privit din fatada de pe strada Mircea Vulcanescu, strajuita de busturile voievozilor si conducatorilor romani.

muzeu

Pe langa cele 2 etaje ale cladirii din fata, parcul tehnic din spate are zeci de masinarii de razboi la care te uiti cu fascinatie, o urma de teama si putina adrenalina. Tunuri, antiaeriene, antitanc, obuziere, aruncatoare de mine, elicoptere de lupta, tancuri, mai vechi si mai noi, mai ruginite sau mai noi (probabil chiar in stare de functionare).

muzeu

In pavilionul de aviatie si cosmologie l-am vazut!! Coanda! Metropotamul o sa incerce sa se ridice (chiar sa zboare) la asteptari.

coanda

Pe langa asta, ce ne-a atras cel mai mult atentia a fost modulul de coborare al navetei SOIUZ, cu care a zburat (planat) in 1981 Dumitru Prunariu.

soiuz

Ne-am holbat ca metropotamul la poarta noua in burti de avioane, am clipit nas in nas cu turbinele si cu gurile de tun. Am constat ca era deja tarziu si nu am mai apucat sa vedem pavilionul de atelaje, harnasamente si accesorii de calarie, nici cel de uniforme si armament (unde sunt expuse doar cateva sute din miile de arme din colectie), dar o sa mai mergem.

muzeu

Este o colectie imensa si fascinanta a istoriei, pe timp de pace si razboi, imaginativ pusa la cale, care sta la dispozitia curiosului de la 9 la 17.00 (mai putin lunea). Muzeul inchiriaza si recuzita si puteti face si fotografii: 1 leu poza, se numara la iesire :) (sa mergeti cu bani la voi, o sa va fure filmul). Taxa de intrare: 5 lei.

alte foto in galerieNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera