Locul unde au fost impuscati sotii Ceausescu se transforma in muzeu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Destinul Romaniei ca tara va fi multa vreme marcat de existenta in istorie a sotilor Ceausescu, iar la auzirea acestui nume multi romani inca tresar, unii cu teama - altii cu nostalgie.

La un moment dat ne-am intrebat daca nu cumva Ceausescu nu merita sa fie brand de tara, pentru ca se intampla ca imaginea tarii in afara sa fie asociata cu fostul dictator comunist.

Tocmai in ideea de a atrage turisti, care sa se convinga singuri cum stau lucrurile, fosta unitate militara din Targoviste unde au fost impuscati sotii Ceausescu va fi punct muzeal al Complexului Curtea Domneasca, urmand sa fie deschis pentru vizitatori incepand cu luna septembrie.

Cand e vorba de executia celor doi parerile sunt de obicei impartite in grupurile de romani. Unii cred ca a fost bine, ca o merita, altii spun ca democratia noastra si asa fragila e intemeiata pe o crima, fara un proces corect.

Pentru o clarificare puteti trece pe la Targoviste ca sa vedeti locurile unde s-a intamplat asta.

Interioarele cladirii au fost revopsite cu aceleasi culori care erau in 1989, va fi acelasi mobilier, plus paturile unde au dormit sotii Ceausescu inainte de executie.

Totodata va fi amenajata si camera in care a functionat tribunalul in care au fost judecati cei doi.

Pentru a vizita locul veti plati un bilet in valoare de 7 lei.

Sursa foto, Sursa thumb

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera