Listing: Cele mai "tari" gafe politice ale anului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
2007 a fost amuzant. Ne uitam la tv cu popcorn-ul in brate, sa vedem ce-au mai zis comicii din senatul autohton, de la palatul Victoria sau de la Cotroceni. Foarte inspirati comicii nostri, nici daca aveau vreun scenarist american emigrat pe motiv de greva nu le ieseau asa de bine. Sa ne amintim, pe scurt, cateva mostre de intelepciune abisala.

1. Cioroianu viseaza la batalioane disciplinare si se crede pe vremea nazistilor. Probabil ca in somn viseaza bastonul de maresal si simte cum ii creste o mustacioara micuta, patrata, de Hitler. E pe primul loc pentru ca subiectul e sensibil la nivel international si declaratia produce suparari, enervari si ridicari de sprancene stufoase.

2. Basescu ia telefonul unei jurnaliste si o catalogheaza scurt drept tiganca imputita. E adevarat ca s-a intamplat in intimitatea masinii sale, dar e cineva confortabil cu un presedinte rasist? Asta ar trebui sa dea de gandit fetelor care se joaca de-a reporteritele cu Basescu sa se vopseasca blond inainte ca sa-i faca pe plac. Sau, hai, macar o peruca!

3. Orban a incalcat legea chiar si prin simplul fapt ca nu a raportat accidentul la timp. Spectacolul penibil ce a urmat cu declaratii, aruncat pisica in gradina altuia, justificari provoaca o greata care nu-si gaseste locul in preajma sarbatorilor.

4. Cioroianu loveste din nou, de data asta cu thumbs-up pentru regele Spaniei. Ministrul nostru frumusel si cu look de movie star (cum zic fanele si sunt semne ca si el crede asta) a dat-o lamentabil in bara la capitolul diplomatie. Cu regii nu esti prietenos, no, no, no. Explicatia ar fi ca se viseaza noaptea Bush, care i-a facut cu ochiul reginei Angliei si s-a gandit ca el de ce nu. Fazele cu yes, mam catre doamna Rice au palit imediat.

5. Bogdan Olteanu l-a jignit urat pe ambasadorul SUA in Romania, acuzandu-l ca si-a obtinut mandatul prin metode mioritce, adica prin coruptie. Argumentele erau sublime dar lipseau cu desavarsire.

6. Chiuariu a fost o gafa permanenta. Una mare de tot, iar o simpla aparitie echivala cu un hohot de ras. Sau de plans. Cea mai simpatica a fost insa scrisoarea sa lacrimogena catre Basescu, in care se plangea ca mama lui il va intreba de ce e un ticalos corupt. Maaaaamiiiiiii!

7. Adomnitei este si el o gafa in sine, fost inginer-sef de santier aterizat pe post de sef la educatie e un paradox in sine. Mai stiti faza cu stelutele? Ministrul habar n-avea cate stele sunt pe steagul UE, dar se certa cu niste copilasi de scoala generala care erau mai informati decat el. In final, a dat vina pe consilieri, asa, ca la scoala, ca n-a avut de unde sa copieze raspunsul.

8. Cioroianu din nou. :) Ar trebui facut top separat pentru el. A incurcat Azerbaijdanul cu Georgia, ceea ce n-ar fi atat de grav daca n-ar fi vorba de ministrul nostru de externe, care mai e si istoric pe deasupra.

9. Basescu, intr-un acces de suprare pe adversarii politici si pe faptul ca pierduse timp pretios in spital, spune despre doctorul care l-a tratat "in sfarsit am intalnit si eu un armean competent!", cu referire la incompetentul de Vosganian. Asa cum era de asteptat, armenii s-au cam suparat pe toleranta excesiva a lui Base fata de alte natii.

10. Remes, sa nu-l uitam pe Remes. Nu e chiar gafa faza cu caltabosii, dar hilarul situatiei e de necontestat. Remes e cel mai mare roman, care se lasa cumparat cu produse traditionale si cu putini bani.

10 bis: din nou, nu o gafa propriu-zisa, ci o chintesenta a gafelor. Elena Udrea apare cu biletelul, Elena Udrea dispare cu biletelul, stam toti in tensiune, dam vina pe femeie ca a luat-o gura pe dinainte. Apare Basescu, presat de opinia publica, flutura biletelul cat sa faca aparatele foto o poza cu zoom si gata. Momentul teatral s-a consumat, incepe momentul de circ, care nu s-a terminat nici acum. Inscenarilea astea politice sunt penibile, da.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera