Listing: sloganuri electorale 2008

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ne-am obisnuit deja cu ideea ca sloganurile electorale sunt in primul rand o sursa de umor (in?)voluntar. Nu stiu de ce nu s-au obisnuit cu ideea asta si sefii de campanie ai partidelor si agentiile de publicitate care le pun la punct strategia. Uneori pare ca ei vor chiar sa fie subversivi la adresa ideii pe care ar trebui s-o faca mai convingatoare. Am adunat mai jos cateva dintre cele mai amuzante pana la tembele sloganuri electorale, dar, cum n-am putut sa trecem prin fiecare sector si/sau oras, va invitam sa adaugati la lista de mai jos perlele culese de voi de pe afise si bannere.

Iata deci o parte dintre mottourile celor care vor sa ne guverneze: 

1. Pentru ca tot se vehiculeaza furtul de idei si de proprietate intelectuala dintre PSD si PD-L, Ioan Vulpescu de la PSD-PC ne ureaza: "Sa traiesti bine normal". Omul s-a gandit sa mearga pe o varianta testata si sigura, de ce sa-si mai bata capul cu alte perle?


2. "Liberalii au marit PeNsiiLe si inca mai cresc!!!" Mda, se vede cu ochiul liber ca PeNsiiLe sunt ratiunea de a fi a liberalilor, pe care nu-i stiam totusi asa preocupati de politicile de protectie sociala. Dar nici doctrinele nu mai sunt ce-au fost in cursa electorala. Totusi, pentru o mai mare aderenta la mase, era bine ca PNL-ul sa mai creasca si alte lucruri care contin in titlu literele magice P, N si L. PerNeLe. PaNouriLe. PeNiteLe. PeNduLele. Mai aveti sugestii?

3. "Ei cu Ei, Noi cu Voi" este un slogan care a facut multa valva si a creat o stare de confuzie in randurile alegatorilor, pentru ca nimeni nu prea intelegea cine e cu cine. In orice caz urmatorul clip de la PD-L vine sa lamureasca lucrurile: manelistii e cu noi! Daca s-ar fi prins mai multi ca asta e calea de a atrage grosul alegatorilor, lupta electorala s-ar fi dat pe scena si s-ar fi numit "Uninominalul manelelor", precedat eventual de un concurs Miss Piranda Electorala. Dar nu e timpul pierdut, mai sunt alegeri.

4. Urmatoarele doua le-am gasit prin Craiova. Primul banner vrea sa ne transmita ca nu trebuie sa votam in functie de competentele canditatilor sau de programele acestora, ci in functie de gust: "Alege cu GUST". Si stim cu totii ca gusturile nu se discuta. Mai ales daca la pomana electorala intra in joc si niste mici cu bere.  

Slogan

5. Iar daca PSD-PC se inspira in sloganuri din reclamele la Knorr sau Maggi, mizand probabil pe votul gospodinelor, PD-L isi face clipuri cu manelisti care sa explice pe versuri cum sta treaba (ma rog, eu nu am inteles nimic din versurile respective, mai bine treceau pe tema clasica a dusmanilor), dar isi si pune afise electorale cat un bloc: Craiova pe maini bune. Pentru Craiova oricand, oriunde si impotriva oricui! Tine cu tine. Nu am inteles ce fac ei oricand si oriunde si mai ales cu cine. Si de ce ar fi impotriva oricui? Cam anarhista platforma de anul asta...  

Slogan

6. PNG-CD apeleaza la mesaje mai simple si mai percutante chiar si pentru mintea manelistului omului de rand: "ABC". Adica "Adevar, Bunastare si Credinta". Poate pe lumea de apoi, ca in lumea asta cred ca nevoile sunt altele. Provocare pentru campania viitoare: sa gaseasca un slogan cu XYZ. Primul cuvant ar trebui sa fie xanax...

7. PRM nu variaza prea mult ideea la care au tinut dintotdeauna, ceea ce e un lucru bun, fiindca electoratul lor octogenar nu prea mai are tinere de minte, iar daca e bulversat prea des uita cu cine sa voteze. Prin urmare, sloganul este "PRM la guvernare, mafia la inchisoare". Are si rima, normal, ca asta ajuta memoria mai ceva ca memo plus. Nu ni se mai promite nimic despre calitatea vietii, ca de-acum targetul lor se gandeste mai mult la cele sfinte. Mi-e teama doar ca tocmai de-asta unii se vor reorienta spre PNG-CD.

8. UDMR incearca sa fie trendsetter si sa se adreseze oamenilor preocupati de moda: daca nu stiati, "A vota e sic". Deci nu se mai poarta tenisii, se poarta stampila pe buletin. Ce mai urmeaza? Sa te abordeze un manelist constiincios si, in caz ca n-ai votat, sa-ti spuna cu ochii dati peste cap: "You're sooo five minutes ago"?

9. PER (Partidul Ecologistilor din Romania) are un slogan inscris in limitele ratiunii pure si bazale: "Gandeste ecoLOGIC". Credeam ca "eco" ar trebui sa fie cuvantul-cheie in propozitie, dar am vazut deja ca se poarta jocurile de cuvinte, indiferent de efectul lor. E drept ca putina logica nu strica nimanui, dar ne-am putea astepta ca un partid sa aiba niste scopuri mai inalte. Si mai concrete.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera