Listing: Stranduri din Capitala

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Strandul Cara (Titan) se afla in apropierea Parcului Titan, pe bulevardul Nicolae Grigorescu. Este un strand cu traditie din sud-estul capitalei, cartierul Titan. Intrarea a ajuns sa coste 15 lei (in weekend) si 10 lei in timpul saptamanii. E frecventat de foarte multe familii si numai la bazinul cu adancime de peste doi metri gasesti mai mult adolescenti/tineri. Aici gasesti multa verdeata, chioscuri de unde sa-ti iei de baut/ de mancare. Mai au si un serviciu stupid de umflat al saltelei la 25 de lei, pe care nu-l intelegem, dar in rest e unul dintre cele mai frecventate stranduri din capitala. Este un strand deschis non-stop, deci poti sa stai de dimineata pana seara (08:00 - 19:00) sau de la noapte pana dimineata (intre orele 21:00 si 05:00). Pentru sezlonguri va trebui sa mai scoti din buzunar inca 10 lei.La strandul Giulesti am ajuns, din pacate, dupa ora de inchidere (8 seara). Arata binisor, cel putin seara, linistit dupa agitatia zilei. Bazinul (mic, capacitate aproximativ 100 persoane) parea curatel, ca si apa, in jurul lui erau sezlonguri, iarba si flori. Asta am vazut-o de pe trotuar, prin gardul de plasa de sarma, care ofera intimitate zero celor dinauntru. Bilet: 10 lei.

Bazinul Dinamo nu e tocmai strand, dar fiind in aer liber, l-am intercalat si pe el printre celelalte. De altfel, nu e deloc aproape de ideea de balaceala, e un bazin pentru inot, nu pentru jucat. Program pentru public: 20-22; bilet: 15 lei. Ceea ce nu ne-a placut prea mult acolo, la ultima vizita, de anul trecut, erau vestiarele si dusurile, cam inghesuite si ultra-aglomerate, bune pentru o echipa de cativa inotatori, probabil, nu pentru public numeros.

Nici Lia Manoliu nu e strand, ci bazin olimpic, dar, daca vrei sa inoti si sa faci sport, nu sa te balacesti cu colacul, e o alternativa buna. Inoti pe culoare, nu-ti sare nimeni in cap, ai vestiare, dusuri, toate decente. Programul e destul de restrictiv, de la 20:30 la 21:30 si abonamentul (200lei - 12 intrari) iti permite doar anumite zile ale saptamanii, la alegere, pentru a se evita aglomeratia.

Water Park-ul
este situat la 6 km de Bucuresti, relativ usor de ajuns pana acolo cu 783 sau 449 de la Piata Presei. Are 9 bazine si 26 de tobogane, plus sezlonguri si umbrelute la discretie cu conditia sa ajungi devreme. Intrarea este 25 de lei pentru copii si 50 de lei pentru adulti.

Strandul Drumul Taberei (Complexul Magic) se afla in parcul Moghioros, anul trecut nu a functionat din cauza unor lucrari de modernizare, si anume: bazinele au fost largite si modernizate, au aparut si cateva tobogane, terasele s-au extins, iar capacitatea sa este acum de 2000 de locuri. Se poate ajunge la el cu masinile: 368, 268, 168, 105 si troleibuzele 71 si 69. Intrarea este de 20 de lei de luni pana vineri, iar in week-end de 30 de lei. Copiii beneficiaza de anumite reduceri. Este deschis zilnic intre orele 08:00 - 21:00.

Strandul Ciurel (Dambovita) se in apropierea Pietei Crangasi, pe soseaua Virtutii, peste drum de lacul Ciurel. Este compus din cinci bazine (trei pentru adulti si doua pentru copii), plaja cu nisip, dusuri, sezlonguri, umbrelute, spatii de joaca pentru copii. Intrarea costa 5 lei pentru adulti si 3 lei pentru copii. Inchirierea sezlongurilor costa inca 5 lei. Strandul este deschis non-stop. Cel mai usor se ajunge cu tramvaiul 41, iar daca vreti sa evitati aglomeratia infernala, incercati pe cat posibil sa nu va duceti in week-end.

Daimon Sport Club are atat piscina afara, cat si terasa, terenuri de sport (tenis, fotbal, fitness), iar vara asta au si concerte si petreceri pe malul piscinei. Program: 8-20, tarif piscina: 40 lei L-V, 60 de lei S-D, alte preturi (abonamente, cursuri de inot) gasiti la ei pe site.

Strandul Tineretului, care nu se afla in zona Tineretului, ci intre Agronomie, stadionul Iolanda Balas si Kiseleff, a... murit. Azi dimineata, cand am fost noi acolo, ni s-a spus ca in singurul bazin functional se fac cursuri de inot pentru copii. Perimetrul cu iarba verde al fostului complex sportiv e destul de pustiu, acum se vine acolo doar pentru terenurile de tenis si mesele de ping-pong.

Strandul Uverturii este un strand de cartier, desi strand este mult spus din moment ce are o singura piscina. Se afla in cartierul Militari, pe strada Dreptatii la numarul 12, flancat de blocuri si de doua scoli. Este deschis de luni pana duminica intre orele 09:00 - 18:00. Intrarea costa 20 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copii. Plaja se face pe gazon, iar sezlongurile sunt gratuite. Dispune si de o terasa, un bar si un restaurant. Pentru cei care locuiesc in cartierul Militari este o alegere mai buna decat strandul Ciurel, deoarece nu este atat de aglomerat.
4 comentarii

Listing: Stranduri din Capitala
Foca
#1 -

suuper

La o capitala de aproape 3 milioane de locuitori exista 10 stranduri, dintre care 5-6 sunt micute, iar restul sunt aglomerate...penibil.

Listing: Stranduri din Capitala
anouk
#2 -

Anouk

Mai sunt vreo 2 stranduri in Berceni, unul e sigur prin zona Vacaresti, dar sunt destul de mici si nu fac fata intregului cartier!pacat :(

Listing: Stranduri din Capitala
Alexandra
#3 -

gresit

eu am fost de curand pe ciurel si stiu ca intrarea este 10 lei,iar inchiriatul sezlongului la fel.

Listing: Stranduri din Capitala
Raluca
#4 -

update maybe?

Foarte interesant si util articol, dar cred ca ar fi bine sa mai dati o tura pe la toate cele mentionate, sa vedeti daca mai "traiesc", ce preturi mai au, etc :D

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera