Linistea unui mars gay

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
GayFest

Lumea care a aflat ca am fost la gay parade a venit cu fel de fel intrebari:

1. Si? A iesit omor?
2. Noua Dreapta unde erau?
3. Se pupau aia pe acolo?
4. Te-a agatat vreo tipa?
5. N-au venit preoti sa sfinteasca?
6. Si? Cum arata homosexualii?
7. Lesbiene erau? Yummi.
8. Babe, pietre, oua, ceva... chiar nimic???
9. N-a agatat nimeni vreun jandarm?
10 Erau si oameni "normali"?

GayFest

Voi incerca sa raspund pe rand. 1. Nu, n-a iesit omor, din contra, a fost o manifestatie foarte pasnica si normala. Nu stiu daca asta s-a intamplat datorita faptului ca lumea s-a mai dezghetat la minte si a inceput sa inteleaga ca homosexualitatea nu e o perversiune sau datorita numarului impresionant de jandarmi, politisti, mascati si alte tipuri de forte de ordine, incluzand caini.

GayFest

Intr-o lume ideala, o asemenea desfasurare de forte de ordine care sa protejeze o minoritate nu ar fi normala. La fel, intr-o lume ideala, dezbaterile ar trebui purtate la un alt nivel si nu ar fi nevoie de zeci de masini blindate si sute de politisti. Nu e normal sa lupti pentru niste drepturi normale, care tin de respectarea drepturilor omului si de acceptarea diversitatii.

GayFest

Oamenii de pe margine, pe langa care trecea parada gay, au fost si ei linistiti, fara 8. babe, pietre, oua, se pare ca oamenii au invatat ca nu e nevoie sa dai cu bolovani atunci cand nu-ti place ceva.

GayFest

2. Habar n-am unde erau Noua Dreapta, probabil pe margine sau dadeau declaratii la tv, cert e in interior, adica dupa cordoanele de politisti, nu s-a intamplat nimic demn de stirile de la ora 5. Chiar si oamenii de pe margine sau de la balcoane au fost pasnici, mai mult curiosi decat indignati, nu s-a aruncat cu rosii de balcoane, din contra, erau oameni care faceau cu mana. 10. Chiar si in mars erau heterosexuali, adica dupa criteriile unor "normali", care venisera pur si simplu sa sustina manifestarea diversitatii.

GayFest

6. Homosexualii n-au nici cinci maini, nici patru picioare si nici trei ochi. Sunt oameni perfect normali si, de fapt, asta e miza paradei si tuturor manifestarilor fundatiilor care le protejeaza drepturile. Ei incearca sa ne faca sa intelegem ca nu e vorba de monstrul cu cinci capete, ci de oameni care pur si simplu s-au nascut cu alte preferinte sexuale. Nu sunt criminali, nu sunt perversi. Suna a truisme, dar hai sa facem un sondaj sa vedem cine a inteles mesajul.

GayFest

Inainte de Gay Parade ma uitam la tv, unde erau invitati un reprezentant al Noii Drepte si o reprezentanta a fundatiei Accept. Diferenta de discurs era fundamentala, in timp ce reprezentanta accept venea cu exemple concrete de legislatie si cu argumente coerente, domnul de la Noua Dreapta se referea la mentalitati din anii '70, avea argumente de ordin religios si afirmatii de genul: "alte tari au pierdut pactul cu moralitatea", "asa cum la Marasesti s-a spus pe aici nu se trece, acelasi lucru il spunem si noi homosexualilor". Si nu, 5 n-au venit preoti sa sfinteasca. Poate erau pe margine si nu i-am vazut eu.

GayFest

GayFest

4. Nu m-a agatat nici o tipa, dar da, bineinteles ca 7. erau si lesbiene, la fel, fara trei maini si patru picioare. 9. Nici jandarmii nu au fost agatati, din contra, erau foarte relaxati si filmau si fotografiau si ei parada, la fel ca armata de jurnalisti care insotea marsul.

GayFest

GayFest
Un cuplu fain

GayFest

Intrebarile legate de Gay Pride sunt de fapt expresia prejudecatilor. Este greu de acceptat ceva diferit si este greu de inlaturat o mentalitate bine inradacinata. Gay Parade-ul tine de o asumare a identitatii sexuale, oricare ar fi aceea, gay, lesbianism, transexuali fara a fi nevoie ca cei in cauza sa se ascunda, sa le fie rusine sau sa se simta "bolnavi".

GayFest

Nu cred ca gay parade-ul este un eveniment ostentativ, cum multi tind sa creada. Este o incercare mai mult de a ne face sa privim minoritatile sexuale ca pe ceva firesc, integrat in cotidianul nostru de zi cu zi, nu ca pe ceva bolnavicios, bun de ascuns, de ignorat sau de discriminat.

GayFest5 comentarii

Linistea unui mars gay
...
#1 -

Comentariu nou

nu vad nimic obiectiv in tot ce scrii. esti pro homosexuali, ok, dar daca scrii pe un site public incerci sa pastrezi neutralitatea si sa prezinti faptele. pentru ca pentru pareri personale exista bloguri ;)

Linistea unui mars gay
Cristina Foarfa
#2 -

Comentariu nou

Nu conteaza daca sunt pro sau contra gay, asta e o optiune personala, importante sunt respectarea unor drepturi si o perceptie corecta asupra fenomenului, fara prejudecati gen "boala" sau "perversiune".

Linistea unui mars gay
Andreea
#3 -

Comentariu nou

comentariul meu de ce nu a aparut?

Linistea unui mars gay
Cristina Foarfa
#4 -

Comentariu nou

Nu stim de ce nu a aparut, esti sigura ca nu ai apasat pe vizualizare in loc de postare si ca ai pus corect captcha? Mai pune-l inca o data, sper sa nu mai apara probleme.

Linistea unui mars gay
Ale
#5 -

Tot nu e neutru

Mai ales cand spui "a venit cu argumente de ordin religios". Ma simt ofensata si discriminata!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera