Update - Life In A Day, inregistreaza-te pe 24 iulie pentru o video-capsula a timpului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Stii cum e cand stai si te uiti la un documentar despre Egiptul antic sau despre Evul mediu si te intrebi "oare cum o fi fost viata pe vremea aia?" - nu viata idealizata din filme sau cea reconstruita din documentare, ci viata fiecarui suflet de om de pe planeta asta?

Asa vor sta probabil si urmasii nostri peste 20, 50, 100 de ani, dar ei vor avea avantajul filmului-experiment Life In A Day, care isi va incepe "productia" peste 2 zile, pe 24 iulie 2010. Iar tu faci parte din echipa.Ce trebuie sa faci:

- pe 24 iulie inregistrezi video (la o calitate cel putin decenta) un fragment din viata ta, orice ti s-ar parea interesant (sau macar reprezentative): o plimbare cu bicicleta, drumul cu metroul la job, o bere cu amicii seara, un concert, o petrecere la birou... orice iti trece prin cap.
- uploadezi apoi filmul (de preferinta ne-editat) pe canalul tau de youtube si pe 24 iulie vei gasi butonul de Submit in pagina youtube a filmului.


Producatorul filmului Life In A Day va fi Ridley Scott, iar regizorul cu care "vei lucra" este Kevin Macdonald, iar el iti pune si trei intrebari, la care ar fi bine sa incerci sa raspunzi in filmul tau:
- de ce te temi cel mai mult in viata asta?
- ce iti place / ce iubesti?
- ce te face sa razi?

Nu in ultimul rand, filmeaza si ce ai in buzunare.Sugestii de productie:
- fa-l personal, include in el familia, prietenii, colegii.
- in loc sa vorbesti si sa explici camerei, axeaza-te pe partea vizuala - arata lucrurile.
- nu iti face probleme din cauza limbii, va fi tradus in engleza pentru uz international.
- incearca sa eviti marci cunoscute, logo-uri, reclame.
- nu folosi muzica de fundal, nici fragmente din filme, nu filma fotografii care nu-ti apartin, nici postere cu personalitati.

Mai ai o zi, 10 ore si 10 minute pana pe 24 iulie, apuca-te sa-ti pregatesti contributia la portretul lumii intr-o zi, sa aiba la ce se uita nepotii tai la scoala ;-)

Mai multe detalii la http://www.youtube.com/lifeinaday, iar daca ai nedumeriri, gasesti raspunsurile aici, in sectiunea faq's.


UPDATE: 2 video-uri utile, unul despre sunetele din film si un ghid de realizare:

Ca sa contribui la coloana sonora a viitorului film trebuie sa te inregistrezi facand urmatoarele actiuni:
- bate din palme o singura data
- tine o nota cat de mult timp poti
- respira si expira
- inregistreaza un sunet care iti place (din viata, nu muzica altora)NU edita filmul. NU adauga muzica, nici watermarks, date, subtitrari. Filmeaza la calitate superioara (1080p ar fi cel mai bine, 24fps). Cand uploadezi materialul video, pentru ca youtube te limiteaza la 10 minute, noteaza-le 1/4, 2/4 samd.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera