Ladyfest: Whatever the fight, don`t be ladylike!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Festivaluri feministe s-au mai facut. Dar daca adaugati in combinatie si elementul underground (ceea inseamna automat libertate si lipsa sabloanelor, pe langa iesirea din cadrul formal al acestui gen de manifestari) deja ceva-ceva incepe sa faca cu ochiul. In plus, evenimentul se petrece chiar in orasul acesta minunat in care noi, ladies, ne plimbam in fiecare noapte pe strada - ca doar de, in casa nu putem sta - dar nu ne simtim cu adevarat in siguranta decat agatate de cate un brat musculos si protector.

Primul festival Ladyfest a fost organizat în anul 2000 in Olympia, SUA, in spiritul DIY (do-it-yourself) si de feminism grassroots al miscarii "riot grrrl" create la începutul anilor `90.

In Romania, festivalul s-a tinut pentru prima oara la Timisoara. Cea de-a doua editie - desfasurata in Bucuresti - urmareste sa puna în evidenta expresia artistica si implicarea socială a fetelor si femeilor din toate colturile tarii intr-un eveniment care va dura trei zile (12-14 octombrie 2007), si va include concerte, spectacole, expozitii si proiectii de filme.

ladyfest

Anul acesta, colectivul a decis să colaboreze cu un grup de 3 artiste, denumit H.arta, format in 2001. Grupul detine o galerie proprie si va gazdui portiunea din programul Ladyfest 2007 ce cuprinde ateliere si discutii cu titluri ca "strategii anti-rasiste", "maternitatea si implicatiile sale sociale si politice", "gen si wikipedia/prezenţa femeilor in spatii pe internet", precum si discutii si dezbateri pe teme ca "femei si stiinta/tehnologie", "comunicare ne-ierarhică, "prostitutie, trafic uman si violenta impotriva femeilor".

Festivalul va include si un mars denumit "Take Back the Night" al carui scop este protestul impotriva status quo-ului care induce in femei teama de a umbla singure pe strada in timpul noptii si impotriva violentei asupra femeilor in general.

Printre formatiile care vor canta seara sunt nume din Suedia, Germania, California si, bineinteles, Romania (Headphone Kicks, Vive la Noiz, MeaNox). Concertele incep in jurul orei 21:00, iar restul manifestarilor la ora 10:00, mai putin azi, cand vor incepe la ora 13:00, fiind prima zi a festivalului.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera