La lupta, bucuresteni!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Joi, 10 august, la ora 17.00, cateva ONG-uri s-au gandit ca e momentul sa iesim, cu mic, cu mare in strada. Stati linistiti, nu a cazut guvernul, nu sunt alegeri, nici nu demonstram in fata la CNSAS sa ne dea dosarele. Inca!

Mitingul are un alt scop. Citez din comunicatul de presa: "Salvarea, conservarea si punerea in valoare a tuturor cladirilor si pietelor istorice si parcurilor din Bucuresti". In general.

In particular, citez iarasi, se cer urmatoarele:

"- oprirea IMEDIATA a santierului blocului de 13 nivele din Piata Revolutiei si blocului de 19 nivele de langa Catedrala Sf Iosif (cate ceva despre catedrala Sfantul Iosif aici)

- Oprirea constructiei unui MALL langa Biserica Kretzulescu

- Protejarea clădirilor şi siturilor istorice ale oraşului de dezvoltarea orientată spre interese de grup, strict comerciale – in special PROTEJAREA SI PUNEREA IN VALOARE A PIETEI REVOLUTIEI – prin amenajarea de spatii pentru evenimente culturale si pentru promenada pentru bucuresteni si turisti romani si straini, ca in toate capitalele Europei (Metropotam a mai vorbit despre asta aici sau aici)

- prezentarea de catre Primarie in dezbateri publice televizate cu reprezentantii societatii civile protestatare, asociatiilor profesionale si civice specifice interesate, ai jurnalistilor si altor personalitati culturale interesate, in vederea obtinerii prealabile a acordului de a se construi orice fel de obiectiv (bloc / monument / mall etc) in locuri de interes national (piete istorice, centrul orasului, parcuri)

- Protectia parcurilor si spatiilor verzi (inclusiv Parcul Herastrau si Izvor)"


Fotografie de la un alt miting cu acelasi scop. Sursa

Avem de-a face, deci, cu o manifestare de activism social, care vrea sa demonstreze ca parerea bucurestenilor conteaza (sau trebuie sa conteze) si atrage atentia asupra unor probleme precum distrugerea patrimoniului cultural, a centrului istoric si a unor locuri importante pentru memoria colectiva si pentru istorie.

Stim cu totii cat de sensibile sunt aceste subiecte, atat pentru bucuresteni sau presa care protesteaza, cat si pentru edilii capitalei care au, probabil, sentimentul unui disconfort total, dar nu moral, din pacate, cand propun proiecte de modernizare ca nuca-n vreun perete vechi si istoric.

N-ar strica sa veniti maine in piata, sa vedeti exact cum stau lucrurile (foarte incurcate, de altfel) si sa va spuneti parerea. Singura intrebare este daca ea va fi ascultata.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera