Kraftwerk, cei ce au robotizat Sala Palatului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Au venit, au apasat pe butoane si au facut fericita o sala plina. Kraftwerk a luat la rand hiturile si le-a testat pe publicul de la Sala Palatului, acompaniate de proiectii foarte faine pe un ecran de 64 de metri patrati, aflat in spatele trupei.

kraftwerk kraftwerk

Ralf Hütter, Fritz Hilpert, Henning Schmitz, Stefan Pfaffe au aparut pe scena in costume negre, in fata unor pupitre la fel de negre si au inceput direct cu The Man Machine. Mecanic, rece si electronic, au stabilit tonul serii de la prima melodie.

Un efect interesant era cel al sunetelor ce se auzeau din spatele publicului, care completau melodiile alocuri. La Autobahn auzeam motoare si parea extrem de real, exact ca si cum prin spatele nostru treceau masini, iar la Showroom dummies tocmai cand cantau We start to move/And we break the glass efectele vizuale erau dublate de sunete de sticla sparta si parca te asteptai sa fii invadat de o arma de roboti-manechine.

Concertul de aseara este unul din putinele concerte de sala pentru care au folosite efecte quadrofonice, cu boxe si subwoofere instalate in spatele publicului. Efectul erau unul ametitor, sunetul venea din mai multe directii si parea o intrerupere brusca a muzicii ce venea de pe scena.

kraftwerk kraftwerk kraftwerk kraftwerk

kraftwerk kraftwerk kraftwerk kraftwerk

Si tot pe Showroom dummies au uns inimile si urechile audientei cu versuri in romana. Prins in melodie, pe moment nu realizai ca in loc de:

We step out
And take a walk through the city
We are showroom dummies
We are showroom dummies

We go into a club
And there we start to dance

ascultam:

Umblam prin oras
Suntem manechine
Suntem manechine

Mergem in club
Vrem sa dansam

Din cate am inteles, cei de la Kraftwerk chiar au vrut sa vada cum este viata de noapte in Bucuresti si ce fel de muzica electronica se pune in cluburile din oras. Speram ca nu au fost dezamagiti.

kraftwerk  kraftwerk

Dupa doar o ora de cantat, cortina a fost trasa. Ganduri negre cum ca se va termina concertul bantuiau prin sala. In schimb, am avut o surpriza. Pentru piesa The Robots membrii trupei au parasit scena si au fost inlocuiti temporar de manechine care au facut show in locul lor. Se miscau, isi roteau capetele, cantau si erau fideli versurilor We are programmed just to do/Anything you want us to...We're functioning automatic/And we are dancing mechanic.

Aceasta a fost singura piesa la care manechinele au participat, imediat dupa cei patru si-au reluat locurile la pupitre, de data aceasta in costumatii noi, si anume cele care i-au facut faimosi, negre in dungi fosforescente. Iar modul in care pareau ca se contopesc cu proiectiile avea un efect ametitor.Tot spectacolul de aseara abunda in mici detalii care faceau diferenta. De la proiectiile in care se regaseau bucati din videoclipurile vechi, cum a fost cazul pentru Das Model sau Autobahn, la beaturile executate perfect. Ralph a avut si scurte momente in care a interactionat cu publicului si a incheiat seara in ropote de aplauze si cu Noapte buna.Cu aproape 40 de ani de muzica in spate, Kraftwerk a aratat ca pot intra cu usurinta in topul celor mai bune concerte pe 2009, ca pot captiva audienta in continuare, ca pot tine Sala Palatului ca pe ace, pot obtine cu usurinta aclamatii si sa faca un spectacol desavarsit, de la lumini, la sunet si prezenta scenica, chiar daca este una mecanica.

Au cantat piese de pe albume lor mai vechi, Radio Activity, Autobahn, The Man Machine, dar si de pe Tour de France si ultimul lor album Minimum Maximum.

Set list

The Man Machine (The Man Machine/Die Mensch Machine)
Home Computer (Minimum Maximum)
Tour de France (Tour de France)
Vitamin (Tour de France)
Autobahn (Autobahn)
Computer love (Computer World)
Das Model (The Man Machine/Die Mensch Machine)
Neon Lights (The Man Machine/Die Mensch Machine)
Showroom Dummies (Trans Europe Express)
Radioactivity (Radio-Activity)
Trans Europe Express (Trans Europe Express)
Computerworld (Computer World)
The Robots (The Man Machine/Die Mensch Machine)
Nummern/Numbers (Computer World)
Aero Dynamic (Tour de France)
Boing Boom Tschak ( Electric Cafe)
Music Non Stop (Electric Cafe)

Mai multe fotografii in Galerie5 comentarii

Kraftwerk, cei ce au robotizat Sala Palatului
Basti
#1 -

Sala Palatului 2009

A fost o nebunie de nedescris cand a cantat Ralf in romana! Au aplaudat si tipat oamenii pana la inceputul lui Radioactivity.

Kraftwerk, cei ce au robotizat Sala Palatului
Cristi
#2 -

Ha!

Daca pierdeam concertul asta... pierdeam 15 ani din viata! A fost fantastic!!!!!!

Kraftwerk, cei ce au robotizat Sala Palatului
Cis
#3 -

3D?

a observat cineva efectele 3D? toata lumea a primit ochelari, dar am impresia ca nimeni nu s-a prins cand sa-i puna pe ochi. sunt curioasa care imagini au fost 3D, sau erau toate?

Kraftwerk, cei ce au robotizat Sala Palatului
da
#4 -

Comentariu nou

ochelarii 3d erau ptr show-ul din deschidere de pe holuri

Kraftwerk, cei ce au robotizat Sala Palatului
Cis
#5 -

Comentariu nou

mersi mult, in sfarsit s-a elucidat misterul. :o) noi n-am vazut nimic pe holuri, am trecut foarte repede fara sa ne uitam prea mult in jur si am luat-o direct pe scari cum am intrat. presupun ca pe acolo nu era nimic de vazut... eh, macar m-am facut c-o pereche de ochelari Heineken, lovemark-ul meu :o)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera