Koop Islands: Concert la Sala Palatului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ca si Nouvelle Vague aseara, a doua trupa din weekendul fusion de la Sala Palatului, Koop, au intrat pe scena la 8 si jumatate, cand sala plina trepida de nerabdare.

Koop

Au inceput cu un soft instrumental si cu Beyond The Sun:

Dear,
Thanks for your letter. Sounds like you're living the way you wanted. And that makes me smile...


Koop

Invitata pentru a sustine partea vocala a serii a fost Hilda Louise Asbjornsen, care, desi avea de calcat pe urmele pasilor lui Ane Brun si Yukumi Nagano, a facut fata cu brio asteptarilor.

As fi preferat sa aud cantecele cu vocile originale, dar din pacate Oscar si Magnus au lucrat de-a lungul albumelor lor cu mai multi cantareti pentru variantele de studio, iar in concerte nu au adus toata pleiada de colaboratori.

KoopKoop
Koop

Seara a continuat cu Relaxing at Club Fusion, urmata de un solo de trombon acompaniat de un pizzicato la contrabas, care au ridicat publicul in picioare (cine mai ramasese pe scaune) si o tromba de aplauze.

A urmat mai apoi si un solo de baterie, in timpul careia restul trupei a disparut de pe scena si am sperat ca Oscar si Magnus sa isi schimbe costumele masculine in rochiile a la anii 20, dar din pacate nu s-a intamplat.

Koop
KoopKoopKoop

Am mai ascultat Summer Sun si Let's Elope, ultima cantata de Mikael Sundin, acompaniat de chitara. A urmat In A Heartbeat, un cantec pe care Koop il canta mai rar in concerte (original cu Terry Callier), Whenever There Is You si la final I See A Different You.

Koop

Koop

Koop
KoopKoop

Inainte de bis a urmat o mica furtuna de aplauze, putin nelinistita la gandul ca s-ar putea termina atat de repede (Oscar, the master of ceremonies, desi afabil si vorbaret, parea sa insiste ca e ultimul cantec al serii, noapte buna).

Koop

Koop

Bisul a inceput cu mult asteptatul Koop Island Blues, intr-o varianta care pe metropotam l-a lasat usor nesatisfacut, lucru care se intampla cand faci fixatii pe cate o piesa, pe care o asculti atat de des incat ii stii cu precizie fiecare modulatie.

Versiunea pe care am auzit-o a avut un inceput vocalic soft, pentru ca pe la jumatate sa fie compensata de un solo puternic de trombon, care a mai trezit putin spiritul salii, ceva cam amortit.Koop

KoopTot la bis am auzit o piesa relativ noua, Strange Love, iar ultimul cantec, al serii si al turului Koop Islands, a fost Come To Me, care a fost cantat corect si cu pasiune, dar, ca si in cazul lui Koop Island Blues, nu m-a miscat atat de mult pe cat imi dicta linia melodica imprimata in ureche.Koop

Desi seara s-a sfarsit cu o nota ceva cam sumbra si finala: "ultima piesa a concertului si a turului", in interviul cu Oscar am aflat totusi ca se lucreaza la un album nou, pe care probabil il vom auzi peste destul de mult timp, pentru ca "daca va mai fi un album Koop, nu numai ca va trebui sa fie foarte bun, dar va trebui sa gasim o noua perspectiva ca sa exprimam emotia Koop".

Koop

Koop

Voua v-a placut weekendul fusion de la Sala Palatului? Si mai ales, daca ati fost la afterpary in Gaia, cum a fost?

Fotografii in galerie aici
sau
Slideshow foto aici
10 comentarii

Koop Islands: Concert la Sala Palatului
ionuca
#1 -

Comentariu nou

Pfff, mie nu mi-a placut deloc vocea tipei. Mi se pare ca mai degraba a stricat piesele :( Am fost tare dezamagita.

Koop Islands: Concert la Sala Palatului
Cristina
#2 -

Comentariu nou

Recunosc, nici mie in mod deosebit, dar fata are voce si o duce conform cerintelor si pieselor. Ne-am obisnuit urechea cu altceva, atata tot.

Koop Islands: Concert la Sala Palatului
dana
#3 -

though

asteptam de ceva timp concertul celor de la koop. am fost putin dezamagita de atmosfera si de faptul ca a durat cam putin. in rest, au cantat simpatic :)

Koop Islands: Concert la Sala Palatului
cristina
#4 -

Comentariu nou

au mai cantat si "Forces, darling..":) mie mi-a placut extraordinar de mult si chiar daca nu au fost vocile originale, atmosfera si mix-ul de instrumente live au fost magice!

Koop Islands: Concert la Sala Palatului
angela
#5 -

Comentariu nou

are voce foarte frumoasa fata :) nu stiu unde ati stat voi de ati auzit asa rau :) pacat de public. la concertele din romania trebuie sa se furnizeze red bull la intrare. sau vreo votca ceva. sau sa stie la ce concert vine, lol.

Koop Islands: Concert la Sala Palatului
angela
#6 -

Comentariu nou

la lume ma refer...

Koop Islands: Concert la Sala Palatului
Cucubau
#7 -

Comentariu nou

Vocea tipei a fost foarte ok, a sustinut bine acordurile, a "stat" ok pe melodii.
Problema ramane cu sonorizarea dezamagitoare a salii.
Probabil ca atmosfera ar fi fost mult mai antrena(n)ta daca s-ar fi tinut la Polivalenta...

Koop Islands: Concert la Sala Palatului
Eu
#8 -

cred ca am fost la un concert diferit

...pentru ca de unde am stat eu, atmosfera s-a vazut ...extraordinara. N-am vazut asta nici la thievery, si nici la nouvelle vague (care oricum a fost mai ok decat thievery). La roisin atmosfera a fost foarte tare, si intr-adevar in parte datorita polivalentei - dar au fost mai putini oameni...

Mie concertul mi-a depasit asteptarile. Si nu neaparat datorita trupei, cat TOCMAI a publicului...

Koop Islands: Concert la Sala Palatului
atlas
#9 -

Comentariu nou

culmea dar la roisin au fost in jur de 3500 de persoane....la koop maxim 3000. mie mi s-au parut fff tari amandoua. evident roisin a fost ceva senzational dar koop au avut eleganta specifica jazz-ului clasic

Koop Islands: Concert la Sala Palatului
Eu
#10 -

koop si roisin

ei, inseamna ca mi-a fost mie perceptia alterata. In orice caz...Da, complet de acord. Foarte tari amandoua!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera