Joaca de-a jazz cu DePhazz, live la TNB

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Nu-i pentru cine planifica, uneori: am ascultat, luni, la DePhazz, desi nu aveam de gand sa ajung la vreun concert. Avea sa fie o seara placuta, cu muzica buna, dar pana la aceasta concluzie au trecut cateva ore bune. Croindu-mi drum printre oamenii de toate felurile care se infiintasera la sala mare a TNB, m-am ciocnit de primul minus al serii: fiind plina ochi, Sala Mare a Teatrului National mi-a limitat foarte mult miscarile si nu am reusit sa-mi aleg o pozitie din care sa ascult.

DePhazz la TNB 2008

Din stanga scenei, aproximativ randul 2, muzica s-a auzit foarte bine. In plus, aveam avantajul ca puteam trage cu ochiul la sala, observand exact feedback-ul romanesc la amestecul sonor germano-franco-american.

DePhazz la TNB 2008

DePhazz la TNB 2008

Abia de pe la "Jazz Music", sala s-a dezmortit. "Paralizati" de o atitudine pasiva in prima parte a concertului, ai nostri au inceput, timid, sa bata ritmul cu piciorul si sa miste din cap aprobativ. Ici-colo, unele domnisoare dansau, moderat, din scaun - in general, insa, lumea prefera sa asculte fara a se manifesta.

Se comenta, insa, "pe sub mustati", la jocul de scena al doamnei Pat Appleton: "Astia nici macar nu se compara cu Nouvelle Vague. Ai vazut ce show au facut aia?".

Cum spuneam, muzicile s-au auzit bine. Singura neplacere de mentionat ar fi dublajul vocal de pe "pozitiv" la unele piese: sa auzi, din senin, o a doua voce feminina pe scena fara ca "posesoarea" sa fie prezenta n-a dat tocmai bine din punctul meu de vedere. DePhazz a aratat, luni, a trupa cu staif si si-ar fi putut respecta "blazonul" aducand doi backup singers.

DePhazz la TNB 2008

DePhazz la TNB 2008

Dincolo de asta, s-a cantat fain iar bucurestenii au dovedit ca pot rezista asaltului de muzica buna ce continua cu Tricky si Gotan Project.

Pe final, la indemnul lui Karl Frierson, sala a aratat si ce inseamna "Bucharest funk", ridicandu-se si incercand sa injghebe un ring de dans (cea mai puternica senzatie legat de asta va ramane, insa, mereu concertul Buena Vista Social Club de la Sala Palatului). Dupa doua bisuri si un "sorry, but we have to go" nitel fortat, muzicienii germani au parasit scena, punand capat la o ora decenta unei seri cu jazz-funk-soul de ascultat si pe cd, acasa.

DePhazz la TNB 2008

Vezi aici mai multe fotografii de la concert.


Setlist DePhazz live TNB 2008:

Cafe Coca
True North
Trashbix
Whats Behind
Turn out Right
Jazz Music
Preachin
Better Now
Zero Zero
Hell Alright
Looks
April Shower
Heroes
Society
Jeunesse
Mambo
Jim Jinn

======
Cut the Jazz
Rise&Shine
Close to Jazz
=======

Time Slips1 comentariu

Joaca de-a jazz cu DePhazz, live la TNB
catalin
#1 -

10/10

"Cei mai tari" din triada Nvague,Koop,DePhazz ... din putina nefericire : cel mai apatic public din cele 3 ! dar cu o zvacnire de final ! bravos ! tot inainte ! mai vrem !

Kraak & Smaak one more time pliz !

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera