Jandarmeriada 2013?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Articol scris de Cristian Neagoe

Ministrul de Interne Radu Stroe: „La prima greșală, la primul atac asupra jandarmilor, la prima busculadă se va interveni!"

Declarațiile autorităților și încercările recente de intimidare a manifestanților arată că răbdarea celor care ne conduc are limite, de parcă acestea ar mai fi relevante. Înțeleg că se pregătește o intervenție în forță asupra manifestanților pentru drepturile lor constituționale la proprietate și la un mediu curat. Ieri a fost detașat Batalionul Special de Intervenții al Brigăzii „Vlad Țepeș”, care a testat în mai multe rânduri răbdarea protestanților trecând cel puțin 7 troleibuze și autobuze prin mijlocul mulțimii.

Batalionul Special de Intervenții al Brigăzii „Vlad Țepeș” este o forță specială detașată „când structurile de jandarmi competente teritorial sunt insuficiente sau au fost depășite de situația operativă” (nu era cazul, am numărat câteva sute de oameni zâmbitori) sau când se aduc „amenințări grave la adresa instituțiilor fundamentale ale statului” pentru a „asigura protecția și intervenția antiteroristă”.

Batalionul Special de Intervenții al  Brigazii „Vlad Țepeș” a asistat ieri pe bd. Elisabeta la un concert de o oră de muzică de cameră, interpretat de cvartetul de coarde „Roșia Montană”. Cele 4 fete au cântat din Shostakovich, Beatles și Imnul României. Bănuiesc că acest act reprezintă un atac suficient de grav la adresa Statului, deoarece se împotrivește acțiunilor concertate de îndobitocire a maselor.

Observ că se repetă câțiva termeni cheie în discursurile guvernanților, printre care faptul că am fi „eco-teroriști”. O practică des întâlnită când manifestațiile sunt pașnice pentru prea multă vreme este infiltrarea unor persoane care să instige la violență. Sperăm că nu vă veți coborî atât de jos, domnilor Ponta și Stroe. Jandarmii voștri deja ne cunosc, cu toate astea vor răspunde ordinelor.


foto: Radu Ciorniciuc

Încercați să evitați intrarea în istorie printr-o Jandarmeriadă.

Hai să vă explic și cu o schemă, fiindcă știu că e dificil să vă concentrați în aceste zile de derută politică:

Ion Iliescu = Victor Ponta
Mineriada = Jandarmeriada


Foto: Alexandru Matei
2 comentarii

Jandarmeriada 2013?
simona rusu
#1 -

erata

brigada speciala a fost la universitate pt ca grosul jandarmeriei era la meci, impreuna cu jandarmi de la ploiesti.
brigada speciala v.t. e o structura distincta.
inainte de a comenta pe baza alocarii fortelor in teritoriu intreaba si tu la institutiile cu pricina

Jandarmeriada 2013?
Mri
#2 -

jandarmeria s-a purtat f bine

declaratiile ministrului Stroe au fost scoase din context. Stroe a spus ca nu este impotriva ocuparii unor strazi de catre protestatari.
Cu cateva exceptii, jandarmeria s-a purtat exemplar pana acum. Am fost si la manifestarile din 2012 si stiu despre ce vorbesc. Atunci intrau in manifestanti ca sa ii disperseze, cu bastoane si gaze lacrimogene.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera