Istorie pe cale de disparitie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cu ocazia acestei zile marete, implinirea a 230 de ani... si o saptamana de cand s-a semnat Declaratia de Independenta a Statelor unite, metropotam va prezinta expozitia de fotografie "Mostenire sacra: Edward S. Curtis si indienii nord-americani", gazduita pana pe 31 iulie de catre Muzeul National de Arta.

De ce ar trebui sa mergeti la aceasta expozitie? Pentru ca desi toti ne uitam la "Dr Quinn" si toata lumea a vazut "Dansand cu lupii", asta nu inseamna ca stim tot ce se poate stii despre cultura amerindiana. Din contra. Fotografiile facute de Curtis dateaza de la inceputul secolului XX. Sunt imagini reale, nu fabricate pe un platou de filmare si sunt realizate intr-o varietate de moduri: imprimare in pigment, platina, aur, argint, bicromat de guma arabica si fotografii in nuante cyan. Expozitia nu este numai o lectie despre istoria culturilor nord americane, dar si o lectie de fotografie.

Presarate printre poze, dar nu ascunse vederii, sunt panouri cu informatii despre Edward Curtis, culturile indiene cu care a lucrat si modalitati de obtinere a fotografiilor. De asemenea, la intrare primit doua brosuri, una continand descrieri in detaliu a fiecarei poze. Poze care reusesc sa fie documente istorice si opere de arta in acelasi tim

...sunt piesele de rezistenta dintr-o colectie de aproximativ 60 de imagini, fiecare avand propriul mesaj si propria personalitate. Merita sa afli cate ceva despre diferitele triburi care au populat continentul american, inainte de invazia Coca Cola. Fotografiile lui Curtis reprezinta o particica de istorie americana autentica, o istorie pe care cale de disparitie.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera