Irish Pub - un dar al spiridusilor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In Bucuresti (si in toata lumea) e o comunitate vesela, blond-roscata, cu drag de chef si chef de drag, cu pofta de viata, de petrecere si bautura. Toate astea se traduc prin Irish Pubs.

In Bucuresti sunt doua: The Harp si The Dubliner. Noi am fost azi in primul, de la Unirii.

harp1

E placut intotdeauna sa mergi intr-o carciuma cu specific tras din seva umeda si verde a insulelor britanice. Lemnul e calduros, mancarea e multa si buna, berea asijderea, iar muzica de topaiala brat la brat cu lepriconul (mai putin azi, cand a fost o tacere de iti auzeai vecinul de masa cum mesteca).

Ambientul e placut (poze dinauntru n-avem, ca "nu e indicat, se fura designul". Mi-am abtinut o remarca privind ochii natural deschisi ai clientului, ca era chelnerita simpatica). Lambriuri si caramida stacojie, incalzita cu multe fotografii si postere vintage. Lumina nu prea e, in ciuda ferestrelor mari de la etaj, dar noroc cu lumina interioara. Si cu lumanarile infipte in sticle goale de Bailey's, imbracate in amintirea de ceara a lumanarilor care au fost.

scaun
Recunosc, am avut o intentie criminala de a face fotografii, chiar fara aprobare (si pe sub mana). Am constatat ulterior ca nu pusesem obiectivul potrivit pentru unghiuri largi. Dar ce adancime de imagine frumoasa pe langa scaunul asta, nu?

Dupa cum spuneam, mancarea e multa si buna, si vine si repede. Se poate manca: de la salate subtirele si delicate, sandvisuri mai mari sau mai mici cu sunca, branza, paine prajita, ton si alte combinatii de pranz pe fuga pana la lucruri grele gen peste si cartofi (fish and chips - pe farfurie, nu pe ziar :-), placinta de rinichi, de pui cu ciuperci si minunatiile de deserturi, in fruntea carora troneaza regal placinta cu mere (si frisca).

Preturile sunt lejere pentru o carciuma irlandeza din buricul Bucurestiului: sandvisurile pleaca de la 5 lei si urca pana pe la 12 (in functie de dimensiuni), restul felurilor gatite, calde, sunt intre 16-22 lei. Ceva ce poate intra in categoria blasfemie culinara este pizza. In Irish Pub? Ce urmeaza? Escargot si crepes? Ah, pardon, aveau gaufres :-)

harp2

Un loc curat si decent, perfect pentru o pauza de pranz, pentru citit o carte in dupa-amiezile ploioase, pentru iesit la o bere (doua, noua) cu prietenii seara. Doar nu uitati sa faceti rezervare - seara da pe dinafara, mai ales in weekend. Telefon 335.65.08.



7 comentarii

Irish Pub - un dar al spiridusilor
iancu
#1 -

ma mai ziceti si de rau :P

Mai bine ziceati de ciorba de rosii si pastele la cuptor de alaturi, la Horoscop, care are serviciu cam nasol si atmosfera inexistenta, dar mancarea daca stii care sa o comanzi merita banii ;)

Senvishurile din Irish in cel mai bun caz sunt ca sa ti imbunezi o masea :P

Irish Pub - un dar al spiridusilor
CristinaP
#2 -

Comentariu nou

N-am mancat nici ciorba de rosii, nici paste, iar sandvisurile vin pe marimi (micimi) :-)

Servirea e ok, dar asa e, la pranz nu e atmosfera, cum ziceam si noi.

Irish Pub - un dar al spiridusilor
Knut
#3 -

Merita si the Dubliner atentia voastra/noastra..

..mi se pare ceva mai placut ca atmosfera si, desi uneori sau chiar deseori poate devenit neincapator...incercati doar sa aruncati un ac pe 17Martie de St.Patrick's Day (o experienta cel putin interesanta, daca nu si placuta pt. toata lumea - vin f. multi irlandezi si mai toti isi pun palarii de "leprechaun" in cap si canta si se distreaza nemaipomenit, uneori acompaniati si de formatia-romanului-cu-bunica-irlandeza "Black Beers"), dar are un mare avantaj: f. rar se umple cu clasicii fitzosi omniprezenti ai Bucurestiului...fie ca sunt ei doar pusti (cu bani) sau persoane pe la 30-35 de ani care au dat si ei de un salariu bunicel si au mirosit un pic aerul imbacsit al Turiciei, confundandu-l cu adevarata sintagma "umblat prin lume" si dintr-o data capata niste aere de nu isi mai incap in piele si totu' in jur le pute.

In Dubliner doar pe terasa mai rasar ocazional specimene, dar si acelea linistite si in banca lor, in general..in rest, fara sa ii ridic in slavi, strainii care reprezinta peste 50% din clientela barului si peste 75% din clientii fideli, dau o atmosfera excelenta localului prin simpla lor prezenta. Este, din punctul meu de vedere, idealul in ceea e priveste un local intr-o societate normala. Oameni trecuti de 35 (multi trecuti si de 50), cu slujbe normale (pentru ei), de conditie medie (dar care bate orice roman care doar are pretentii de conditie superioara), care, odata ce isi termina serviciul vin intr-un pub pentru a se destinde, a urmari un meci si a mai schimba o barfa cu un amic la un pint de guiness, asta intre 2-3 glume cu barmanitzele f. simpatice si deschise la randul lor.. si totul decurge normal..fara fitze, fara impresia k dak ai iesit in oras e numai datorita vreunui eveniment special si fara sa iti faci griji incontinuu k iti lasi acolo o parte insemnata din salariu sau, dimpotriva, in cazul in care banii nu reprezinta o problema, fara sa arati chestia asta ostentativ, considerand k dak ti-ai tras la masa un guinness si un cottage pie esti mare mahar...

..a propos de "cottage pie"..ati uitat sa precizati k, desi sunt numite "placinte", n-au nimic in comun cu ceea ce asteapta romanul cand aude cuvantul asta...sunt niste mancaruri delicioase, preparate intr-un bol (inainte le aduceau in strachini, ceea ce mi se parea si mai misto), si care sunt, in afara de fish & chips, cam cele mai comune mancaruri din Anglia.

La puncte negative (in Dubliner) ar fi un chelner relativ nou (are si name tag pe care scrie Ionutz), un pic cam lent si usor impertinent - de altfel nush de ce proprietarul a renuntat la ideea de a avea doar chelnerite/barmanite si nu baietzi - si faptul k se mai aduna din cand in cand la darts niste exemplare de romanasi galagiosi..dar, dak ne gandim k localul poate fi considerat, in mare parte, un sports-bar, nu e chiar un cap de tzara.
In rest, tineti minte k se serveste mancare doar pana la ora 12 noaptea si k pizza, desi, intr-adevar, total nespecifica, e chiar f. buna !! :))

Irish Pub - un dar al spiridusilor
Cristina
#4 -

Comentariu nou

Am fost recent, dar chelneritele nu prea erau interesate. Era cineva la usa si cand am intrat s-a uitat la noi. Am stat la masa 10 minute uitandu-ne dupa chelnerita sa ne aduca meniul.
Mai spre seara a venit un baiat, care din cate am vazut facea si bauturile, si cand i-am cerut o bautura, ce-i drept, mi-a zis ca are dar nu-i foarte buna. I-am zis sa-mi dea ce e mai bun si a fost ok.
Mancarea e bunicica, 22 de lei cartofi si snitele, imi place ca aduc si sos Westminster.
7* zic eu, bonusul fiind spatiul pentru fumatori foarte placut.

Irish Pub - un dar al spiridusilor
Jeni's got a gun
#5 -

S-a cam dus in jos

Imi aduc aminte cu placere de The Harp de acum vreo 5 ani. Era o super atmosfera din toate punctele de vedere. Se manca si bea bine, erai servit cu bunavointa si intalneai numai fete zambitoare. Nu am mai fost de mult timp aici, insa saptamana trecuta a trebuit sa ma intalnesc cu cineva in zona si am zis: hai in Irish Pub! Chelnerite ori apatice, ori super stresate, mancarea nu mai e ce-a fost, berea cam calda, cafeaua cam proasta, oamenii "cam damboviteni", ca sa nu zic altfel.

Irish Pub - un dar al spiridusilor
AAAAA
#6 -

Atentie!

Nu sunt ok la capitolul servire. Chelneritele (mai ales cele mai vechi) sunt indiferente si vin la masa ta cand au chef. Si daca ai "tupeul" sa le intrebi de ce vin asa greu s-ar putea sa te trezesti cu un comentariu disgratios care s-ar putea sa-ti strice seara.

daca tot ai chef sa te duci aici, inarmeaza-te cu muuulta rabdare.

In rest e ok ;)

Irish Pub - un dar al spiridusilor
Knut
#7 -

It's all downhill...

..f. adevarat, in ultimii 2 ani nush dak am mai fost de 5-6 ori in total si sunt complet dezamagit. Serviciul este, intr-adevar prost, si asta si din cauza ca se schimba f. des chelnerii[tzele]. Nu cred k au fost in 15ani+ de Irish Pub atatia chelneri cat au fost in aceasta perioada.

Cred k si patronul s-a cam romanizat, si si-a bagat picioarele puternic. Nu ca inainte ar fi fost prea grijuliu, dar macar fetele erau ok si treaba mergea bine de la sine.

Revenind la servire, eu unul as adopta modelul din Anglia. Te duci si iti comanzi singur la bar, si platesti si pt. bautura, si pentru mancare, iti iei bautura pe loc si apoi ti se aduce mancarea la masa. Desi la romani s-ar putea sa nu prinda, dar macar e o scuza pentru serviciul [actual] f. prost.

@Cristina: sunt convins k ai vrut sa spui sos Worchester(shire), pentru ca Westminster e doar numele unei zone din Londra, care da numele bisericii/catedralei pe care cred k o stim cu totii, nu si numele unui sos :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera