Interviu cu Orasul Indragostit, despre povesti urbane de iubire

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Peste Orasul Indragostit am dat intamplator, pe Facebook. Dar ne-au convins imediat sa le dam Like si sa revenim constant pe pagina lor, dupa ce am citit cateva dintre povestile urbane de iubire din Bucuresti, dar si din alte orase din tara (si, uneori, din alte tari).

Ne-am gandit ca n-ar strica sa-i cunoastem mai bine. Iata ce i-am intrebat si ce ne-au raspuns:


sursa foto: Orasul Indragostit

Cine se afla in spatele Orasului Indragostit si cum v-a venit ideea?

Orasul Indragostit e un  proiect HBO, construit si sustinut colectiv de o echipa de freelanceri, oameni indragostiti sau in cautarea iubirii, fascinati de lume, povesti si cautari amoroase. Am fost inspirati de miscarea de social media care aduce la noi si aiurea, in lumea larga, povesti reale, din strada, in spatiul virtual. E un documentar al iubirii "la firul ierbii" (sau la caldaramul strazilor), pe care l-am gandit cu totii ca un catalizator de "status romantic 3.0". Asta a fost ideea, la asta lucram sa ne iasa.

Cum faceti rost de toate povestile de dragoste? Vi le trimit cititorii sau le „vanati” prin oras?

E mai degraba un proiect de foto-jurnalism. Povestile sunt luate direct din strada de raportorii nostri de... dragoste, care cauta in orase (Bucuresti, Sibiu, Cluj, Paris, Venezia, Pontarlier, Antwerp, Bruwelles, Geneva, Zurich sau oriunde ne mai duc calatoriile noastre) personaje care vor sa impartaseasca ganduri, intamplari si sfaturi din povestile lor adevarate.

Ca orice proiect de social-media, ne dorim interactiune si F Factor real (fans, freinds, followers), asa ca, de cate ori primim imagini si povesti de la cei care ne urmaresc, le impartasim cu drag.


sursa foto: Orasul Indragostit

Care este orasul de care v-ati indragostit si de ce? Daca ati alege sa locuiti si sa va indragostiti intr-un al oras, care ar fi acela si de ce?

Orice poveste de dragoste transforma locul in care isi traieste emotia, in orasul, strada "iubirii personale". Asta ne spun toti cei cu care stam de vorba si am ajuns sa credem ca e exact asa cum ne marturisesc ei. "Si Ciorogarla suna romantic, daca acolo ai gasit-o pe ea", ne-a spus domnul Nae, taximetrist. Si are dreptate. :)

Credeti ca mediul urban poate sa influenteze intr-un fel sau altul dragostea dintre doi oameni?

Eh, zicem ca da. E alt ritm, alta dinamica, alte tentatii, alt tip de cautari si zbateri. In NY, 8 din 10 adulti sunt single sau in relatii de "monogamie seriala". In Bucuresti, inca n-a facut nimeni un studiu, dar credem ca "norocul in amor" scade direct proportional cu cresterea "poftei de iubire" (din seria: "paradoxurile generatiei mileniste"). :)

Care este cartea preferata si de ce?

Oana: cea de pe noptiera, O vara de rascruce, Truman Capote.
Literatura scurta, cu debut la 19 ani. Forta, nene. Cine poate, se vede de tanar. :)

Lil: Sex, shopping si un roman, Alain de Botton
Filosofie pop. Dragoste, sex, scriitori, shop till you drop, sarut si taxonomii. Mai spun?

Cris: Planeta Tokio, Claudia Golea

Am citit-o acum 9 ani si nu e saptamana in care sa nu-mi amintesc macar o data de lumina mov din dormitorul cu perdele tranparente, in 'nuanta prunelor vinetii'. Semn clar ca a fost o carte care ramane. Cu mine.

Romain: Le roi se mort, Ionesco
Un classique. Le scandale métaphysique auquel il s’oppose de toute sa naiveté inconsolable. Fascinant.
Et puis, Ionesco est l’ecrivain qui a porté avec lui Oana, l’amour de ma vie. :)

Ile: Dietetica lui Robinson, Alex Leo Serban
Mi-e dor mereu de Alex.


sursa foto: Orasul Indragostit

Care a fost cea mai frumoasa poveste de dragoste aparuta pe Orasul Indragostit?

Fiecare poveste are sarmul ei, mai ales ca vorbesti fata in fata cu cel care ti-o povesteste si n-ai cum sa nu empatizezi, sa nu o transformi, cumva, in propria ta poveste. Ultima care ne-a miscat mult a fost cea a unui fost fotbalist care nu a avut curajul sa plece dupa marea sa iubire si de 20 de ani traieste cu regretul asta. Si era ceva in privirea lui absolut coplesitor, care ne-a facut sa intelegem inca o data ca cea mai mare durere a unei vieti ramane, pana la urma, regretul.

Daca ati turna un film de dragoste in Bucuresti, ce coloana sonora ati alege?

Collectiv soundtrack: Melancolic nor- Byron, Peel Me a Grape – Diana Krall, Life is Hard - Edward Sharpe and the Magnetic Zeros, Ride Out from Storm - V for Vertigo, When This Dream is Over – Andrew Prieboy, Grapevine- Marvin Gaye

In ce locuri din Bucuresti va face placere sa iesiti cu prietenii sau cu persoana iubita?

Collectiv Bucharest: Strada Sperantei, piete (toamna, pe belsug), Gradina Icoanei, cartierul Cotroceni, Gradina japoneza din Herastrau, Palatul Stirbei, straduta in trepte Xenofon de pe Colina Filaretului.


sursa foto: Orasul Indragostit

Care sunt dupa voi (sau din ce ati invatat de la cei pe care i-ati intalnit) cele mai frumoase locuri din Bucuresti pentru a te indragosti?

Ne-am pus si noi intrebarea asta, planuim si o poveste pe Orasul Indragostit cu tema asta. Va spunem asa, in avanpremiera, ca dupa un studiu facut de noi, printre cei care ne impartasesc povestile lor, pe locul 1 iese, clasic, Cismigiul. Retronostalgic, nu? :)
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera