Interviu: The Charlatans

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
B'Estfest-ul de anul acesta ii va aduce pe scena si pe englezii de la The Charlatans, pe 4 iulie, alaturi de The Ting Tings. O trupa de rock alternativ cu vechime in Anglia, infiintata in '89, care a debutat cu un hit indie " The Indian Rope", iar pana in 2008 au inregistrat nu mai putin de 10 albume. Am stat putin de vorba cu tobosarul formatiei, Jon Brookes, care abia asteapta sa incante publicul din Romania, a doua oara. Probabil ca stiti deja, "Sarlatanii", au deschis concertul Rolling Stones de la Bucuresti din 2007.

Cine sunt The Charlatans?

O formatie de rock din Nord-Vestul Angliei compusa din Tim Burgess la voce, Mark Collins chitara, Matin Blunt-bas, Tony Rogers orga si Jon Brookes tobe si percutie. Suntem impreuna de 20 de ani, inregistrand multe cantece, si cateva albume live. Mergem prin lume sa promovam muzica buna.

Ce alte nume din muzica v-au influentat de-a lungul carierei?

Ne place muzica in concordanta cu sentimentele umane,  muzica aceea care intelege mediul in care toti traim. Noi credem in muzica ce vorbeste despre viata si ofera raspunsuri, vorbeste despre mintea omeneasca si ofera motive.Credem ca inaintea noastra au venit toate trupele mari si au facut toata muzica buna Rolling Stones, Stone Roses, Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Joy Divsion, The Beatles...Care este mesajul transmis prin ultimul vostru album "You cross my path"?

Sa mergi in locuri indepartate, unde nu ai mai fost. Noi vrem sa ne aratam respectul fata de muzica electronica din trecut, sa ne folosim de sunet pentru a crea ceva "colorat".  Albumul inspira armonie, te imbie sa te intelegi cu oamenii, sa iubesti viata.

Ati mai fost in Romania. La ce va asteptati de la acest gig?

O sa fie fantastic, abia asteptam sa ajungem aici, ne-a placut si data trecuta, am fost foarte bine primiti atat la hotel, cat si pe scena. Am cunoscut oameni pe strada si am vorbit cu ei, din pacate n-am apucat sa vizitam orasul.

charlatans

Pregatiti un playlist special pentru Bestfest?

O sa cantam melodiile noastre cele mai cunoscute, vrem sa-i facem pe oameni sa se simta bine, sa se ridice in picioare si sa danseze, sa petreaca alaturi de noi.

Cunoasteti vreo trupa din Romania?

Nu, din pacate nu stim nicio trupa romaneasca, dar sper sa ne imprietenim cu vreuna la B'Estfest.

Ce credeti despre invazia de trupe noi de alternative rock si indie rock din UK si chiar din lume?

E bine ca exista atatea trupe, lumea trebuie sa le auda pe toate pentru a sti ce sa aleaga. Cred ca orice trupa merita sa fie ascultata, iar acum cu lumea internetului, oricine poate sa-si puna muzica pentru a fi auzita. Exista loc pentru toti si este gratuit sa le asculti. Nu toate trupele sunt la fel de bune, tocmai de-aceea exista doar doua tipuri de muzica: buna si rea si ramane la latitudinea fiecaruia sa decida ce-i place si ce nu. Muzica este universala, as vrea ca oamenii sa comunice prin muzica, sa putem merge oriunde in lume si sa cantam, iar oamenii sa se simta bine. Noi trebuie sa credem in asta!
Ati calatorit peste tot prin lume. Unde v-ar placea sa cantati data viitoare?

In Africa, acolo n-am fost niciodata si ar fi intresant sa vedem cum reactioneaza publicul de acolo la muzica noastra. Bineinteles ca oamenii din UK ne inteleg cel mai bine genul de muzica, dar nu putem sa judecam "cel mai bun public".

the charlatans

Simtiti vreo diferenta intre publicul european si cel din USA?

Europenii au mai multa diversitate, nu stii la ce sa te astepti cand ajungi intr-o tara din Europa. Totusi, fiecare public are identitatea lui, iar noi nu facem diferente intre publicurile care ne asculta. 

Un mesaj pentru publicul din Romania

Abia asteptam sa ne intoarcem si sper sa va distrati cu noi. Va multumim ca ne primiti acasa la voi!


Vizitati si www.thecharlatans.net
                The Charlatans on MySpace
                The Charlatans UK - wikipediaNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera