Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ne pasa de Bucuresti si de ce se intampla in oras. Si cand spunem asta nu ne referim doar la locuri de iesit sau modalitati de petrecere a timpului liber, ci si de modul in care este administrat.

De aceea ne-am propus sa facem o serie de interviuri cu cei mai potriviti oameni sa ne raspunda cand vine vorba despre administrarea Bucurestiului, adica primarii.

Astfel am stat de vorba cu domnul Rares Manescu, primarul Sectorului 6, care a fost ales in functie de mai bine de un an de zile. L-am intrebat despre problemele pe care incearca sa le rezolve, despre proiectele pe care le desfasoara si alte lucruri pe care le face ca sa va dovedeasca ca a meritat sa fie ales in functie.


Potrivit hartii incidentelor si muscaturilor facute de cainii fara stapan cele mai multe victime sunt in Sectorul 6, in mod special in Drumul Taberei, desi ati anuntat recent ca actiunea de sterilizare a maidanezilor continua. Ce se intampla? De ce nu se rezolva aceasta problema?

Problema cainilor comunitari este una dintre cele mai complicate situatii cu care se confrunta Capitala. Problema este sistemica, de ansamblu, astfel ca e nevoie de o abordare coerenta la nivel municipal. Intreaga gestiune a problemei animalelor fara stapan apartine Primariei Generale, prin Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA). Primariile de sector sunt lipsite de atributii concrete in aceasta situatie.

Am facut demersuri fata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti pentru ca aceasta problema sa primeasca atentia cuvenita. Drept urmare, bugetul ASPA a fost majorat si acum este in derulare un proiect ce prevede sterilizarea tuturor animalelor comunitare din Bucuresti pana in 2015. (Cititi si interviul Metropotam pe aceasta tema: In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor).

Populatia canina migreaza, este dificil de monitorizat, cainii nu pot fi eutanasiati, doarece legile in vigoare nu permit acest lucru. Cainii sunt teritoriali - daca zona Sectorului 6 este eliberata, aici vor veni animalele din sectoarele invecinate si din localitatile limitrofe ale orasului.

Tin sa precizez ca unele animale fara stapan sunt hranite de anumiti cetateni, fapt care le determina sa se ataseze si sa "protejeze" zona. O parte dintre cetateni chiar au sterilizat cainii pe care ii îngrijesc. Nu este o situatie generala si nu este in acordul general al comunitatii, dar trebuie sa lucram cu faptele asa cum sunt ele, nu cu situatii teoretice.

Inca din toamna anului trecut, am inceput sterilizarea animalelor din Sectorul 6, in parteneriat cu Fundatia Vier Pfoten. Pe durata protocolului, din septembrie pana in aprilie, au fost vaccinati, crotaliati si sterilizati peste 1800 de caini.

Sterilizarea cainilor fara stapan este o procedura importanta pentru noi, deoarece blocheaza cresterea numarului de caini comunitari si scade agresivitatea populatiei canine existente.

Dupa incheierea primului protocol, am organizat o serie de intalniri pentru a stabili procedura optima de a rezolva situatia animalelor comunitare de pe raza Sectorului 6.

Reprezentantii medicilor veterinari, cei ai asociatiilor de protectie a animalelor, precum si membrii comunitatii au fost solidari cu acest program.

Toate activitatile pe care le desfasuram in ceea ce priveste animalele fara stapan sunt bazate pe legislatia in vigoare (Legea 227/2002 privind protectia si gestionarea situatiei cainilor fara stapan). Incepand cu 8 iulie 2013, au intrat în vigoare noile reglementari privind controlul reproductiei cainilor in Municipiul Bucuresti, conform HCGMB nr. 145/2013.

Procedurile sunt transparente, toate informatiile se afla pe pagina de internet a Primariei Sectorului 6.

Pot sa va spun ca am initiat o campanie de informare în sector în legătură cu noile prevederi referitoare la sterilizarea obligatorie a animalelor din case. Masura adoptata deja de Consiliul General al Primariei Municipiului Bucuresti este benefica din perspectiva stoparii cresterii populatiei de caini comunitari.

Conform studiilor realizate de ASPA si de asociatiile de protectie a animalelor, tot mai multi proprietari se descotorosesc de puii nedoriti ai animalelor de companie, lasandu-i pe strada.


Ce contributie are primaria Sectorului 6 in finalizarea cat mai rapida a lucrarilor de la metrou? Care este termenul de finalizare?

Lucrarile de la metrou se afla sub tutela Ministerului Transporturilor. Administratia locala nu poate decat sa se ocupe de curatenia din jurul santierului, cartierul Drumul Taberei fiind serios afectat de lucrările de care vorbim.

Totusi, trebuie tinut cont ca, la momentul finalizarii proiectului, cetatenii vor beneficia de mai mult confort si de o deplasare mult mai rapida prin Capitala. Stiu ca situatia este neplacuta, deoarece asemenea santiere dureaza ani buni.

Trec prin Drumul Taberei in fiecare zi, m-am nascut acolo, vad ca oamenii sunt suparati. Dar e nevoie de rabdare, cand metroul va fi gata intregul cartier va beneficia de plus valoare. Deja am demarat acțiuni de inverzire a zonei prin ADPDU Sector 6, care a amenajat 10 noi spatii de joaca si relaxare in cartier.

Totodata, am avut mai multe intalniri cu cei implicati in desfasurarea acestor lucrari, pentru ca standardele de executie sa fie respectate. Este esential ca responsabilii de santier sa isi curete camioanele cand acestea ies pe strada, asa incat sa putem scapa de praf si de noroi.


Ce probleme majore ati preluat de la fostul primar? Ce ati reusit sa rezolvati? Ce mai aveti de facut?

Inca de la inceputul mandatului, cea mai mare parte a timpului meu a fost alocata pentru remedierea problemelor pe care le-am gasit nerezolvate, in Sector si in Primarie.

Am preluat o visterie goala, o primarie extrem de indatorata, proceduri excesiv de birocratice si o ingrozitoare lipsa de transparenta in decizii. Am inglobat rezolvarea acestor dificultati in planul de actiuni al institutiei.

Primul lucru, transparenta in decizii. Consultarea publica este o modalitate de implicare a cetateanului in viata comunitatii si reprezinta o directie clara de dezvoltare catre o societate sanatoasa, democratica, moderna.

Al doilea lucru, debirocratizarea. Una din regulile de baza pe care am impus-o este aceea a respectarii timpului legal de raspuns la solicitarile cetatenilor. In 2012 am primit peste 50.000 de petitii, in scris si pe internet. Multe dintre ele semnalau probleme concrete, astfel ca am demarat toate procedurile necesare prin care comunicarea institutionala sa fie cat mai rapida si mai eficace.

Al treilea, o mai buna gestiune a banilor publici. Am gasit foarte multe restante la plati. Din acest motiv, Primaria Sectorului 6 se afla intr-o situatie delicata. Am fost nevoiti sa sustinem financiar, prin bugetul local pe anul 2013, rezolvarea situatiei arieratelor si achitarea restantelor catre prestatorii de servicii.

De asemenea, am demarat o actiune de inverzire a sectorului, bazata pe dorintele exprimate de membrii comunitatii. Am primit foarte multe sesizari despre insuficienta spatiilor verzi.

Sectorul 6 beneficiaza de trasaturi particulare, aglomerarea urbana aflata in vecinatatea zonelor industriale i-a adus in trecut numele de sector-dormitor. Mi-am propus sa creez conditii pentru un trai decent, civilizat, vreau ca oamenii sa gaseasca lucruri de facut, de vazut, de apreciat in sector.

In acelasi sens, la preluarea mandatului am gasit peste 20.000 de cereri de toaletare a arborilor nerezolvate, dintre care am rezolvat pana acum aproximativ 16.000.

Mai sunt multe de făcut. Mi-as dori ca Sectorul 6 sa beneficieze de mai multe investitii in dezvoltarea infrastructurii rutiere. Saptamana trecuta, premierul Victor Ponta si Primarul General Sorin Oprescu au discutat despre situatia pasajului Prelungirea Ghencea-Domnesti, o artera de transport esentiala pentru Sectorul 6.

Pentru demararea proiectului este nevoie de un parteneriat intre Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov, cele doua doua unitati administrative despartite de Soseaua de Centura. Terenul situat la est de Soseaua de Centura apartine Municipiului Bucuresti, terenul situat la vest de Soseaua de Centura se afla in judetul Ilfov, iar Soseaua de Centura in sine este in administrarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), ce functioneaza sub autoritatea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine.

Situatia este complexa, insa consider ca beneficiile bucurestenilor, mai ales cele ale locuitorilor Sectorului 6, vor fi substantiale cand dificultatile vor fi rezolvate.

Incerc sa nu fiu subiectiv in momentul in care afirm ca este important sa dezvoltam infrastructura de transport si pe axa vestica a Capitalei. Aceasta este caracterizata prin noduri rutiere situate intr-o mare zona industriala.

Sectorul 6 este zona prin care automobilele si transportatorii de marfuri de pe autostrada A1 intra in Bucuresti. Practic, sectorul norstru este calea de acces a tuturor marfurilor din vestul Romaniei catre Capitala.

Este necesar sa realizam un acces mai facil din Soseaua de Centura catre zona industriala. Totodata, o investie in pasajul Prelungirea Ghencea – Domnesti asigura confortul rutier al tuturor cetatenilor care tranziteaza zona.


Ce proiecte noi aveti?

Imi doresc mai multa culoare in sector. Mai multa cultura. Un proiect de suflet este transformarea fostului Cinematograf Favorit intr-un centru cultural multifunctional, unic in Bucuresti. Am alocat fondurile necesare pentru prima parte a proiectului, aproximativ 11 milioane de lei, faza de executie va fi demarata in toamna.

De asemenea, incepand cu luna mai, a inceput reabilitarea Parcului Drumul Taberei, a carui finantare se face intr-o proportie covarsitoare din fonduri europene.


De ce s-au investit atat de multi bani in refacerea Parcului Drumul Taberei?

Proiectul este finantat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritara: 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraşelor – poli urbani de crestere; Domeniul de interventie: 1.1 Planuri de integrare de dezvoltare urbana; Sub-domeniu: Centre urbane. Proiectul se va materializa prin finantare nerambursabila in proportie de 98%, contributia proprie fiind de 2%. Asadar, banii vin din fonduri europene.

Procesul prin care se va realiza „Modernizarea arhitecturala si peisagistica a Parcului Drumul Taberei” are o valoare de 75.188.177,45 lei din care contributia proprie este de 1.215.809,90 lei.

Parcul Drumul taberei - Colegiul AirineiParcul Drumul taberei - Colegiul AirineiParcul Drumul taberei - Colegiul AirineiParcul Drumul taberei - Colegiul AirineiParcul Drumul taberei - Colegiul AirineiParcul Drumul taberei - Colegiul AirineiParcul Drumul taberei - Colegiul AirineiParcul Drumul taberei - Colegiul AirineiParcul Drumul taberei - Colegiul AirineiParcul Drumul taberei - Colegiul AirineiParcul Drumul taberei - Colegiul AirineiParcul Drumul taberei - Colegiul Airinei

Suma totala este considerabila, dar trebuie sa avem in vedere faptul ca Parcul Drumul Taberei este unul dintre cele mai mari din Capitala si deserveste aproximativ 200.000 de locuitori, astfel ca investitia este justificata. Cred ca Parcul Drumul Taberei va fi cel mai frumos din Bucuresti.

Lucrarile din parcul Drumul Taberei au fost demarate în luna mai 2013, ele fiind realizate în proportie de 30%. Pentru anul in curs este prevazut sa se realizeze aproximativ 70% din lucrari. Am intampinat cateva sincope intre datele din proiect si realitatile din teren, factori care au determinat finantarea intarziata a proiectului.


Desi pare o repetetie continua, cum vreti sa rezolvati problema parcarilor din sectorul pe care il administrati?

Cea mai buna solutie o reprezinta, in continuare, smart parkingurile. Ocupa spatiu mai putin si nu afecteaza retelele edilitare aflate in subteran. In Drumul Taberei si Militari au fost montate deja sase baterii smart-parking.

Concomitent, am transformat spatii virane in locuri de parcare. Am scos de pe spatiul public masinile abandonate. Din pacate, din cauza felului in care a fost conceput sectorul, lipsa spatiilor de parcare ramane o problema.

Mai ales ca spatiile sunt disputate de comunitate: soferii vor locuri de parcare, mamele vor spatii de joaca pentru cei mici, seniorii isi doresc spatii de relaxare sau spatii verzi. Incercam sa multumim pe toata lumea. Si sa stiti ca nu este o misiune deloc usoara!


Cartierul Militari este lipsit de parcuri (exceptand campusul Politehnicii), iar spatiul verde este aproape inexistent. Aveti vreo solutie pentru aceasta situatie?

Cartierul Militari este cel mai vitregit din acest punct de vedere, aveti dreptate. Cu exceptia unor mici spatii pe care le putem amenaja in spatele blocurilor, am gasit doua variante:

Prima - Digul de pe Lacul Morii, care poate fi folosit ca spatiu de distracție. ADPDU Sector 6 il curata constant, asa incat activitatile de recreere sa se desfasoare in aer liber. A doua este exact parcul Politehnicii - acesta a fost transformat in parc de weekend, in parteneriat cu Universitatea. Am constatat ca oamenii sunt multumiti.


Tot in cartierul Militari, in Piata Gorjului si in apropierea Pietei Gorjului se construieste extrem de haotic, apar blocuri noi in parcarile blocurilor vechi, spatiile verzi sunt defrisate pentru a face loc parcarilor de masini, iar felul in s-au construit diversele cladiri din mijlocul pietei, sau cele care au aparut peste cele vechi nu poate fi deloc legal, nici macar estetic. Aveti de gand sa faceti ceva in aceasta privinta?

Cartierul Militari a fost construit dupa ce s-au demolat casele care erau acolo. Oamenii si-au luat terenurile inapoi. Constructiile au avize. Sunt de acord cu dvs ca aspectul poate lasa de dorit, dar dreptul la proprietate este garantat prin Constitutie.

Piata Gorjului este concesionata de multi ani unei firme private cu care avem mai multe probleme decat cele estetice, de exemplu faptul ca nu au grija de curatenie. Inspectorii au in atentie toate problemele pe care le-ati mentionat. Amenzile sunt usturatoare.


Au aparut mai multe articole care spun despre ridicarile de masini din sectorul 6 ca alimenteaza o grupare interlopa, parcul unde se depoziteaza masinile (cel de la Drumul Manastirea Varatec) apartinand acestei grupari. Stiti ceva despre acest lucru? Aveti de gand sa faceti ceva in aceasta privinta?

Contractul semnat de fosta conducere cu firma la care faceti referire este unul extrem de bine lucrat. Daca il reziliem si le oprim activitatea, va trebui sa le platim despagubiri din banul contribuabilului si sa le prelungim contractul pe perioada procesului, in eventualitatea in care firma ne va intenta o actiune in justitie.

Toate ridicarile autoturismelor din sector sunt documentate fotografic, iar imaginile sunt pe site-ul Politiei Locale.


De asemenea, ridicarea de masini parcate ilegal este extrem de abuziva si ii costa pe proprietari mai mult decat amenda pentru o infractiune comisa in trafic. Vi se pare corect? Sunteti de acord cu ridicarea masinilor, mai ales cand sectorul 6 este unul in care spatiile de parcare sunt foarte putine?

Ridicarea autovehiculelor se face in baza legii. Echipe de la politia locala monitorizeaza aceasta activitate. Intr-adevar, este neplacut sa nu iti gasesti masina, dar nu se poate parca pe trecerea de pietoni, in statiile RATB blocand troleibuzele, sau in intersectie.

Pe site-ul politiei locale puteti veti vedea ca sanctiunile sunt conforme cu realitatea rutiera. Spatii de parcare exista, dar numarul mare de masini din Bucuresti si aglomerarea urbana specifica unei capitale nu ne permit, niciunuia dintre noi, sa oprim masina chiar in fata locului in care avem treaba.


Care sunt cele mai mari realizari ale dvs. de cand ati preluat mandatul?

Transparentizarea institutiei. Debirocratizarea. Un circuit mai rapid al documentelor. Pe scurt, normalizarea.

Sunt foarte multumit de faptul ca proiectul pentru reabilitarea Parcului Drumul Taberei a fost deblocat si, totodata, de ritmul alert in care se desfasoara lucrarile.

Am dat in folosinta noi spatii de joaca si spatii verzi. Chiar in aceasta saptamana am finalizat un loc de joaca pe Aleea Poiana Muntelui, in cartierul Drumul Taberei. Am incercat sa atenuez inchiderea Parcului Drumul Taberei prin suplimentarea numarului bancilor aferente imobilelor din zona si prin amenjarea a 10 spatii verzi noi, care sa preia din functiunile sale si care să compenseze neplacerile prilejuite cetatenilor de inchiderea temporara.

Noile spatii se afla pe Strada Brasov nr.12-14 (Aleea Sahistilor), pe Strada Brasov nr.20, pe Drumul Taberei nr.68 – zona Romancierilor, pe Drumul Taberei nr.38 - langa Biserica Catolica, pe Strada Sandulesti, nr.2, pe Raul Doamnei la numarul 1, pe strada Poiana Muntelui nr.3, la intersectia dintre Valea Rosie si Valea Calugareasca si pe strada Pravat, nr.20.


In ce stadiu sunteti cu reabilitarea blocurilor? Cate mai faceti?

In momentul de fata, programul de reabilitare demarat in 2009 este in desfasurare. Contractul a fost impartit in 3 subsecvente, etape succesive de executie, pentru o monitorizare mai atenta a lucrarilor.

Subsecventul 1, care cuprinde 120 de blocuri, este finalizat. Sunt in executie ultimele 4 imobile din subsecventul 2, care cuprinde 97 de blocuri. Lucrarile vor fi finalizate pana la jumatatea lunii septembrie.

Diferenta pana la 300 de blocuri este parte a subsecventului 3, care va fi demarat dupa incheierea lucrarilor la subsecventul 2.

Tin sa precizez ca intregul program este finantat de la bugetul local. Efortul bugetar este urias, vorbim de un cost mediu de 1.200.000 de lei pentru fiecare imobil.

Situatia financiara actuala a institutiei nu ne-a permis sa conferim programului un ritm atat de alert pe cat ne-am fi dorit, dar avem timp si gasim solutii pentru a continua acest program. Din nefericire, nu a fost foarte clar cum trebuie sa lucram.

Pana acum, reabilitarea s-a facut gratuit. Anul trecut, Guvernul a adoptat Ordonanta 63, la recomandarea Comisiei Europene, care instituie necesitatea participarii beneficiarilor directi ai reabilitarii cu o cotă-parte din cheltuieli.

Vrem sa evitam aceasta cota-parte si cautam solutii ca asociatiile sa nu plateasca, insa din punct de vedere legal se pare este aproape imposibil ca asociatiile sa fie scutite in intregime de plata unei cote din costuri.


La capitolul scoli, crese si gradinite care este situatia?

Am facut reparatii si amenajari, asa incat inceputul de an scolar sa nu ne gaseasca nepregatiti. In momentul de fata, lucrarile sunt aproape gata, facem ultimele retusuri.

In total, aproximativ 27.000.000 lei au fost alocati pentru reparatii, dintre care 10.000.000 de lei au fost alocati pentru stingerea arieratelor din anii precedenti. Totodata, am finantat investiti de 3.000.000 de lei pentru dotari, instalatii si toate celelalte necesitati.

Facem lucrari si la Gradinita de langa Scoala 142 din Cartierul Militari, care va fi data in folosinta la inceputul anului viitor.

De asemenea, am demarat procesul de consolidare a Cladirii Colegiului Tehnic de Posta si Telecomunicatii (PTTR) "Gheorghe Airinei". Dupa ce anul trecut imobilul fusese incadrat in clasa I de risc seismic, fiindu-i aplicata "bulina rosie", Consiliul Local Sector 6 a aprobat finantarea proiectului de consolidare cu 5,75 milioane lei.

Proiectul are ca scop principal desfasurarea in cele mai bune conditii a actului educational, cu atat mai mult cu cat la Colegiul Tehnic Gheorghe Airinei elevii dobandesc nu doar cunostinte teoretice, ci mai ales competente profesionale concrete, aplicate, care le faciliteaza gasirea unui loc de munca.

Parcul Drumul taberei - Colegiul AirineiParcul Drumul taberei - Colegiul AirineiParcul Drumul taberei - Colegiul AirineiParcul Drumul taberei - Colegiul Airinei


Care sunt principalele probleme de care va loviti ca sa va faceti treaba bine?

Nu le-as numi neaparat probleme, dar am intampinat cateva dificultati. A fost nevoie de timp pentru a optimiza procedurile interne si pentru a schimba perceptia de la inceput asupra Primariei. Am considerat ca este inacceptabil ca ceteanul sa nu aiba acces la institutia care il deserveste.

Mai mult decat atat, exista o preconceptie asupra functiei de primar in Romania. A fi primar nu inseamna sa pui panselute si sa darami cu mana ta gherete.

Cred ca rolul unui lider local este acela de a gasi metode prin care sa aduca investitii in comunitate, sa creeze locuri de munca in comunitate, sa dezvolte cu precadere o infrastructura durabila pentru cetateni.

Stiam, cand am venit aici, ca oamenii vin la primarie pentru toate nemultumirile, si e normal sa faca asa. Institutia primariei de sector se afla in serviciul direct al comunitatii, dar pentru punerea in practica a unor masuri benefice si de durata, lucrurile trebuie gandite bine.

Sectorul 6 nu e o localitate mica. Numai intersectia de la Razoare este tranzitata in fiecare zi de cateva sute de mii de autovehicule. Este nevoie de solutii inteligente, integrate in economia dezvoltarii orasului si a zonelor limitrofe.

Este nevoie de dezvoltarea spiritului civic, asa incat cu totii sa pastram curatenia. Este nevoie de a iesi putin din mentalitatea “aici si acum”, deoarece dupa anii lungi de criza, nu numai individului nu-i este bine, ci si institutiilor, in ansamblul lor.


Ce parere aveti despre Bucuresti? Este un oras bine gospodarit?

Bucurestiul se apropie tot mai mult de imaginea unei metropole de secol XXI. E adevarat, mereu e loc de mai bine, dar problemele cu care se confrunta Capitala sunt in mare masura aceleasi in fiecare mare oras din Europa.

Dezvoltarea unor noi centre educationale si de recreere in cartierele periferice, aparitia unor zone rezidentiale in locuri pana nu demult virane, creearea unor zone specifice activitatilor comerciale si financiare, evolutia cailor de transport si suplimentarea lor, toate se regasesc in Bucuresti. Cu toate acestea, exista o tendinta de concentrare a activitatii pe imediat, o gandire de tipul „aici si acum”, care nu considera relevanta o strategie pe termen lung.

In toate orasele mari se incearca decongestionarea traficului prin accentuarea modalitatilor alternative de transport – dezvoltarea transportului public si promovarea deplasarii cu bicicleta.

In Bucuresti, circulatia masinilor are cea mai mare importanta si soferii beneficiaza de tot mai multe inlesniri in deplasare. In alte capitale, accentul este pus tocmai pe ingradirea accesului masinilor in centrul orasului.

La fel ca in Sectorul 6, si in Bucuresti mai sunt multe de facut.

Sursa foto, sursa thumb
54 comentarii

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
marius
#1 -

Comentariu nou2

- Locuiesc de un an de zile in Sectorul 6, cartier Militari, zona Metrou Păcii , iată ce zgomot este după ora 23 când haitele de la fosta Parcare din Autogara Militari intră pe teritoriul haitelor din Parcul Păcii : youtu.be/x5OuynfTM44

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
marius
#2 -

Comentariu nou

- Rares Manescu a pacalit cetatenii sectorului 6, oamenii l-au votat pentru ca problema câinilor comunitari a fost pe locul 1 in lista bataliilor de care se va ocupa daca va câstiga Primaria Sectorului 6:
ceicunoi.files.wordpress.com/2012/05/intalnire-interviu-intrebari-si-raspunsuri-candidat-usl-primaria-sector-6-bucuresti-rares-manescu-ceicunoi-wordpress-com.jpg

- Acum ca este primar a uitat de batalii si da vina pe ASPA, pe cetatenii care hranesc maidanezii ...

Anul trecut erau mai putini maidanezi decât sunt acum, vedeti harta haitelor de maidanezi din link-ul de mai sus, daca sunteti un primar adevarat va invit sa veniti in fosta parcare de la Autogara Militari dupa ora 23 sa vedeti cum se traieste in cartierul Militari.

In sectorul 6, conform datelor de pe mateibals_ro, in luna iulie 2013 au fost muscati 142 de cetateni care isi platesc taxele si impozitele pentru a trai într-un oras civilizat, de ce Negoita, primarul sectorului 3, poate da legi pentru a-si proteja cetatenii iar Rares Manescu doarme ?

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
maria
#3 -

Parcare Autogara Militari

- As dori sa-l intreb pe domnul primar ce se întâmpla cu Parcarea de la Autogara Militari, in 2010 s-au cheltuit 4 milioane lei din bugetul primăriei pentru amenajarea unei parcări de 700 locuri iar in 2013 a fost închisa devenind un focar de infecție unde dorm boschetarii, sunt 3 haite de maidanezi iar ciulinii au crescut mai inalti decat gardul.

- Intr-un articol din aprilie 2013 de pe hotnews se specifica ca Primaria sectorului 6 nu a oferit detalii despre contract desi legea 544/2001 obliga institutiile statului sa ofere liberul acces la informatiile de interes public


- Am facut reclamatie la ADP pentru a igieniza zona dar am primit raspuns ca este de competenta Primariei Sector 6, a trecut mai mult de o luna de la data reclamatiei si nu s-au efectuat încă lucrări de igienizare, ce se întâmpla la Primaria Sectorului 6 ? a plecat toată lumea in concediu ?

Puteți viziona imagini cu fost Parcare de la Autogara Militari pe infoinsider: http://goo.gl/66H4iM

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Dan
#4 -

penibil

o tot dau astia cu sterilizarea cainilor, de parca aia se reped sa ne f**a, nu sa ne muste!

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
PS6
#5 -

@maria - parcare Autogara Militari

Parcarea de langa Autogara Militari a fost realizata intr-un parteneriat public-privat. Contractul avea o durata de 3 ani si a expirat in acest an. In contract, proprietarul privat a pus la dispozitie terenul, iar ADPDU Sector 6 a amenajat parcarea.

Dupa expirarea termenului, proprietarul privat nu a dorit prelungirea contractului, preferand o investitie de alt tip.
Astfel, ADPDU Sector 6 a realizat 6 baterii smart-parking in cartier, si a desfasurat mai multe actiuni de amenajarea a unor noi locuri de parcare, dupa cum puteti vedea mai jos:

http://adpdu6.ro/asfaltare-si-marcare-parcare-in-aleea-dreptatii/

http://adpdu6.ro/marcare-parcaje-de-resedinta-in-cartierul-militari/

http://adpdu6.ro/actiune-de-dezafectare-a-ingradirilor-ilegale-a-parcajelor-de-resedinta/

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
NEGRU DANIELA
#6 -

LOCURILE DE JOACA EXISTENTE SUNT NEUTILIZABILE SI MIZERABILE

Citat: "Am dat in folosinta noi spatii de joaca si spatii verzi." Domnule primar, dar cu spatiile de joaca existente, infiintate in urma cu 2-3 ani, ce faceti?
Acestea sunt intr-o stare de degradare atat de mare incat devin capcane, intinse copiilor nostrii! Complexele de joaca sunt descompletate, lipsesc panouri de protectie pentru caderea in gol, toboganele deasemenea lipsesc, odata urcati pe platforma copii avand o singura optiune, de a se arunca in gol de la 2 m. Va rog sa vizitati locurile de joaca de langa Sc.Generala 176, acolo unde ati votat chiar dumneavoastra in 2012. Lipsa de intretinere, reparatiile curente sau capitale,asa cum am vazut ca s-a procedat pana acum, vor conduce, in cel mai scurt timp, la anularea motivelor de lauda din prezent.

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Carmen
#7 -

Primaria - Primarul - Si...Cainii

Cum am putea sa-l acuzam pe domnul Primar ca nu a rezolvat problema cainilor de la Autogara Militari, cand dansul nu este deranjat de haitele de caini care sunt LANGA Primaria Sectorului 6.
Primaria este localizata intr-un "Triunghi Canin" - haita de sub pod - haita din fata Fabricii de Paine - haita de la Camine& Blocurile de pe Splai. Sau poate ca acesta Domnul Primar si angajatii Primariei sect.6 s-au obisnuit atat de tare cu acest peisaj incat nu-i mai deranjeaza. Se dau jos din masina in fata Primariei, intra in birou, unde stau pana la ora x, dupa care se duc acasa, intr-un loc fara haite de caini, banuiesc.
Domnu' Primar, va plac cainii? Daca da, va putem da zeci de bucati, de diverse talii si varste!

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Razvan
#8 -

maidanezi Dr. Taberei

ne este frica sa iesim dupa ora 20 din bloc, avem copii mici si ne intoarcem acasa repede sa nu ne atace maidanezii de la bloc.suntem efectiv terorizati de aceasi caini.sunt haite de 7-8 caini care latra si musca cat e intuneric.nu putem dormi de latraturi si de urletele oamenilor muscati.ati gonit maidanezii din parcul moghioros ca sa faceti 2 ani lucrari de reamenajare si e plin de ei la toate blocurile din jurul parcului. nu putem sa ne urcam in masinile noastre pentru ca ne e frica ca se reped de sub ele si ne musca.sunt peste 20 de oameni muscati in ultima luna in jurul td-urilor de langa strand.d-le primar oamenii aceia va platesc salariile din taxele pe care le dau la stat si dvs va faceti ca munciti.
castrarea nu e o solutie, scrie undeva ca un caine castrat nu mai musca ??????????

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Doina
#9 -

chiar ca esti PENIBIL!

@Dan:
Mai documenteaza-te, daca tot postezi!
Iata AICI:
http://cainicomunitari.ro/stiri/cauze-si-solutii-ale-situatiei-cainilor-fara-stapan/
...................................

SI AICI:
http://www.hsi.org/news/news/2012/05http://cainicomunitari.ro/stiri/cauze-si-solutii-ale-situatiei-cainilor-fara-stapan//bhutan_extended_050212.html

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Andrei
#10 -

Transparenta lu' peste

Ce-mi place cand il aud cum zice de transparenta si consultarea cetateanului.

Caz concret de transparenta a la Manescu... mi-au blocat accesul si implicit sters comentariul de pe FB in care imi exprimam nemultumirea cu privire la faptul ca aspersoarele care uda spatiul verde functioneaza chiar daca ploua.

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
FUDULICA GHEORGHE
#11 -

ciini de companie

Locuiesc in STR. CETATEA DE BALTA NR 47
Ce facem cu acesti ciini care i-si fac
necesitatile pe unde apuca si suntem nevoiti
sa calcam pe ele,nemaivorbind de copiii mici
care se joaca in acest mediu insalubru.
Cine trebuie sa ia masuri impotriva acestor
stapini care nu le ridica excrementele.

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
silviu
#12 -

Comentariu nou

@PS6 -
1. ati desființat o parcare de 700 de locuri si va lăudați ca ați creat parcări de 20 de locuri la 4 km de parcarea inițială.
- As dori sa știu cine este proprietarul actual al fostei Parcări de la Autogara Militari ? sau este secret de stat ?

2. legat de starea insalubra a fostei parcări de la Autogara Militari, am făcut o sesizare la ADP sector 6 - nr. 6792/09.07.2013, 7631/31.07.2013 care a fost direcționată către Primăria Sectorului 6 cu nr. 23251/09.07.2013, 2633/02.08.2013 însa nici pana acum nu am primit un răspuns, se pare ca Primăria Sectorului 6 este o gaura neagra unde mor toate sesizările si petițiile.

3. Cine ar trebui sa impună respectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 120/2010 și H.C.G.M.B. nr. 121/2010 privind Normele de salubrizare, igienizare a terenurilor din Municipiul București ?

4. in virtutea Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public va somez sa faceți public contractul de închiriere a terenului de la fosta Parcare de la Autogara Militari

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Ion
#13 -

Mizerie

Cu toate ca am votat acest om, am ajuns sa regret enorm. Sectorul 6 este sufocat de mizerie, la fiecare colt de strada este plin de gunoaie. De asemenea pe toate strazile din sector domneste un miros insuportabil de urina si materii fecale. Sectorul 6 a ajuns un focar de hepatita. Acest primar a fost votat degeaba, nu face absolut nimic si chiar mai rau, nu a fost in stare sa pastreze nici ce a realizat fostul primar.
Cand am votat cu Rares Manescu eram fericit ca am ocazia sa scap sectorul de Poteras( Poteras a furat in 2 mandate cat pentru 10), dar ca o ironie, am ajuns sa il regret. Cu toate afacerile lui Poteras, sectorul era curat si intretinut. Acum avem un primar care nu a fost vazut la fata de catre cetatenii sectorului de la alegeri.
Rusine Rares Manescu si regret nespus greseala care am facut-o cand te-am votat. Manescu=un primar de nimic

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Nicoleta
#14 -

nu doar cainii ci si oamenii fac probleme

D-le Primar cum se poate ca si in anul 2013 sa iti fie frica sa iti duci copilul la scoala, vorbesc de scoala din str. Mehadia si barul din apropierea scolii aici puteti gasi cam la orice ora persoane ce consuma alcool si au un limbaj foarte violent.Dar cum de are acel bar autorizatie sa vanda bauturi in apropierea scolii?
Am discutat cu mai multe mame din zona si mi-au spus ca degeaba se fac reclamatii (cei de la bar au relatii la primarie, politia locala)vor fi depistati cei care reclama si cum sa mai intamplat vor fi agresati.
Va scriu si eu aceaste randuri cu speranta ca se poate face ceva, daca nu crede-ti cele scrise va rog sa face-ti o plimbare prin sector.

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Gruia
#15 -

Comentariu nou

- piata gorjului este un dezastru. se construieste alandala si haotic. totul arata oribil. se construiesc tot felul de magazine si carciumi pe acoperisurile unor alte magazine. parca suntem in favelele din Rio. este imposibil ca aceste constructii sa fie legale, sa aiba aviz de constrire. la un cutremur cat de mic o sa fie un dezastru acolo. nu mai vorbesc daca cumva ia foc ceva. chiar nu ne intereseaza amenziile. mai ales ca stim cine e in spatele acestei firme si e un clan mafiot. FACETI DRACULUI CEVA, CA NU V-AU VOTAT OAMENII CA SA RIDICATI DIN UMERI! ORI SUNTETI LAS SAU INCOMPETENT, ORI MANA-N MANA CU INTERLOPII.

- un alt interlop, zis Calu, pe care-l stiu de cand sunt mic, are birou la parcul unde se depoziteaza masinile ridicate din Sectorul 6 (cel de la Drumul Manastirea Varatec). Acest lucru mi se pare fantastic! Dar, ce sa facem, in Sectorul 6 interlopii au autorizatie.

- tot in zona piata Gorjului, langa sectia de politie 23 si spalatoria de masini de langa aceasta se afla un teren plin de gunoaie si sobolani. poate trimiteti pe cineva sa-l curete sau poate il obligati cumva pe proprietar. sunt sigur ca se poate face acest lucru.

oricum, sigur nu va mai voteaza nimeni a doua oara. sunteti un primar invizibil, inexistent. si, intr-adevar, cartierul militari arata mult mai rau de cand a plecat Poteras... si nu credeam ca o sa zic asta vreodata. PUNCT

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
florin
#16 -

Comentariu nou

Domnule Rareș Manescu, se vede ca lumea va 'iubeste' asta pentru lipsa de inițiativă, mai aveti 3 ani de mandat, e decizia dumneavoastra dacă doriti sa fiți un Primar care ridica din umeri si da vina pe locatari sau pe 'vremea de afara' ... sau un Primar care face ceva util pentru cetateni, ar trebui sa incepeti cu maidanezii, solutia cu sterilizarea apoi întoarcerea in teritoriu nu este o solutie pentru ca in Militari s-au format haite de maidanezi, dacă sunt castrați asta nu înseamnă ca nu musca copii sau bătrâni.

Cum spunea cineva mai sus, conform mateibals.ro, anul acesta au fost muscati 1693 copii, cum ati reactiona daca unul dintre copii dumneavoastra ar fi muscat ? Ati mai vota primarul care a dat din umeri, a spus ca e neputincios, ca 'problema maidanezilor este sistemica, de ansamblu' sau ca 'primariile de sector sunt lipsite de atributii in aceasta situatie'.

Pai de asta v-a votat lumea ? ca sa ne vorbiti cu limba de lemn ?

Sunt atâtea terenuri virane in sectorul 6, de ce nu amenajati o Hala industriala unde sa strângeți maidanezii, puneți o taxa pentru a face rost de hrana, apelați la ONG-uri, invatati de la Paris, Berlin, Londra, orase mari care s-au confruntat cu aceasta problema.

Faceti orice, numai faceti ceva, deja a trecut un AN de zile si cartierul Militari a ajuns la coada cartierelor din București: mizerie, cerșetori si mai ales MAIDANEZI.

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
roxana
#17 -

Comentariu nou

@Gruia - iti recomand sa faci un film/poze cu mizeria de langa spalatorie, posteaz-o pe internet, pe reddit, youtube, facebook si noteaza jos numele primarului, sa stie toata lumea numele lui Rares Manescu, un primar mic care nu face nimic.

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Dan
#18 -

Comentariu nou

Stau la Favorit, mi-am facut prastie, am o punga cu pietre si noaptea cand incepe scandalul cu cainii trag cu prastia dupa ei ca sa-i gonesc. Suntem nebuni cu totii?

Chiar acum o fetita striga "Mami, in spatele tau e un caine", e o pshizo generala, daca nu faceti nimic o sa incerc sa-i otravesc, cu toate riscurile legale.

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Gruia
#19 -

@roxana

bravo, chiar asa o sa fac!
si cu constructiile din piata! e chiar halucinant ce se intampla! de fapt, eu propun sa facem o pagina de FB in care sa punem poze si filmulete cu toate chestiile nasoale din Sectorul 6 si, bineinteles, cu numele primarului. de maine ma ocup! poate asa merge ceva, ca nu se mai poate.

piata gorjului era o zona chiar ok, cu o piata ok si multa verdeata. dar acum se construiesc blocuri in parcarile blocurilor. inteleg ca sunt terenuri care au apartinut unor oameni care au fost dati afara cu forta si caror li s-a dat un apartament intr-un bloc. dar retrocedarile n-ar trebui sa se faca in oras, ci in afara acestuia. sau cel putin sa nu ai voie sa-ti faci vila sau bloc in parcarea din fata unui bloc. Gresesc?

nu mai zic de un clan interlop care si-a facut casa si bloc in piata. si cresc gaini carora le dau drumul la "pascut" prin piata. cu BMW-ul X3 in curte, bineinteles!

Rares Manescu, primar al Sectorului 6!

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
andu
#20 -

Comentariu nou

ciudat...doar o singura somera de la agentii cersetoare "4 labe" pe forum. tanti dorina eu cred ca ar trebui sa fii si tu inclusa in programul de sterilizare impreuna cu dragii tai patrupezi, poate asa mai scapam si noi de ratati in cativa ani.

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Doina
#21 -

in problema bietilor catei....documentati-va!

@marius: Daca tot postezi, DE CE NU TE DOCUMENTEZI INAINTE? Primaeul NEGOITA - un nenorocit fara inima si fara cuvant- UCIDE CAINII! (nu vorbesc acum de cum trage profituri din asta- ar trebui sa stii pana la ora aceasta!).
Primarul Manescu incearca sa actioneze - cat este lasat-conform SINGUREI SOLUTII UMANE, CIVILIZATE, EFICIENTE (EFICIENTE!!!!)- pe termen lung.
Este adevarat, ca nu in totalitate- probabil este impiedicat de mafia care ucide cainii, mintind cetatienii fraieri ca...rezolva problema.

Cainii NU au aparut peste noapte - si NICIODATA nu vor disparea peste noapte (poate pentru un foarte scurt timp) - asa cum vor unii - chiar cei care i-au abandonat, rudele lor, prietenii lor, cunostintele lot- muuulti posesori de caini de rasa care NU SI-I STERILIZEAZA - aceasta fiind principala sursa a cainilor strazii.
Vrei sa rezolvi o problema? Arunci inlaturi CAUZA!
Cauza NU sunt niste biete animale de pe strazi, ci faptul ca autoritatile NU DAU O LEGE A STERILIZARII, NU PEDEPSESC ASPRU ABANDONUL SI NU FAC EDUCATIA cetatenilor, pedepsind cruzimea fata de animale!

Iata cum se rezolva problema:
http://cainicomunitari.ro/stiri/cauze-si-solutii-ale-situatiei-cainilor-fara-stapan/

http://www.hsi.org/news/news/2012/05/bhutan_extended_050212.html

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
rona
#22 -

Primar arogant

Cât de arogant poate fi acest primar, citez:
"Intreaga gestiune a problemei animalelor fără stăpân apartine Primariei Generale, prin Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA). Primariile de sector sunt lipsite de atributii concrete in aceasta situatie",

pai domnule Rareș Manescu, când aţi fost in campania electorala, problema maidanezilor era pe Primul loc, acum spuneti ca NU este de competenta Primariilor de sector, adică a Dumneavoastră ...

Uitati flayerul lui Rares Manescu din timpul campaniei electorale: http://ceicunoi.files.wordpress.com/2012/05/intalnire-interviu-intrebari-si-raspunsuri-candidat-usl-primaria-sector-6-bucuresti-rares-manescu-ceicunoi-wordpress-com.jpg

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
roxy
#23 -

Rusine!

@marius - ONG-urile sunt ocupate cu problema Rosiei Montane, nu au timp de maidanezi, acolo se câștigă mai bine

@doina -
Primarul Negoita încearcă sa rezolve problema, a făcut un centru de strângere a maidanezilor, Rares Manescu nu a făcut nimic, rezultatul ? sute de copii si batrani sunt muscati de haitele din Militari, ti-e si frica sa iesi seara din casa iar copiii nu se pot plimba cu bicicletele, nu se pot juca in fata blocului din cauza maidanezilor, daca nu credeti cititi comentariile de mai sus.

Primarul Rares Manescu actioneaza in stilul românesc, adică nu face nimic si spera ca maidanezii sa moara de bătrânețe, isi mai aduce aminte de maidanezi doar cu câteva luni înainte de alegeri când promite solemn ca se va ocupa de ei dar sunt vorbe goale, arunca praf în ochii cetatenilor care plătesc taxe si impozite, daca nu a facut nimic un an de zile de ce sa cred ca este in stare sa facă ceva in timpul rămas pana la urmatoarele alegeri ?

Educatia cetățenilor se face din '89, am așteptat 12 ani sa se rezolve ceva, cât sa mai așteptam ? eutanasierea este singura soluție pentru a curata orașul, asa procedează toate orasele civilizate.

De ce ne credem noi românii mai cu moț si încercam sa reinventam roata ?

Respectele mele domnule Negoiță pentru ca va interesează soarta cetățenilor din sectorul pe care il conduceți, rușine Rares Manescu!

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Doina
#24 -

@roxy: RUSINE TIE!

Iata metoda care a dat -si va da rezultate:

http://cainicomunitari.ro/stiri/cauze-si-solutii-ale-situatiei-cainilor-fara-stapan/
IATA, cum FAC altii:
http://www.hsi.org/news/news/2012/05/bhutan_extended_050212.html

Si iata metoda care se aplica de peste 20 de ani in...ROMANICA!
Ca fraierii - care posteaza si pe aici- raman fraieri un continuare!

Botosani, 11.05.2011.
IATA, ROMANIA, MILENIUL 3!
(a doua zi dimineata, acesti caini - CARE NU ERAU PE STRAZI!- erau ucisi, pusi in saci de plastic plini de sange!)
http://www.youtube.com/watch?v=bYEHMk6Lb3o&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=-J5g8_mavTw

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
alexandra
#25 -

Comentariu nou

@doina - Ne-ai trimis un link de pe site-ul Primariei Sectorului 6 si unul despre cum s-a rezolvat problema maidanezilor in Regatul Bhutan din sudul Asiei, sa inteleg ca trebuie sa invatam din experienta primarului Manescu care nu a facut nimic pentru a reduce numarul maidanezilor sau care spune ca nu e de datoria lui sa faca asta .. si de la un stat bananier despre care nu a auzit nimeni .. Seems Legit

Legat de link-ul cu 'bietii catei' te rog sa citesti dramele Oamenilor si mai ales a Copiilor nevinovati mutilati de maidanezi, astfel de evenimente vor fi din ce in ce mai frecvente mai ales cu astfel de Primari Pasivi care dau vina pe autoritati in loc sa rezolvei EI situatia:

1. Un copil de 12 ani din municipiul Vaslui a ajuns în stare grava la spital dupa ce a fost atacat de o haita de maidanezi: http://www.libertatea.ro/typo3temp/pics/k1_04_ed4cec1102.jpg - detalii pe: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/halucinant-mancat-de-viu-de-maidanezi-356772.html

2. Un copil în vârsta de sase ani a murit, sâmbata la prânz, dupa ce a fost atacat de câini în apropierea unui cimitir din satul Calinesti Enache - Darmanesti, moartea copilului a fost violenta, provocata de hemoragia provocata de sectionarea unor vase de sânge în zona gâtului : http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/raport-iml-copilul-muscat-de-caini-a-murit-in-urma-hemoragiei-258381.html

3. O fata de 11 ani a fost atacata de maidanezi în mijlocul Craiovei .. dupa o noapte la Urgente, Laura dormea sedata, împachetata în pansamente, tremurând înca prin somn:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/tragedia-micutei-laura-un-caine-isi-infipsese-coltii-in-piciorul-ei-si-tragea-efectiv-de.html

Am ajuns sa punem mai sus drama unor animale decât drama unor copii nevinovați!

- Dacă domnul primar Rares Manescu dorește animale pe strazi atunci sa crească iepuri, oi, vaci .. nu maidanezi care traiesc in haite si mutilează batrani, copii si oameni fără aparare...

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
alexandra
#26 -

Continuare ..

Continui cu:
4. O fetita în vârsta de 9 ani, din Bacau, a fost muscata de o haita de câini si salvata în ultimul moment de trecatori. Copilul este grav ranit, însa în stare stabila:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/revoltator-fetita-de-9-ani-sfasaiata-de-caini-1007701/pagina-comentarii/1.html

5. Un copil de numai sase ani, din comuna Checea, din judetul Timis, a ajuns în stare grava la spital dupa ce a fost atacat de o haita de câini:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-baietel-de-sase-ani-sfasiat-de-o-haita-de-caini-medicii-ii-dau-sanse-minime-de-suprav.html

6. Un copil de 9 ani, din comuna galateana Balintesti, a fost internat în stare grava la Spitalul de Urgenta din Galati, dupa ce a fost atacat si sfâsiat de o haita de 15 maidanezi: http://www.evz.ro/detalii/stiri/copil-sfasiat-de-15-maidanezi-798373.html

etc. etc.

Oare câți copii mai trebuie sa sufere ca sa realizam ca trebuie făcut ceva cu haitele de maidanezi ..

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Gabriel Avramovici
#27 -

Ne meritam soarta

Alaturi de sectorul 5 , sectorul 6 este cel mai murdar si neingrijit si asta multumita celor trei primari care s-au perindat de-a lungul timpului de dupa revolutie: Dan Darabont,C.Poteras si acum acest R.Manescu care in cca 1 an de zile si-a aratat incompetenta.Stau langa Billa pe Strada Bozieni si sunt inconjurat numai de maidane:maidan in locul Tricodavei, maidan in spatele bisericii Sf.Vineri...acum parcul este inchis pe o perioada prea mare, in curte la Billa misuna tiganii si aurolacii care dorm pe spatiul verde si lasa o mizerie de nedescris,piata Moghioros este ticsita de tigani si culmea in locul magazinelor alimentare au aparut 5 farmacii la rand, maidanezii umbla noaptea in haita de cate 20 si urca chiar pe masinile parcate si latra, nu mai vad nici un bloc din zona sa fie in reabilitare, aleile cu gropi au fost peticite in bataie de joc , intr-un cuvant mi-e scarba ca locuiesc in acest sector , dar ne meritam soarta atata vreme cat am trimis sa ne reprezinte in parlament un puscarias(Becali), altul suspect(Dobritoiu), un ratat in muzica(Mihai Sturzu)...iar la primarie un om invizibil.

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Doina
#28 -

raspuns 2 (continuare la raspuns 1)

@alexandra: Metoda este agreata si promovata de OMS- si aplicata si a dat rezultate in timp,acolo unde s-a inteles.
*De ce nu inveti sa te porti cu animalele?
*De ce nu te implici - ca cetatean- in rezolvarea problemei?
*De cate ori ai chemat echipa de la Vier-pfoten sa ia sa sterilizeze, caini ai strazii- din zona ta?
* Cati pui de catel - MAI NEVINOVATi DECAT COPIII, pe care atat ii plangi- ai luat de pe strazi, ai adoptat sau i-ai promovat spre adoptie - pe internet?
(eu am facut toate acestea - cu mari eforturi de energie, timp, bani, deranj).
Si a propos de copiii muscati: parintii lor unde erau si ce faceau? Si cum vrei tu sa fie blanzi cainii comunitari AGRESATI?
Cainii comunitari sunt ori foarte speriosi, ori - cazuri mai rare- agresivi, deoarece au fost tratati cu violenta de mici (nici un catel nu se naste agresiv).Uite-te la "bunici" si la "parinti" cum isi invata copiii! ("nu pune mana ca are microbi!"; "mars de-aici, potaie"....ce sa mai spun de caini care NU FAC NIMIC, si copiii arunca in ei cu ce gasesc - sub privirea aprobatoare a...parintilor si bunicilor needucati, in aceasta tara nenorocita; exemple de acestea, DE CE nu dai? Eu sunt satula de cate cazuri am intalnit! EDUCATIA! Daca te consideri superior cainelui, EDUCA-TE! Daca te consideri superior unui catel, asuma-ti responsabilitati! Altii, din alte tari o fac!)
* DE CE nu ai militat (eu o fac din anul 2011) pentru votarea si aplicarea Legii Marinescu 2? - votata inca din 2007 de Sanat si lasata "in sertare"; Ai idee de aceasta lege?

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Doina
#29 -

raspuns 1 (care nu a aparut)

@alexandra:Atat timp cat oamenii vor gandi ca tine, problema cainilor strazii NU se va rezolva (dovada: cei 20 de ani de "metode" barbare), si vor fi in continuare victime (si copii, dar si catei; eu, acum, in acest moment, cazez o catea care nu are un an de viata, ABANDONATA - de cei ce gandesc ca tine!-si care are un picior rupt in doua de un motociclist- care mergea pe unde NU avea voie si cu o viteza cu care NU avea voie; si in loc de aceasta catelusa - putea fi copilul tau!)
Daca nu se intelerge ca, acesti caini, neaparand PESTE NOAPTE, din pamant, nici nu vor disparea peste noapte - asa cum vreti voi, cei ce NU VRETI sa intelegeti (sau nu puteti?- ?) vor mai trece 20 de ani si problema NU va fi rezolvata.
Ce ai inteles tu din site-ul acesta:
http://cainicomunitari.ro/stiri/cauze-si-solutii-ale-situatiei-cainilor-fara-stapan/
CE AI INTELES?
NU AI INTELES NIMIC!
Aceasta metoda - NU este a primariei, NU este a lui Manescu...este pusa pe site-ul primariei, pentru ca Manescu a inteles - sper- ca ACEASTA ESTE METODA: REZOLVAREA ESTE PROGERESIVA SI TREPTATA.

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Doina
#30 -

raspuns 3 (continuare la raspuns 1 si 2)

@alexandra: Aceasta lege, urmand metoda recomandata de OMS, daca era aplicata din 2008, ACUM si AICI nu mai aveam ce discuta!!! TREPTAT (nu peste noapte) si SIGUR!
Dar nu cu "eutanasiere" si cu "lagare de exterminare"!!!! (prin care TE fura, CEI CE LE APLICA! SI FRAIERII "pun botul"- desi SE VEDE care sunt rezultatele de 20 de ani!)
Nu faci decat sa te lamentezi, sa culegi din diferite "stiri" cazuri cu "copii muscati.
Idea este ca suntem in mileniul 3 ne"dam" mari "crestini", habar nu avem de Biblie- nici populatia, nici preotimea- si NU VREM sa intelegem ceva foarte simplu - si care ne-ar pazi si banii publici de furtul autoritatilor care "par" ca rezolva problema:
Ideea este:
Asa cum am suportat cainii pe strazi INMULTINDU-SE NECONTROLAT!!!!! 20 de ani, mai putem sa-i suportam 4-5 ani IMPUTINANDU-SE TREPTAT si CONTROLAT - prin STERILIZARE (a
celor cu si fara mstapan) si prin PEDEPSIREA ABANDONULUI!
In plus, cainii sterilizati - imputinandu-se de a an la an, ca nu mai fac pui- sunt mai blanzi, pentru ca sterilizarea produce modificari de comportament in acest sens.
NU trebuie neaparat sa iubesti cainii ca sa intelegi toate acestea; trebuie doar sa GANDESTI!
In caz contrar, chiar daca omori acum toti cainii- ceea ce e o barbarie si o lasitate a societatii "omenesti", din cauza careia sunt pe strazi-swe va vedea in scurt timp ca NU s-a rezolvat NIMIC!

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Andrey
#31 -

In atentia lui PS6

Cei care NU au dorit prelungirea contractului de la Autogara Militari au fost doar reprezentantii Primariei sectorului 6, nicidecum proprietarii, asa cum incercati sa manipulati!

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Alexandru Cristian
#32 -

Haitele de caini comunitari Crangasi

Buna ziua, dl. Primar Manescu !

VA ROG SA SOLUTIONATI URGENT PROBLEMA CAINILOR COMUNITARI DIN CARTIERUL CRANGASI !

http://www.realitatea.net/un-copil-a-fost-omorat-de-caini-in-parcul-tei-din-capitala_1260912.html

Jur ca daca se va intampla ceva copilului meu, va voi cauta cu arma in mana. Dumnezeu sa ne ajute !!

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Andrei
#33 -

Aleea haiducului str sibiu nr 33 Dr. Taberei

Ii recomand dlui primar sa faca o plimbare de seara pe jos pe aleea haiducului, intrarea Sibiu din Dr Taberei.

Nu numai odata a trebuit sa iau un taxi de la coltul strazii pentru a putea ajunge in fata blocului si pentru a evita hoarda de caini.


Asa voi reusi sa fiu si eu mai transparent cu problemele pe care le implica mersul pe jos pe aleea haiducului.

Legat de hingheri... au venit numai cand au fost atacati niste muncitori care puneau gardul la unitatea militara. Cainii au fost luati si adusi inapoi dupa o saptamana.

Va multumesc Domnule Primar,
Andrei si cei 40 de caini

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Doina
#34 -

Comentariu nou

@Andrei:
Supravegheaza-ti copilul - pericolele pentru un copil nesuopravegheat sunt multe (rapitori, violatori, masinisti, motociclisti, etc) si du-te "cu arma in mana" (daca ai permis arma) la cei ce NU-SI STERILIZEAZA CAINII SI ARUNCA PUII - care sunt si ei "copii"- PE STRAZI!
Daca nu ti-a trecut prin minte, sa stii ca "OMUL PROST SE LUPTA CU CAINII, iat OMUL INTELIGENT SE LUPTA CU CEI CE ABANDONEAZA CAINII".
In plus, educa-te si educa-ti copilul sa se poarte CIVILIZAT cu animalele (nu cum vad prea deseori!) si NU VEI AVEA PROBLEME. Si iubitorii de animale au copii si chiar nepoti. Nu ai sa-i vezi ca se lamenteaza ca tine si n-ai sa vezi copiii lor "muscati".
Atat timp cat oamenii vor gandi ca tine, problema cainilor strazii NU se va rezolva (dovada: cei 20 de ani de "metode" barbare), si vor fi in continuare victime (si copii, dar si catei; eu, acum, in acest moment, cazez o catea care nu are un an de viata, ABANDONATA - de cei ce gandesc ca tine!-si care are un picior rupt in doua de un motociclist- care mergea pe unde NU avea voie si cu o viteza cu care NU avea voie; si in loc de aceasta catelusa - putea fi copilul tau!)
Daca nu se intelerge ca, acesti caini, neaparand PESTE NOAPTE, din pamant, nici nu vor disparea peste noapte - asa cum vreti voi, cei ce NU VRETI sa intelegeti (sau nu puteti?- ?) vor mai trece 20 de ani si problema NU va fi rezolvata.
SOLUTIA: (care NU se vrea, ca nu permite furtul banilor publici):
http://cainicomunitari.ro/stiri/cauze-si-solutii-ale-situatiei-cainilor-fara-stapan/

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
george
#35 -

Comentariu nou

hai Doina scutește-ne de sfaturi si de link-uri inutile, din vina celor ca tine avem maidanezi pe străzi care ucid copii nevinovați.

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Doina Marinoiu
#36 -

Comentariu nou

Domnule Primar Manescu,
Asteptam masuri urgente privind cainii vagabonzi din zona Drumul Taberei 60. Nu avem nevoie de caini sterilizati !
Nu avem nevoie de caini deloc. Nu mai vrem sa fim muscati sau chiar omorati de aceste animale !!!
Va rugam sa luati masurile necesare de starpire a acestor caini din aceasta zona si bineinteles din tot sectorul6 asa cum s-a promis in propaganda electorala.
Nu ne putem odihni in fiecare noapte de latratul si galagia care o fac.
Nu stiu ce mai asteptati, nu e foarte greu de strans de pe drumuri in cateva zile(nopti) .
Nu ne intereseaza nici o asociatie care asa-zis " protejeaza" aceste animale. Sa si le ia la ei acasa si sa ne lase.
Nu avem nevoie de caini vagabonzi!.

De asemenea va rugam sa dati dispozitiile necesare pentru asfaltarea aleilor dintre blocurile din zona Drumul Taberei 60 Poiana Muntelui, zona blocuri GII 6,GII 7.
La ce lucrare de amploare se face in Parcul Moghioros , este nevoie de o cantitate mica de asfalt pentru ca sa nu mai avem aceste problemele , in special acum cand vine vremea ploioasa si practic aleile sunt inundate de apa.
Chiar va place sa fiti sacait mereu cu aceleasi probleme care se pot rezolva rapid in 2-3 zile ???

Va multumim pentru ce ati facut pana acum si ce veti in continuare, dar va rugam sa luati masura si pentru aceste 2 probleme pe care le avem si de care ne lovim mereu.

Cu respect,
D.Marinoiu

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Doina
#37 -

Comentariu nou

@george: Iti dau scris ca vei avea caini pe strazi si peste 50 de ani - DACA NU SE APLICA METODA - SINGURA EFICIENTA- pe care au aplicat-p persoanele inteligente si necorupte! Vrei sa nu mai ai caini pe strazi? ACCEPTA ca NU au aparut peste noapte si NU vor disparea peste noapte!- decat o perioada foarte scurta - asa cum a fost in 2001- cand Basescu (si primarii din toata tara) au macelarit cainii! - IATA AZI REZULTATELE!
***Si- te intreb: cu ce au fost vinovate animalele accelea?
***Pana cand veti fugi de RESPONSABILITATI - insusiri ale oamenilor superiori- si veti da vina pe animale?
*** Pana cand veti face JOCUL AUTORITATILOR CORUPTE?
*** Pana cand veti continua sa nu vedeti CAUZA?
Oricum, eu as "eutanasia" oamenii care se incapataneaza sa gandeasca ca tine. Pe VOI va manipuleaza Bancescu si DIN CAUZA VOASTREA NE FURA PE TOTI!..Sper ca primarul Manescu sa continue sa aplice metoda OMS - si daca e lasat, vorbim peste un an! apoi vedem peste doi! apoi vedem peste trei! Adica, vreau sa spun ca vot fi cainii din ce in ce mai puTini - daca nu se inmultesc, daca proprietariii isi sterilizeaza cainii, daca nu se mai abandoceaza pe strazi caini!...Si NU vom fi o natie de LASI UCIGASI! Asa cum vad ca esti tu!

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
andra
#38 -

primar invizibil

orice va face acest primar parerea generala este aceeasi . un om fara cuvant, insensibil care a uitat de unde a plecat . isi vede doar propriile interese de ceea si clanurile de pe vremea lui poteras sant in continuare stapinii sectorului 6 . incredere zero in rares manescu .

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
iorgu
#39 -

Comentariu nou

Probabil cel mai bun articol despre Rares Bogdan Manescu, cel nascut si crescut in Sectorul 6:
http://www.timesnewroman.ro/politic/10320-mit-sau-realitate-un-locuitor-al-sectorului-6-sustine-ca-l-a-vazut-pe-primarul-rares-manescu

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
catalin
#40 -

ridicari abuzive auto sect 6 etc

buna ziua vreau sa va spun de la inceput ca lucrez sofer si ca am un copilas de 5 luni deci voi vorbi in cunostinta de cauza....nu vreau sa vb astazi despre parcuri,mizerie etc si vreau sa vorbesc depre masina ca mi-a fost ridicata ilegal...domnul primar spune ca nu se poate rezilia contractul...dar ce este contractul de la rosia montana????acum 2 zile am venit acasa la 1 noaptea si am vrut sa parchez in locul unui vecin care in acea seara nu a fost acasa si mi-a dat accepul sa parchez in locul lui dar cand am ajuns acasa surpriza...adica nu a fost surpriza este eva normal locul de parcare erea ocupat de alta masina...ce sa ii faci daca sunt 10 masini si un loc de parcare...si am cautat 10 minute pe toate stradutele pana la urma m am hotarat sa parchez pe strada fabricii(o strada adiaccenta bulevardelor)...am parcat regulamentar in opinia mea in acea seara...iar a doua zi can am venit dimineata la masina surpriza disparuse...bineinteles la hinherii de masini motivul ca aveam 12.5 metrii pana la trecerea de pietoni,,,corect am gresit dar avand o masinuta mica de inaltime nu blocam vizibilitatea indicatorului,12,5 metrii nu opturam zebra,parcata pe banda 1 regulamentar a fost.....intrebarea mea este de ce trebuie sa iti ridice masina si sa nu iti dea o amenda cum scrie la lege???legea spune ca masina se ridica can indeplineste 2 lucruri....sa sa nu respecti regulile de circulatie SI SA BLCHEZI CALEA DE RULARE,TROTUARUL,INTRAREA IN INSTITUTII,ETC?????pana cand domnule rares manescu o sa mai fie valabil contractul acesta ilegal cu aceasta firma de parcari si can o sa mai faceti si dumneavoastra niste parcari,parcuri etc???

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Dragulescu Aurel
#41 -

Rares Manescu, Minte si se lauda

Rares Manescu - Minciuni, Lauda si vina e la altcineva.
Pentru orice problema mai mare sau mai mica acest Primar are ca raspuns, ca centru de informatii, adrese, telefoane, unde te trimite sa te plangi.

La el nu e vina NICIODATA.

Iti hotaraste si ingradestem el sau vreo "lighioana" de-a lui
pana si dreptul la parere sau un biet like pe pagina Primariei 6.
Va astept pe grupul facebook - nuraresmanescu

https://www.facebook.com/groups/nuraresmanescu/

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
marian
#42 -

marea problema cu locuitele celor tineri

domnule Primar oare cand vom avea sansa sa avem o locuita, depunem dosarul si asteptam ani sa vedem daca avem vreo sansa, nu cred nici macar copilul meu nu apuca , totul pe spaga , am cunoscut personal pe cineva care ne fiind casatorita si nu are copil a dat dreptul si bine mersit are casa astai viata

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Gabi
#43 -

sector infect

In sectorul 4 la PIEDONE in cartierul Berceni intre blocuri se face zilnic curat , iar de curand a inceput campania de primavara fiind ridicate de pe spatiile vezi de langa fiecare bloc frunzele uscate si crengile rupte. Bravo Piedone! De ce la el se poate si la sectorul 6 nu ? Rusine Manescule, esti mai rau si decat Vanghele , macar Vanghele a oferit spectacole in Sebastian si Vanghelion pe cand tu jigodie ai ridicat un cort langa patinoar ca la tigani!

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
raluca
#44 -

multumiri primarului

ma bucur ca exista initiativa si speram ca lucrurile se vor rezolva

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Tudor
#45 -

Cred ca lui Rares Manescu nu-i pasa nicniun pic ce se intampla in sectorul 6

Singurul lucru pe care Rares Manescu l-a facut de cand e primar a fost sa distruga. A devastat singurul parc din Drumul Taberei. A oprit reabilitarea termica gratuita a blocurilor. Drumul Taberei e mai jegos decat a fost vreodata. Cainii se inmultesc pe strazi. Si primarul mai are si tupeu sa se laude ca ar face ceva. Regret ca l-am votat. E ultima data, oricum...

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
octavian
#46 -

spatii verzi

Veniti va rog intr-o zi in zona lujerului sa vedeti inverzirea despre care vorbeste primarul. Se distrug spatiile verzi pt a fi construite spatii comerciale. Va rog, haideti sa facem ceva nu doar sa asculta.......m vorbe in vant.. ..Cgh

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
octavian
#47 -

spatii verzi

Veniti va rog intr-o zi in zona lujerului sa vedeti inverzirea despre care vorbeste primarul. Se distrug spatiile verzi pt a fi construite spatii comerciale. Va rog, haideti sa facem ceva nu doar sa asculta.......m vorbe in vant.. ..Cgh

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
ariela
#48 -

Comentariu nou

Domnule Primar,ati afirmat in luna august 2013, ca la inceputul lui 2014 veti da spre folosinta gradinita de pe langa scoala nr. 142 de pe str. Azurului; Militari.
Lucrarile la aceasta gradinita sunt terminate pe exterior, dar in interior este neterminata.Este la acest stadiu de 2 ani.
Oare nu va este rusine sa mintiti?
Daca ar fi sa ne luam dupa promisiunea facuta de dvs.gradinita trebuia sa functioneze de 5 luni.
Peste 3 luni se implineste anul de la interviul in care afirmati ca aceasta locatie va functiona!!!!!
Sa va fie rusine!!!!
Sper ca nu veti avea nerusinarea de a candida din nou la fotoliul Primariei sect.6;
Oricum nu cred ca veti mai castiga...Ne-ati pacalit odata, a doua oara nu se va mai intampla!

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
andy
#49 -

comentariu

Cine P.M e aceasta doina?Cat incaseaza ca sa pupe in anus cainii vagabonzi?Daca ii iubeste sa-i ia acasa si nu sa comenteze nemultumirile cetatenilor unui oras intreg . Dar cred ca are destule beneficii de pe urma acestor fiare. Daca si copiii ei ar fi macelariti precum copilul acela din parcul Tei nu ar maitrancani si nu ne-ar mai da noua lectii.

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Sara
#50 -

adevar

@ andy: Aceasta "doina" este un OM (care gandeste SUPERIOR), spre deosebire de tine (si altii ca tine), care se considera "oameni", doar pentru ca merg pe doua picioare, vorbesc articulat si trag apa la w.c. (daca o trag)...
Acum,de Pasti, iti doresc sa ai "beneficiile" pe care spui a le are ea...
Cat despre copilul "din parcul tei" (inca NU ai aflat ca erau la 1,5 km distanta de parc???!!!!)....a fost "macelarit" de acei catei din CURTEA acelei firme, tot asa cum tu esti acum regele Angliei....DE CE crezi ca NU s=a vrut o ANCHETA SERIOASA? (cu teste ADN si amprente muscaturi, etc...ASA CUM E CORECT)? A propos! Cainele incriminat era batran si nu prea mai acvea dinti...
Spune-le prostilor ce vor sa auda...
(din pacate, Romania e plina de prea multi prosti EGOISTI si manipulabili...)
Sa dea Dzeu fiecaruia dupa inima si sinceritate!

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Razvan
#51 -

Reabilitare Cinematograf FAVORIT!???

"Ce proiecte noi aveti?

Imi doresc mai multa culoare in sector. Mai multa cultura. Un proiect de suflet este transformarea fostului Cinematograf Favorit intr-un centru cultural multifunctional, unic in Bucuresti. Am alocat fondurile necesare pentru prima parte a proiectului, aproximativ 11 milioane de lei, faza de executie va fi demarata in toamna."

Nu vad decat o suma mare, o promisiune si nici o realizare!

Felicitari

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Khhalifa Steve
#52 -

împrumut

Ești un om de afaceri sau o femeie? Ai nevoie de bani pentru a începe propria afacere? Ai nevoie de împrumut pentru a soluționa datoria dumneavoastră sau achita facturile sau de a începe o afacere frumos? Ai nevoie de bani pentru proiectul dumneavoastră? Noi oferim împrumuturi garantate de orice sumă și oriunde în lume (persoane fizice, întreprinderi, imobiliare și persoane juridice), în rata noastră de 2% excelent. Pentru răspunsurile de aplicații și pentru a trimite mai multe informații la următoarea adresă de e-mail: (khalifafinancialcompanies@outlook.com sau khalifafinancialcompanies@gmail.com)

Numărul de telefon: +16026337400
http://khalifafinancialcompany.weebly.com

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
ELENA BURLACU
#53 -

Comentariu nou

Bună ziua tuturor.
Sunt aici pentru a partaja comentarii care vor fi minunate pentru cei care au nevoie de un împrumut. Numele meu este doamna Elena Burlacu din orasul Ramnicu Valcea din Romania. Aici și aș dori să recomandăm ajutorul extraordinar pe care l-am primit de la doamna Esther Patrick,
Cu tot respectul, mama doamnei Esther mi-a dovedit că "Cel care stă între tine și obiectivul tău este o poveste nerezonabilă pe care o păstrezi mereu de ce nu poți ajunge" de Jordan Belfort are dreptate. După ani de căutări pentru un împrumut, l-am primit în sfârșit de la Esther Patrick. Deci, Oamenii mei, cred că este timpul să știm cine este corect, de înțeles și cine ne poate ajuta cu adevărat, pentru ca toți să ajungem la obiectivul nostru de a găsi un împrumut din diferite motive. Contactați doamna Esther Patrick prin e-mail: (estherpatrick83@gmail.com)

Astăzi pentru un împrumut și nu ezitați să-i spuneți iubitului dvs. o dată despre Esther Patrick pentru că este o mamă de bună calitate și ea îmi împrumută împrumutul pe care îl folosesc pentru a-mi plăti facturile de spital, puteți, de asemenea, să mă contactați prin acest e-mail: (elenaburlacu35@gmail.com). dacă aveți vreo îndoială. vă rog, ea este singura persoană de încredere și de încredere.

Când totul este spus și făcut, se spune mai mult decât se face. Așa că trăiți adevărul. Descoperă-ți dragostea și doresc să-i mulțumesc și prietenei mele, Gloria Johnson, care mi-a prezentat-o ​​doamnei Esther Patrick, așa că imediat entuziasmul tău și-ți aplică visele. Pune-ți vorbele. Îmbrățișați-vă binecuvântarea și lăsați-ne să facem această zi să ne amintim.
Contactați doamna Esther Patrick prin e-mail: (estherpatrick83@gmail.com)
Mulțumesc tuturor că Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți.

Interviu Rares Manescu, primar Sector 6: despre lucrarile de la metrou, maidanezi si Parcul Drumul Taberei
Angga
#54 -

Imprumut

Buna tuturor,

Sunt un creditor privat, ofer un împrumut la 2% aceasta este o companie legitimă cu onoare și diferență suntem gata să vă ajutăm în orice problemă financiară pe care o oferiți noi oferim toate tipurile de împrumut, deci dacă sunteți interesat de această ofertă de împrumut contactați-ne prin e-mail: (anggadiman1@gmail.com)

Furnizați, de asemenea, detaliile următoare pentru a putea continua imediat cu împrumutul.

Nume:
Suma necesară:
Durata: un
țară:
Scopul împrumutului:
Venit lunar:
Numar de telefon:

Contactați-ne cu detaliile de mai sus pe adresa noastră de email: anggadiman1@gmail.com

Vă privește cu toții.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera