Interviu - Octavian Vidu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Tavi Vidu este un tip cu un background solid in business si finante, actualmente fiind Business Development Manager la Copernicus Capital. Crede ca orasul este perceput ca "the land of opportunity" de catre investitorii straini, ca principalul punct slab este prea multa vorbarie si politica iar daca administratia ar fi lasata sa isi faca treaba Bucurestiul ar ajunge centrul afacerilor din Balcani.


Care sunt cele mai atractive industrii din Romania din punct de vedere al oportunitatilor de afaceri?

As fi tentat sa spun ca toate...dar nu e asa. E greu de clasificat si determinat care domeniu este "cel mai". Exista industrii si domenii interesante.

Dupa mine cel mai interesant este domeniul startup, al ideilor noi, nascute "out of the box", de o generatie noua de absolventi de MBA, care au posibilitateasa dea o noua dinamica afacerilor din Romania.

Se fac bani frumosi din investitii speculative, dar asta se va nivela in curind si in loc de 300% se vor face 10-15%. Si atunci avem nevoie de creativitate. Tocmai ce spuneam mai inainte.

In contextul asta, cu ce e diferit Bucurestiul de alte orase ale tarii?

Bucurestiul a beneficiat de atentia tuturor si a lasat usa dechisa oportunitatilor din alte orase. In celelalte orase inca se mai pot cistiga piete, nise si genera venituri, asa cum se intimpla in Bucuresti acum 3 sau 4 ani.

Care crezi ca e principalul punct slab al capitalei?

Aglomeratia si politica…prea multa vorbarie si prea putina munca.

Crezi ca Bucurestiul e o scena potrivita pentru investitii de amploare?

Da, este, mai ales ca este nevoie de investitii de amploare. Nu s-a facut nimic in 20 de ani. Infrastructura trebuie modernizata si adusa la un nivel de suportabilitate, iar mai apoi in tot ansamblul sau, Bucurestiul trebuie adus in secolul 21.

Ce ai schimba in Bucuresti?

Asta-i treaba primarilor. Nu vreau sa imi dau cu parerea acolo unde nu ma pricep. Cred ca schimbarile care trebuie facute se vad cu ochiul liber de catre toti. Doar ne plingem in fiecare zi, nu-i asa?

Ai locuri favorite ai in oras? Care?

Amsterdam Cafe, Coyote Ugly, Irish Pub.

Daca ar fi sa-ti deschizi un local (cafenea, ceainarie, restaurant, sala de sport, hotel…) ce ar fi, cum ar fi si unde?

O cafenea in orasul vechi.

Unde iti place sa mergi pentru a te relaxa?

Daca s-ar schia 12 luni pe an la schi.

Care e perceptia oamenilor de afaceri straini asupra Bucurestiului?

Land of opportunity!

Cum vezi capitala peste 10 ani?

Daca ar fi sa scoatem factorul politic din ecuatia asta si sa lasam administratia sa isi faca treaba, cred ca Bucurestiul are sanse sa devina centrul afacerilor din Balcani. Intruneste toate conditiile!2 comentarii

Interviu - Octavian Vidu
alice
#1 -

slab

slab personajul, slab interviul. fraze stas in limba de lemn corporatista, aceleasi generalisme cu out of the box thinking pe care se tot bate moneda in ultima vreme. a devenit un cliseu f drag asta pt tinerii corporatisti.
nici intrebarile nu prea l-au stimulat, ce e drept. incercati sa faceti interviuri mai interesante, sa puneti si alte intrebari decat "ce parere ai despre "si "ce iti place sa faci in timpul liber".
oricum, nesarat personaj. ar trebui sa gasiti profile mai interesante. sunt atatia tineri haiosi, cu adevarat urbani asa cum definiti voi conceptul, tineri care au succes la randul lor, cu o minte brici si mai non-conformisti, care au intr-adevar o gandire out-of-the-box, care nu folosesc cuvinte ca suportabilitate, sustenabilitate...
si la documentare ar trebui sa mai umblati putin. de pilda sintagma "background solid in business si finante" trebuia argumentata, nu doar aruncat un link catre actualul loc de munca, adica "hai, gata, v-am impresionat".
si in final, chiar nu vad relevanta acestui mr. in metropotam. for all of the above.

Interviu - Octavian Vidu
dragos
#2 -

...

alice - in primul rand multumesc foarte mult pentru comentarii

in al doilea rand...pe rand:

- exista cred o confuzie mica intre profilele de metropotami si interviurile luate diversilor oameni care (noi ii consideram ca) sunt high profile intr-o industrie sau alta. Tavi este high profile - crezi ca te-ar fi impresionat mai mult daca ti-as fi spus ca este MBA, a facut cariera in t-shpe tari inainte si ca acuma conduce un fond de investitii de 30 de milioane?

- in acelasi context -- cu treaba cu "limbaj de lemn corporatist" nu sunt absolut deloc de acord, modalitatea de exprimare depinde de fiecare individ in parte iar asta nu inseamna ca acel personaj este mai mult sau mai putin interesant. Este o chestie de gust, cel mult.

- absolut de acord insa ca e nevoie de o mai buna structurare a interviului -- este o critica pe care ne-o asumam si o sa incercam sa o corectam in viitor.

- la sfarsit, o mica observatie: in acceptiunea noastra un metropotam nu este doar un tanar cool si talentat si nu neaparat trebuie sa indeplineasca niste standarde atat de restranse.

Metropotamul este despre un stil de viata si despre interes fata de comunitate, indiferent de varsta, de job sau de backgroundul educational. Iar tocmai aceste diferente ce provin din varsta, job sau experiente pot conduce la discutii constructive si, in fond si la urma urmei, la a te alege cu ceva de pe urma muncii pe care incercam sa o facem noi :)

Inca o data multumesc pentru comentarii - te asigur ca ele ne motiveaza zi de zi sa imbunatatim calitatea continutului Metropotam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera