Interviu Embee, Looptroop Rockers

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Looptroop Rockers au aparut pe scena hip-hop la inceputul anilor '90 cand Embee (DJ Mc Marshall) si Promoe (Mc Marten) au format Looptroop. Nu fac doar hip-hop si nu vorbesc despre pimps sau bling-bling. Peste o saptamana, ii vom vedea la B'Estfest ziua 4 si noi am avut ocazia sa ii luam un interviu lui Embee.

looptroop

Cum s-a format Looptroop?

Eu si Promoe am inceput, prin 1991, cand aveam 14 ani si faceam melodii impreuna cu alti prieteni. Eram profund influentati de muzica pe care o ascultam si vroiam sa facem si noi cantece precum cele care ne placeau atat de mult.

Primul release care v-a pus pe harta muzicala?

Unsigned Hype a fost primul album lansat oficial, care ne-a ajutat sa ajungem cunoscuti. Noi mult timp am avut releasuri pe casete, deoarece acele erau vremurile cand oamenii cumparau casete si acasa sau in masina aveau doar casetofoane. Si viniluri, eram fanatici ai vinilurilor. Odata cu CD-urile si lansarea Unsigned Hype a fost mai usor sa ne promovam si sa ne distribuim muzica in magazine.

Inainte, ne promovam in stil underground. Luam masina lui Promoe, care lucra la pompe funebre si avea la dispozitie un dric, si mergeam cu el prin Franta, Germania, Olanda si Danemarca pe la magazinele de muzica sa ne vindem muzica. Le puneam vinilurile sa le asculte si uneori cumparau 50 de albume de la noi, alteori mai putine. Dar asta ne-a ajutat sa ne cream o reputatie, eram o trupa cu adevarat independenta.Vorbind de promovare underground, ati mai face un videoclip cum a fost cel pentru "The long arm of the law"?

Sigur ca da. Si acum lucram cu regizorul de atunci. Chiar vorbeam cu putin timp in urma cu niste prieteni despre videoclip si modul in care l-am facut. Am chemat oameni la o statie de metrou din Stockhlom, le-am pus melodia pe un casetofon si am filmat. Am avut o ideea buna si am realizat-o cu resurse financiare minime. Acum bagi o gramada de bani in videoclipuri si nu se merita. Cel mai bine este sa ai o idee tare si sa o pui in practica.

Promoe a fost în Bucuresti in 2006, ce ti-a spus despre publicul roman? Stii la ce sa te astepti la B'Estfest?

El a fost atunci in turneul lui solo, la fel si eu lucram la album meu. Promoe a spus ca spectacolul din Romania a fost unul dintre cele mai bune pe care le-a avut vreodata, ca a fost absolut nebunie. Deci, pentru acest an sper ca va fi chiar mai bine, pentru ca dorim sa oferim tot ce avem mai bun. Acest spectacol este de fapt unul special pentru ca ne-am dorit sa facem doua concerte in vara si asta va fi unul dintre ele. Nu suntem in turneu cu Looptroop acum si de aceea avem doar doua.Cum ai descrie muzica de pe cel mai recent album, "Good Things"?

Este un amestec intre ceea ce ascultam acum si ceea ce ascultam cand eram mai mici. "The Building" este ca un cantec de indie-pop si "Naive" suna precum muzica cu care am crescut. Sunt o multime de influente adunate impreuna intr-o singură bucata, de vreme ce toti ascultam diferite tipuri de muzica, Promoe, Supreme si cu mine. Si albumul este ceea ce a rezultat din acest amestec, cine stie, poate data viitoare vom avea un sound mai folk (haha)."Good Things" este oarecum diferit de vechile albume. Acesta este noul sound Looptroop?

Noi mereu ne-a schimbat stilul, desi ne-am tinut de o "formula". Poti in continuare sa recunosti stilul Looptroop, dar nu vrem sa ramanem blocati intr-un stil si incercam stiluri diferite. Nu cred ca este stilul pe care Looptroop il va avea in viitor, cel de pe "Good Things". Este doar o schimbare, pentru noi este o progresie naturala.

Lucrati la un nou album, avand in vedere ca ultimul vostru album "Good Things" a fost lansat in 2008?

Da, vom intra in studio in septembrie. Lucram deja la melodii.

Ai schimbat numele trupei, de la Looptroop la Looptroop Rockers, de ce?

A fost in principal din cauza plecarii lui Cosmic din grupul si el a vrut mereu sa ne numim Looptroop Rockers. A fost un lucru frumos pentru noi sa facem asta, pentru a arata respectul pentru el pentru toti anii in care a fost alaturi de noi. Noi mereu ne intitulam Looptroop Rockers. Suntem acelasi grup, doar numele difera, este mai lung.

De ce Looptroop Rockers difera de alte trupe hip-hop? Din cauza versurilor politice?

Este o combinatie de lucruri diferite, nu doar asta. Cand am inceput a fost ceva nou, o noua miscare in muzica. In Suedia nu erau foarte trupe care sa vorbeasca despre politica in versurile ei. Si de asemenea, soundul era diferit, eram influentati de muzica pe care o ascultam. Jazz, muzica soul a anilor '60-'70, muzica New York-ului anilor '90. Suna altfel.

Graffiti este un subiect care tot apare in cantecele voastre. Despre ce alte lucruri mai cantati?

Nedreptatile sunt intotdeauna un lucru despre care vorbim in versurile noastre. Nu sunt atat de multe subiecte pe care le poti numi ca se repeta. Intr-adevar, graffiti este unul care se repeta, dar si pentru ca am crescut intr-un mediu legat de zona asta si doi dintre noi au fost graffiti artist. Este bine sa combini lucrurile care iti plac cu un mesaj puternic in muzica pe care o faci.

Si care este mesajul celor de la Looptroop Rockers?

Intotdeauna  sa faci ceea ce iti place si niciodata sa nu renunti. Indiferent de ce faci, daca crezi in chestia aia si depui efort, poti face lucruri mari.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera