Interviu: Andi Vasluianu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
La gala filmului "Cealalta Irina" l-am intalnit pe Andi Vasluianu. L-am luat intr-un colt mai ferit de admiratori si i-am pus cateva intrebari despre filmul premiat, despre personajul pe care il joaca si alte lucruri actoricesti. Printre raspunsuri, mai strecura cate un "salut" si un zambet celor care venisera sa-l vada in rolul lui Aurel. Iata mai jos ce ne-a povestit:
 

Stiu ca pe platourile de filmare a fost prezent si adevaratul Aurel, cel din care s-a inspirat regizorul pentru crearea personajului. Cat de bine ai ajuns sa-l cunosti pe acest om si cat de mult te-a influentat povestea lui?

Foarte bine nu am reusit sa-l cunosc si nici nu cred ca mi-am dorit sa-l cunosc. Ea fiind o poveste reala, el fiind propus de catre Andrei (n.r: regizorul) sa joace un rol care din pacate a cazut la montaj, l-am cunoscut la filmari, la productii si l-am urmarit. Dar doar din punct de vedere empatic, sa vad ce-mi ofera si sa ma impresioneze. Dar nu l-am luat in detaliu. Pana la urma e o fictiune, chiar daca este inspirat din ceva real. Si eu sunt pentru chestia asta, s-o iau incet, sa-mi imaginez eu lucrurile. Plus ca si scenaristii si-au imaginat niste lucruri, chiar daca sunt anumite detalii legate chiar de viata lui.


Cand joci un rol, cat de mult te influenteaza acea poveste in viata reala?

Cred ca raman dare, raman lucruri care te influenteaza un pic. Acest rol nu m-a afectat in viata reala. Stii cum e? Ca si cand ai imbraca o haina si iti ramane un miros; e mai mult o impresie, te impresioneaza ceva si ramane o urma.


 andi1Andi in rolul lui Aurel, un paznic de noapte intr-un mall

Stiu ca finalul e ambiguu, nu se afla adevarul absolut. Care ar fi finalul povestii de fapt, cum crezi ca trece Aurel peste tot ce s-a intamplat?

Cinstit nu stiu. Asta ar trebui sa stie Andrei, amanuntele reale el le stie. Eu cred ca e complicat sa treci peste asa ceva, mai ales atunci cand ai iubit cu adevarat persoana care a murit. Psihologic e foarte greu, nici nu vreau sa ma gandesc la asta.


Daca ai auzi titlul “Cealalta Irina” si nu ai sti absolut nimic despre acest film, la ce te-ar duce cu gandul numele filmului?

Ah, e buna intrebarea. Sunt curios la ce te-a dus pe tine cu gandul. Cred ca m-ar duce cu gandul la ceva negativ, ca e alta viata, ca as vedea alta viata si cred ca m-ar atrage. Nu stiu daca filmul reprezinta cel mai bine cealalta Irina, dar reprezinta foarte bine cauza. E ciudat, nu stiu.


Pe mine m-a dus cu gandul la amanta, cealalta Irina este amanta personajului.


Ah, da, uite, bravo. Asta numai o femeie poate sa gandeasca, noi barbatii fugim de asa ceva.


Daca ar fi sa joci rolul lui Aurel pe scena unui teatru, ce ar fi diferit in acest joc?


Cred ca ar trebui sa lucrez si mai in detaliu, si mai adanc, si mai legat, personajul sa devina din ce in ce mai creativ. E posibil sa se nasca nsite tuse diferite si sa accentuez niste lucruri pe care noi nu le-am accentuat in film, tocmai ca sa fie si mai clar pentru spectatorul de teatru.


La casting, ce ai facut ca sa-l impresionezi pe regizor?


Da, Andrei nu m-a vrut. Vezi tu, asta este pacatul nostru al actorilor. Regizorii ne creeaza o tipologie pentru ca ne distribuie numai in anumite roluri si noi trebuie sa ne luptam sa le schimbam parerea despre noi. La casting m-am dus foarte pregatit, am fost eu insumi, am incercat sa inteleg niste lucruri si sa le aduc in fata lui. Ce l-a dat gata cred ca a fost monologul meu din film, cel la betie, era o scena grea.

 andiAndi, cap de afis in filmul "Cealata Irina"


De ce crezi ca ar trebui sa vina oamenii la acest film?

Pentru ca e de acolo, de pe strada, e din zona aia. O sa vada un om pus in niste situatii foarte nasoale si care, chiar si asa, nu-si schimba parerea despre iubirea lui. Foarte rar se intampla ca oamenii sa iubeasca pana la capat si asta e un om care iubeste pana la capat.


Fa-ne 3 recomandari de filme si 3 de piese de teatru.

Film: Vreau sa merg la Avatar; recomand Cealalta Irina; Hable con ella.
Teatru: Mascariciul; Dumnezeu de-a doua zi; Flori, fete, filme sau baieti.


Daca ar fi sa alegi un loc din Bucuresti in care sa ai o reprezentatie teatrala scurta, care ar fi acel loc?

In intersectie la Baba Novac, m-as pune in centru sa se opreasca masinile si oamenii sa se uite. In loc de drive-in sa fie un fel de drive-theatre.


Sa presupunem ca Irina nu a murit si ca ea si Aurel sunt un cuplu fericit. Pe unde i-ai vedea tu plimbandu-se, unde s-ar duce in Bucuresti?

Asa la cum ar fi ei, cred ca s-ar muta din Bucuresti, n-ar mai putea sa traiasca aici.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera