Interviu: Ana si Irina Wagner

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ana si Irina Wagner sunt cunoscute de bucuresteni prin magazinul de pe Bulevardul Carol care adaposteste o lume cu povesti, tablouri si arta. O data ce pasesti in concept store-ul Wagner vei da peste ceaiuri, pisici, portelanuri fine si printese, un univers nonconformist ce coloreaza spatiul cultural-artistic al Bucurestiului. Am incercat sa aflam cate ceva despre povestea din spatele acestui spatiu exotic, in care multe nume de artisti romani si nu numai si-au gasit acoperis pentru creatiile lor.

ana si irina wagner
Ana si Irina Wagner


Care este povestea Wagner?


Povestea Wagner cred ca a inceput cand Ana Wagner s-a nascut sub o stea norocoasa a artelor. Venind catre prezent, aceasta poveste a fost validata de publicul din Bucuresti si nu numai, acum 4 ani cand am deschis concept store-ul. Aici s-au concentrat concret rezultatele anilor ei de studiu, incercarile pe diverse suporturi (panza, carton, portelan, ceramica) si colaborarile atelierului de creatie Wagner.

Portelanul pictat manual face parte din acest story pentru ca reprezinta cea mai frumoasa creatie a AW si este suportul nobil pe care aceasta imprumuta arta sa. Ultimul capitol al acestei povesti este legat de bijuteriile B by Wagner. "Pe o suprafata atat de mica cum este bijuteria, totul devine, bineinteles mai miniatural, chiar extrem de miniatural si implicit migalos.". Atelierul de creatie Wagner Arte Frumoase si Povesti mizeaza pe cultivarea minutiozitatii, a rabdarii investite de catre artist in obiectul lucrat manual de la cap la coada.

Magazinul Wagner ne introduce in lumea artei, o lume nonconformista si exotica. Ce inseamna acest magazin pentru voi?

Magazinul este poarta de dialog cu publicul nostru, cu clientii, cu prietenii. Aici ne raportam la dorintele si fanteziile acestora si traim beneficiile sau dezavantajele acestui joc. Ne place sa-i surprindem si totodata sa cream o constanta prin frumosul ce-l aducem catre ei. Ne face o reala placere si mie si Anei sa petrecem timp in magazin cu oamenii ce ne viziteaza, sa mutam si sa aranjam obiecte, sa introducem noi artisti ce-si expun arta.

wagner

Cine sunt artistii expusi-vanduti in concept store-ul de pe Carol?

Nina Sahnazarov, Monica Paduret, Gili Mocanu, Iuliana Vilsan, Aurel Bulacu, Roxana Davidescu, Katalin, Maria Filipescu, Ana Wagner, Silvia Olteanu, Bogdan Teodorescu, Adina Ispas sunt o mica parte a acestora.

Care ar fi profilul unui client Wagner?

Vesel, optimist, iubitor de frumos, cu umor si ceva bani in buzunar (nu multi).

Cum iau viata obiectele pe care le gasim in magazin?

Foarte intim. Ca intotdeauna cand este vorba de creatie. Totul porneste din mintea, sufletul si mainile celui ce le-a creat. Tot ceea ce le poate "hrani" poate fi o sursa de inspiratie. Cred ca este o relatie foarte personala intre obiect si creator. Aceasta relatie se transfera ulterior clientului. Iar acesta din urma are o relatie foarte personala cu obiectul cumparat, apoi povestile creatorului invadeaza mintea si sufletul ultimului posesor al obiectului.

wagner

Piata de hand-made din Romania pare ca se dezvolta. Tot mai multi tineri isi folosesc imaginatia si indemanarea pentru a crea diverse obiecte, pe care apoi le vand in targuri. Cum vi se pare aceasta zona a artei facuta practic in casa?

Suntem fani targuri de acest gen si cu mare drag descoperim multi oameni talentati. Pe unii ii invitam sa expuna la noi in concept store. In alta ordine de idei nu cred ca exista o piata de hand made atata timp cat nu exista un sistem care sa sustina aceasta mica "industrie" ce ar putea deveni viitorul "made in Romania" la care visam. Nu am vazut foarte multe initiative sau proiecte create de "sistem" ce ar sustine piata de arta sau micile business-uri din aceasta zona. Poate nu am trait suficient...

Vor mai exista si alte magazine Wagner in Romania intr-un viitor apropiat?


Deocamdata ne limitam la online www.wagnerarte.ro si in curand deschidem un online in Franta.

bijuterii

Cateva cuvinte despre expozitia de bijuterii care va avea loc pe 18 iunie.

Va fi o expozitie cu cea mai speciala colectie de portelanuri pictate manual- Bijuteriile. Sunt cele mai mici obiecte de portelan din atelierul nostru, iar prin pictura le dam viata. Prin aceste bijuterii mici si delicate reusim sa transmitem catre receptor energia creatoare a artistului.

Si care vor fi preturile acestor bijuterii?

Preturile incep de la 149 de lei in functie de obiect si model.

wagner

Cat de des primiti cereri pentru obiecte personalizate?

Unul din trei clienti isi doreste un obiect personalizat la noi in aceasta perioada mai dificila pentru designul interior. Sarbatorile sunt o alta ocazie cand oamenii isi doresc obiecte personalizate pentru ei sau cei dragi.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera