Interviu: A.G. Weinberger

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Inca dinainte de '89, A.G. Weinberger a plecat in cautarea blues-ului. Si l-a tot cautat pana la ajuns in America. La Memphis, mai exact, unde, printre altele, a cantat la Bluestock. S-a intors in Romania cu dorinta de a promova blues-ul si jazz-ul si pe plaiurile mioritice, motiv pentru care a infiintat fundatia BlueSylvania. Pe 23 martie, A.G Weinberger se intoarce pe scenele din Bucuresti, la Teatrul Evreiesc de Stat, cu "Interzis FM".


A ajuns mesajul BlueSylvania la urechile romanilor?

Cred ca da... dovada stau concertele cu salile aproape pline cu un public educat si platitor de bilete.

Cate concerte ati pregatit la Teatrul Evreiesc? Se vor transforma aceste concerte intr-un album live?

Multa lume ma intreaba de un disc de concert... Am inceput sa ma gindesc foarte serios la treaba asta... Concertele la TES vor tine pina in luna Decembrie 2009, o data pe luna... prin urmare cred ca vor mai fi 8 concerte acolo (in iulie si august teatrele sunt in concedii).

O sa avem vara asta ocazia sa va ascultam pe la festivalurile mari din Romania?

Sper ca da... Inca nu am fost contactati de organizatori... Nu stiu inca, dar sper ca vom ajunge totusi la cateva din ele...

De ce nu e Interzis FM "on air"?

Financiar este in aer, hahaha... Dar daca am fi in aer nu ar mai exista Interzis FM, si-ar pierde noima... Totusi anumite posturi comerciale au inteles mesajul nostru si manifesta o deschidere mai – sa zicem, matura, privind existenta noastra...

E recesiunea mentala mana in mana cu recesiunea economica?

Hm... poate chiar genereaza recesiunea economica... nu crezi? Invers e mai putin probabil...

Exista ascultatori de blues si jazz in Romania. Dar exista suficienti artisti autohtoni care promoveaza aceste genuri muzicale?

Din pacate nu... Dar daca ne gindim serios la cate trupe sau cati artisti canta live si incearca sa-si castige existenta din asta, s-ar putea sa ne surprinda cifra rezultata. Cunoscand aproape in intregime breasla noastra, pot sa spun ca in total suntem 20-25 de trupe care cantam exclusiv live si suntem constant in turneu.

Daca ne gandim ca fiecare trupa are in medie 5 membri, atunci constatam cu stupoare ca in cel mai bun caz vorbim de un numar de 125 de persoane din domeniul pop/rock/funk/blues/jazz/etc. Daca ne mai gindim la cele 20-25 de companii care deservesc tehnic fenomenul, calculand in medie 30 de angajati/companie, atunci ne rezulta un numar de 750 de persoane.

Avem de-a face cu un total de 875 de persoane – muzicieni si tehnicieni, care reprezentam latura vie a fenomenului muzical din Romania. Prin urmare nu putem vorbi de business sub nicio forma...

ag

"Identifica-te cu lucrurile care te reprezinta! Nu Te Lasa Pacalit!" - Cine vrea sa ne pacaleasca si de ce?

Toti si pentru bani sau putere...

Se exclud reciproc ipostazele de businessman si artist?

Nicidecum... dimpotriva... Nu strica daca un artist cunoaste dinamica business-ului in care persevereaza...

E America tara tuturor posiblitatilor atunci cand vine vorba de muzica?

Da... si nu numai... dar si acest concept al tuturor posibilatilor s-a globalizat si s-a corporativizat... inclusiv cu asta ne pacaleste cineva :)

Exista "Romanian dream"? Daca da, care e?

Da... sa pleci in America, hahaha...Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera