Internetul ca o provocare in cultura romana

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Intai si intai, inainte sa argumentam, ne permitem sa ne scuturam un pic de ras. "Provocarea Internetului" !? Ca si cum... "cum ne ajuta pe noi internetul sa supravietuim ca publicatie culturala, cum am putea folosi internetul in favoarea noastra?"

Daca sondarea potentialului internetului a fost tema mesei rotunde de azi, la Institutul Cultural Roman de unde abia ne-am intors, atunci ne permitem sa observam, un pic tristi, ca acei formatori de opinie care mobilizeaza oameni si organizeaza discutii si conferinte pe un asemenea subiect ar trebui sa aiba ideea despre ce inseamna internetul ca atare si nu neaparat sa se sperie de el.

Problema nu este supravietuirea revistelor de cultura, cum se vaita Nicolae Prelipceanu in introul discutiei, ci producerea de continut de calitate. Internetul este doar (inca) un canal de comunicare care iti permite promovarea si distributia facila. Altfel spus, credem ca revistele romanesti au o problema de produs (calitatea, relevanta, etc) si de promovare.

Altfel, am vazut lume buna astazi. Invitatii spanioli ne-au placut, ei nu au luat internetul ca pe o provocare ci ca pe o oportunitate – si btw, recomandam The Barcelona Review pentru atunci cand aveti chef si timp de citit fictiune contemporana.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera