Intamplari din supermarket: Mister cel mai greu de prins a fost prins cu punga

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Va mai amintiti reclamele la Real-Hypermarket cu pestii (crapi) imensi de pe panourile mai mici decat ei, infasurati cu panglici pe care scria "Mister cel mai greu de prins"? Ei bine, aflati ca pana la urma "mister cel mai peste" a fost prins cu punga de plastic. Il puteti vedea in fata la Cora Militari, pe B-dul Iuliu Maniu.

Bibanul
Pentru tine e inca o punga. Pentru ei e inca o plasa. Vino cu sacosa ta cand faci cumparaturi.

Reciclat de pe panouri neincapatoare, "Mister cel mai greu de prins" a devenit acum imaginea unei campanii pentru renuntarea la pungile de plastic, o schimbare de imagine care poate va debusoleaza prima data cand dati nas in nas cu ea, dar care ar fi bine sa aiba impact. Nu vreau sa fiu Gica contra, dar pe multi nu-i impresioneaza nici macar pestii vii dinauntru, tinuti pana de curand in containere neincapatoare, in care pareau deja pusi la conserva.

Cu un an in urma, in Cora, cand pestii erau inghesuiti precum stiti si practic se descompuneau sub ochii nostri (si ai lor insisi), un peste ceva mai disident, dornic de libertate, a sarit parleazul, poate nu atat dintr-o incercare disperata de a se salva, pentru ca afara il astepta aerul, cat pentru ca locuia deja la "etajul" 6, adica sub el erau alti 6 pesti care, oricat de putin s-ar fi miscat, tot si-ar fi propulsat tovarasul de suferinta afara din container.

Mi-a sarit la picioare si a inceput sa se zbata. Dupa ce l-am alergat putin pe gresia lucioasa, am reusit sa-l prind si ma indreptam spre container, sperand ca il va resuscita contactul cu apa. O vanzatoare atenta a tipat dupa mine, l-a luat si l-a aruncat la cos. Desi nu cunosc pe nimeni care sa manance pestele direct cu solzi, se pare ca mancarea "stresata" nu supara pe nimeni; mancarea murdara, insa...

Pentru mine, pestele urias de pe panouri e o amintire neplacuta a incidentului de atunci. Si ceea ce-mi sporeste confuzia este faptul ca bietul crap urias a servit, pe rand, doua scopuri opuse: consumismul marca real- si, acum, ecologismul inca neasimilat. Dar asteptam cu nerabdare sa-l vedem si pe ardeiul "Mister cel mai gras" intr-o punga de hartie.
3 comentarii

Intamplari din supermarket: Mister cel mai greu de prins a fost prins cu punga
gala
#1 -

Comentariu nou

alambicat articolul. trebuie recitit pentru a-i pricepe esenta?!

Intamplari din supermarket: Mister cel mai greu de prins a fost prins cu punga
cetatean bucurestean
#2 -

Articolul este bun

Articolul este chiar foarte bun. Explica de ce e rau ca doua campanii (fie ele sociale sau comerciale) au efect mult mai redus daca vehiculeaza acelasi vector (pestele) incercand sa ii dea alt inteles. Daca nu era reclama real, aceasta campanie poate avea mai multa vizibilitate. Asa este doar o proasta alegere. Specialistii in campanii sociale ar trebui sa fie atenti sa nu rastalmaceasca mesajul sau simbolul folosit anterior in alt context daca vor sa reuseasca.

Intamplari din supermarket: Mister cel mai greu de prins a fost prins cu punga
marius
#3 -

Comentariu nou

imi place articolul . ma face sa ma gandesc.cred ca ii fur prietenei o sacosa din material :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera