In vizita la Eclectico Studio

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Articol preluat de pe blogul Moodboards.ro.

Când navighezi zilnic pe bloguri și siteuri unde vezi cel puțin zece, douăzeci de obiecte de design, când în pauza de masă alături de pieptul de pui servești și Architectural Digest & Igloo, iar în orașul tău (București) tocmai s-a deschis un loc unde găsești mobilă adevărată, nu poți să nu te gândești că și la noi lucrurile merg într-o direcție bună.

Eclecticó Studio este spațiul deschis de Ștefan Cosma pentru cei care caută o gură de design scandivan în orașul ăsta, vor o piesă de mobilier valoroasă, sau pur și simplu vor inspirație pentru casele lor.

De fapt, ca să o spun un pic mai sofisticat, chiar cu pauză cuvintele lui, ar suna cam așa “în principal necesitatea apariției unui asemenea spațiu, derivă din falia existentă între oferta și cultura designului în România și ce se întâmplă la ora actuală în alte părți ale lumii. Nu putem recupera în mentalul colectiv, decenii întregi în care societatea românească a pedalat în alt ritm, dar mi-am propus să deschid acest spațiu eclectic cu intenția de a recrea o fuziune ambientală care să remixeze varii produse de design, fie ele de obiect, vestimentare sau decorative.”

_DSF6807

_DSF6811

_DSF6812

Eclecticó Studio se află într-o casă veche în curs de renovare și reamenajare, cu tavane înalte și multe camere și cămăruțe și își împarte curtea cu câțiva vecini simpatici și cu restaurantul Voilà, și el tot un loc design oriented.

Când am fost noi să pozăm, spațiul arăta cam așa, însă peisajul se schimbă constant pentru că unele piese se dau repede, în locul lor apar altele proaspăt găsite în locurile numai de Ștefan știute.

_DSF6815

_DSF6822

_DSF7166

”Misiunile pe care le am cu acest spațiu sunt multiple. Pe de o parte încurajarea și susținerea designului contemporan de produs din România, atât cât există el. Cred că importantă e și coagularea lui spre o mai bună percepție a publicului. Dincolo de asta, e important să ne uităm și în trecut, înainte de a ne raporta la prezent și viitor. De aici s-a născut ideea unui spațiu în care timpul stă locului și varii obiecte de design coexistă atemporal și chiar fuzionează cromatic, formal și conceptual.”

Pe lângă mobilă, accesorii și decorațiuni, aici veți găsi și haine de la: Ana Alexe, Carmen Secăreanu, Murmur, 109, Andra Andreescu, Raluca Buzura, Stereo Socks.

Adresă: str. Constantin Budișteanu, 18. București.
Facebook

Foto: Sergiu Mihăescu. Mulțumim!
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera