In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a votat modificarile si completarile Hotararii 243/2009 (PDF) privind controlul reproductiei cainilor cu sau fara stapan din Capitala.

Incepand cu luna iulie acestea intra in vigoare. De exemplu, riscati amenzi de 3.000 de lei daca nu declarati ca aveti caine.

In viitor Bucurestiul va scapa de problema cainilor fara stapan.

Cei de la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) se vor ocupa de gestionarea si coordonarea campaniei de sterilizare. Totodata vor face o baza de date a cainilor cu sau fara stapan, din Capitala.

In cat timp vor merge bucurestenii relaxati pe strada fara sa le fie frica de maidanezi, cati bani se cheltuiesc sau cum se face sterilizarea ne-a explicat intr-un interviu Razvan Bancescu, director adjunct al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Atunci cand medicul veterinar constata in timpul sterilizarii ca animalul are un comportament violent si nu mai poate fi trimis pe strazi ce se intampla?

Atunci cand medicul veterinar va constata, in timpul sterilizarii, ca animalul prezinta un comportament violent nu va fi scos din nou pe strada, ci va ramane in adaposturile municipalitatii. Nu sunt foarte multi.

Insa trebuie sa se stie ca muscaturile de anul trecut nu sunt produse de 16.000 de caini (atatea muscaturi au fost raportate in 2012), ci au fost facute de pana in 2.000 de caini. Pentru ca avem caini care musca o singura data pentru ca au fost cumva incomodati si acolo e vina omului si nu avem noi ce face.

Insa sunt si caini care prin obiceiul lor au muscat de trei patru ori intr-un an. In 2013 au fost raportate (adica cei care s-au prezentat la Institutul Matei Bals) aproape 3.000 de muscaturi.

Later edit (8 iulie): Cei de la ASPA au actualizat harta incidentelor provocate de cainii fara stapan, pentru perioada ianuarie-aprilie 2013, numarul fiind de aproximativ 1.100 de persoane. Cu negru sunt agresiunile canine, cu rosu sunt muscaturile. Harta prezinta doar o situatie facuta in baza petitiilor primite de ASPA.

Situatia reala fiind cea de la Matei Bals, unde cei muscati de caini se duc sa fie vaccinati pentru a nu risca sa se imbolnaveasca (despre care am scris mai sus).

In luna mai v-am aratat si prima varianta a hartii zonelor din Bucuresti unde au fost raportate atacuri ale cainilor fara stapan.

Ne propunem sa reducem numarul de agresiuni, urmand ca prin sterilizare in masa sa se reduca si numarul de caini de pe strada. In prezent datele oficiale arata ca pe strada sunt 64.704 de caini fara stapan.

De ce ar trebui cetatenii sa vina la ASPA sa isi declare cainele? De ce trebuie sa il sterilizeze?

Nu au nimic de pierdut cei care declara ca au caine. Din contra. In cazul unei eventuale pierderi putem sa ii identificam mult mai usor si, inclusiv, noi avand baza de date completa putem sa ii sunam si sa le spunem ca i-am gasit animalul. Asta este printre avantaje.

Dezavantaje: vor trebui sa vina sa completeze un formular, avand responsabilitatea cainelui in cazul unui abandon.

Sa spunem ca nu vrea sa isi declare cainele. Totul este in regula pana cand face o greseala si atunci va fi amendat. Sa spunem ca nu vrea sa il sterilizeze. Bine, in cazul asta va plati taxa de 150 de lei pe an. Dar daca il sterilizeaza ii face un bine animalului, ii lungeste perioada de viata si reduce riscul de boli.

Sper ca lumea va intelege si isi va declara animalele pentru ca nu vreau sa fie amendati cu 3.000 de lei.

In curand formularele vor fi disponibile si online, de unde vor putea fi descarcate si completate, dar vor fi depuse la sediul ASPA ca sa ne asiguram ca se valideaza declaratia, ca in cazul unui abandon sau al unei declaratii false sa putem sa ii tragem la raspundere.

Ar trebui inclusa eutanasierea in legea pe care o pregateste Parlamentul? (Senatorii au dat unda verde eutanasierii cainilor)

Voi face toate demersurile ca sa intorc proiectul legislativ inapoi la Senat (in prezent este la comisiile din Camera Deputatilor). Daca va trece in forma actuala va fi si mai rau pentru caini.

Daca nu facem un conglomerat de masuri sa se vada si actiunea in teren, sa le aratam cetatenilor ca putem sa ne ocupam omeneste de aceasta problema, atunci se vor ajunge la situatii ca in Sectorul 3 sau Pantelimon cand cetatenii si-au facut singuri dreptate si i-au omorat. Nu este normal.

Nu trebuie ca ei sa faca treaba pe care trebuie sa o faca autoritatile. Legea aia daca trece in forma actuala (are multe recomandari de la Guvern si de la ministerul Justitiei care nu au fost preluate) va fi dezastru. Noi o vom intoarce. Acea lege trebuie rescrisa. Noi avem deja o propunere.

In cat timp nu vom mai avea caini fara stapani in Bucuresti?

Numarul cainilor fara stapan va scadea de pe strazi in doi ani (atunci va fi vizibil). Ei vor exista, dar nu se vor mai vedea. Atunci cand numarul lor se va reduce, ei nu se vor mai intersecta cu oamenii, pentru ca ei nu cauta sa faca asta in mod special.

De exemplu, in Berlin sunt 2.000 de caini fara stapan, dar nu se vad. In 4 ani cainii fara stapan nu vor mai fi o problema in Bucuresti.

Ce masuri mai pregatiti intre timp?

Dar trebuie tinut cont si de masurile suplimentare: ca de exemplu amenda pentru cei care hranesc cainii fara stapan. Acum nu a trecut masura, dar eu nu renunt la asta. Pana atunci insa am un apel catre bucuresteni: nu ii hraniti, mai ales cu proteina animala, pentru ca devin agresivi.

Studiile au aratat ca ei se hranesc in mod normal cu boabe, iar daca primesc proteine animale se modifica anumite substante din corp, ceea ce le modifica si comportamentul. Nu le mai dati mancare, pentru ca prin hranire se formeaza haitele si automat creste si nivelul de violenta.

Cand e solitar cainele in mod normal nu ataca. Daca ii hranim crestem capacitatea de retinere, se formeaza socializarea la hranire si ii facem caini agresivi. Deci tot lor le facem rau, ii tinem adaposturi. Nu ii mai hraniti! Ei se descurca oricum.

Care vor fi costurile campaniei de sterilizare a cainilor fara stapan?

Costurile vor fi cele stabilite prin licitatie. Dar pentru anul 2013 sunt alocati 1.300.000 de euro si trebuie sa facem minim 20.000 de stelizari. La anul vor fi mai multi bani si vrem sa sterilizam toti cainii din Bucuresti.

Ca metoda de sterilizare vom scoate si uterul si ovarele la femele, ca sa nu mai poata sa faca pui pentru ca aceasta metoda are un succes de 100%. Si la masculi mergem pe metoda castrare, unde rata de succes este si aici de 100%.

Dupa ce vom termina de sterilizat cainii din Bucuresti vom trece si la Ilfov ca sa nu migreze cainii de acolo in Capitala.

Mai este important de stiut ca modificarile si amendamentele care au fost adoptate vor fi transmise catre consiliile municipale si judetene din toata tara, ca autoritatile locale sa stie ce sa faca la ei in localitate.

Cum ar trebui sa se fereasca cetatenii de cainii de pe strada?

Cum sa se fereasca de atacuri? Aici sunt mai multe variante, dar cea mai importanta este urmatoare: sa nu le fie frica. Sa nu arate ca le este teama de caini.

In momentul in care se instaleaza frica corpul produce adrenalina si are un miros diferit pe care cainile il simte. Pe de alta parte ii sfatuiesc pe cetateni sa ii evite, sa traverseze strada si sa mearga pe trotuarul opus (avem cetateni care sunt muscati de 3 - 4 ori).

Spray-ul este util doar daca este vorba de cel mult doi caini. Daca sunt in haita risca sa ii enerveze pe ceilalti. De asemenea, atunci cand dau cu spray sa fie atenti la directia vantului ca sa nu le vina lor in fata.

Este util si aparatul cu ultrasunete. Mai exista si lucruri legate de limbajul corpului. Si la un animal cu detinator si la unul de pe strada limbajul corpului este foarte important.

Trebuie sa ii arate cainelui ca este tot timpul "deasupra" lui (ca il domina). De asta avem si multe abandonuri din casa, pentru ca multi stapani nu stiu cum sa ii stapaneasca. Miscarile oamenilor trebuie sa fie facute ca animalul sa nu le perceapa ca pe o amenintare la adresa teritoriului lor, pentru ca ei sunt foarte teritoriali.

De asemenea sa evite pe cat posibil femelele cu pui. De asta trebuie sa sterilizam cainii fara stapan, ca sa nu avem femele care la alaptare sunt agresive.
20 comentarii

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
ion
#1 -

Comentariu nou

In Militari, zona Autogara Militari, intersectia str. Oboga cu bd. Iuliu Maniu, s-au adunat 8-10 maidanezi care au atacat si muscat saptamana trecuta o fetita de 7 ani care se intorcea de la scoala.

Seara dupa ora 23 in aceasta zona se aduna mai multi caini, si cei din Parcul Pacii si cei de pe strada Vistiernicul Stavrinos, va imaginati ce zgomot, urlete si ce periculosi sunt acesti 20-30 de maidanezi.
Aceiasi caini au muscat o batranica acum o saptamana, probabil au existat mai multe victime ale acestor maidanezi.

Va rog sa interveniti si sa strangeti cainii violenti care musca si terorizeaza copiii si batranii.

Am facut reclamatii la ASPA, Primaria sector 6, Primar Rares Manescu, fundatia Vier Pfoten .. insa fara succes, cainii sunt liberi, haita se mareste iar copiii si batranii sunt in continuare in pericol.

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
adina
#2 -

Comentariu nou

Mda, nici in 5 ani nu vom scapa de maidanezi, sunt prea multi iar ASPA are doar 4 (patru) hingheri.

Si eu am facut numeroase sesizari pentru a strange maidanezii din Militari, evident autoritatile platite sa faca acest lucru nu au facut nimic.

Doar in luna aprilie la centrul Matei Bals s-au prezentat 1394 de cetateni muscati de maidanezi (311 de copii)
http://www.mateibals.ro/html/docBals/antirabic/s1.pdf

Dar nici o problema, ne vom razbuna la alegerile urmatoare, nu o sa-i uitam pe politicienii indolenti: Sorin Oprescu si Rares Manescu care au permis ca maidanezii sa muste copii si batrani.

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
leo
#3 -

Mult succes ASPA

Vad in sfarsit ceva coerent, cel putin in articol. Daca asa faceti precum vorbiti este perfect.

Sterilizarea este cea mai buna solutie si are toate calitatile unei civilizatii mature, lipsita de frica, iresponsabilitatea, frustarea si cruzimea unora dintre exponentii sai.

Pentru asta trebuie educata un pic populatia si prin asta nu ma refer la stiri de ora cinci cu diverse plagi impunse la urgenta avand protagonisti diverse canine. Sunt mai dese plagile impunse avand autori umani decat canine. Mai mult, autori umani recurg si la alte forme de agresivitate care completeaza pana la absurd raportul comportamental fata de 'oameni'. Comparatia cu pericolul canin cade deja in derizoriu daca ne uitam la statistici.

O catea poate sa faca pe an 2 randuri de pui, cu circa 3-7 pui (in total 14 anual). Mortalitatea este foarte ridicata pana la varsta de 1 an, dar chiar si asa gradul de inmultire este foarte ridicat.

Sunt orase in zona Banatului si Ardealului in care prin campanie de sterilizare "fortata" au rezolvat problema in 3-4 ani. Bucurestiul nu da dovada de continuitate sau activitate sustinuta(3-6 ani) in nici o campanie, de orice natura si de orice termen (timp si bani).

Bucurestiul se misca compulsiv, dupa cum dicteaza diverse momente de natura politica, economica, sau pur si simplu speculativa (a se citi tepe sau tunuri mici, medii si mari). Daca ar exista o strategie pe termen mediu si lung, pe cel mai insignifiant segment, efectele ar fi de durata si clar vizibile. Daca strategia este la nivel macro atunci am avea o capitala. Pana atunci visam telegondole si autostrazi suspendate peste "mizeria" orasului.

Mult succes ASPA.

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
Alui
#4 -

Fiul ploii întoarce o lege?

O fi Răzvan Bancescu peresedintele României si nu știm noi? Daca nu e da acord cu eutanasierea, dar legea o cere, n-are decât sa-si dea demisia din funcția respectiva. Ar trebui făcută o verificare la ASPA, prea mulți caini marcati ca sterilizati se inmultesc fara probleme. Acolo e clar o deturnare de fonduri. Sper sa citesc in ziare ca justiția își face datoria si in problema asta, iar respectivul Răzvan Bancescu va plati pentru ilegalitatile pe care le face.

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
maria
#5 -

Comentariu nou

Primaria Bucuresti a ascultat in ultimii 15 ani doar de ONG-urile Pro maidanezi, rezultatele se vad, mii de copii, batrani .. sunt muscati anual de haitele de maidanezi ajungandu-se in 2012 in Bucuresti la un numar de 65.000 de caini fara stapan.

Cred ca e timpul ca autoritatile sa tina cont si de cei care vor sa scape orasul de caini, de cei care doresc sa traiasca intr-un oras civilizat nu intr-un oras din lumea a III-a, in Constitutie se garanteaza dreptul la integritate a Omului nu a Animalului, a Maidanezului.

Ca sa vedeti adevaratele intentii ale ONG-urilor va dau exemplul Primarului municipiului Craiova care susține că a primit injurii, blesteme și amenințări cu moartea de la iubitorii de animale pentru că am construit cel mai modern adăpost canin din România: http://www.dcnews.ro/2013/06/primarul-craiovei-lia-olguta-vasilescu-amenintata-cu-moartea/

Locul maidanezilor nu este pe strazile unui oras, de 15 ani se asteapta sa moara de batranete, sunt sterilizati dar aceste masuri nu au avut efectul dorit din contra, in Militari sunt zeci de haite de maidanezi care terorizeaza cetatenii.

ONG-urile si oamenii pro maidanezi nu au facut decat rau Bucurestiului, politicienii ar trebui sa se gandeasca ca in cativa ani sunt alegeri locale, credeti ca ii va mai vota familia unei persoane muscate de maidanezi sau familia unui bucurestean care traieste intr-un cartier cu haite de zeci de maidanezi ?

Alo, Primarul sectorului 6 Rares Manescu, primarul Bucurestiului Sorin Oprescu, lasati proiectele cu autostrazi suspendate, parcuri spoite si jardiniere, curatati intai orasul de maidanezi daca doriti un nou mandat de primar!

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
geo
#6 -

Comentariu nou

separe ca iarasi vomplati...despagubiri! onoratii consilieri probabil ca nu stiu ca la nivel european exista niste conventii, directive si regulamente relative la protectia animalelor...care intra in conflict cu hotarirea dumnealor...si care au prioritate...

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
liv
#7 -

Bancescu nu a descoperit apa calda

Exista o lege in Parlament care trebuie sa fie votata, o lege buna care prevede identificarea cu microcip sau crotal, sterilizarea tutror cainilor cu stapan de rasa comuna sau achitarea unei taxe de monta pentru cei care nu vor sterilizarea- toncomitent,se va continua sterilizarea tuturor cainilor comunitari, care vor fi adoptati/revendicati, pastrati in adaposturi( unde se va putea) sau intorsi in teritoriu.
Sa nu se mai planga nimeni ca sunt atat de multi caini ai strazii ca nimeni nu a facut nimic, pentru reducerea numarului lor prin sterilizare si nici pentru identificarea abandonurilor, nici legislativul, nici autoritatile statului- au dormit in susoni 20 ani, ca acesta e o mare afacere, pe bani publici.
Exclus euthanasia, pentru ca contravene atat legilor interne cat si international- euthanasia este un act medical individual, nu colectiv si acesta se numeste canicid- exterminare.

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
liv
#8 -

s-au vazut pe cai mari, pe banii nostrii

Sa se astepte ASPA si la controlul Curtii de Conturi, si la DNA si la Parchet pentru abuz de functie- ei sunt platiti din bani publici, aroganta de care dau dovada in raport cu societatea civila ii poate costa.

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
Casandra
#9 -

Cine este acest individ ??????

Cum adica sa nu mai hraneasca animalele ? ESTI SADIC individule ...Realizezi monstrule ca ti-ai pus lumea in cap ? Si de unde stii ca in Berlin sunt 2.000 de caini fara stapan DACE NU SE VAD ??????????? De unde ai scos aberatia asta ??????? doar daca nu cumva au dus hingherii din Romania caini acolo, si i-au varsat pe strazi...ca deh, n-ar fi imposibil, asa cum fac si in Romania, iau din Rasnov si ii "varsa " la Codlea....ca deh, sa faca bani baietii...si INCA MAI ESTI LA ASPA< BARBARULE ???????? cat te mai tolereaza bucurestenii ?????????? Plus, NU TE BAGA peste proiectul de lege, APROBAT de SENAT< ca devi raspunzator de turismul in Romania....S-A INTELES , tovarasul nou "Ceausescu" ??????? Plus, cine te crezi sa " transmiti" in toata tara ? Presedinte ? AI dat un ONG????? Bancescule, nu te pune rau cu LUMEA ( vezi mapamondul ) ca vei ajunge sa fii numit al doilea Barbulescu, si nu cred ca o sa-ti placa...DELOC.

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
Veritas
#10 -

Instigi la cruzimi impotriva animalelor ??????

Ce faci tovaraselule ?????? Instigi ca cruzimi impotriva animalelor ? sa NU hraneasca lumea cateii, sa dau cu spray cu piper ? ( pai nu este ilegal sa ai asa ceva ??????? ) plus, trimiti "directive" si altor primari ? cine te crezi TU ??????? barbarule ? RUSINE Bucurestiului si RUSINE Romaniei pentru un asemenea NIMENI in drum care da " lectii" de SADISM...Voi credeti ca NU se afla toate aceste ABERATII TROGLODITE cu tenta DICATORIALA ? in toata EUROPA si in toata LUMEA ?????? Voi astia care comentati si-i suflati undeva ASTUIA < credeti ca NU stie lumea cu ce barbari are de-a face ? si va mirati ca scade numarul de turisti ? pai sa tot scada...sa tot scada....si va scadea pentruca la 1 iulie intra si CROATIA in EU !!!!!!!! sa te tii, turistui buluc pe Coasta Dalmatiei....Bucuresti, scapa-te de ASTA, cat mai repede....Rusine domnule Oprescu, RUSINE...ti-a pus bocancul cu tot noroiul in CAP si dumitale si Capitalei...Scapa-te de EL !!!!!!

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
adriana
#11 -

Cum fura ASPA cu Bancescu si Treeroiu in frunte. Contracte pe sub mana. Eroi sunt hotii si criminalii in Romania

Scandalos. "Licitatie" la hingheri.

Scandalos

Firma de paza, angajata de ASPA pe furis

Directorul ASPA, B.Treeroiu, se joaca periculos cu legea:
http://www.aspa.ro/documente
https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=YXNwYS5yb3x3d3d8Z3g6M...

Lipsit de experienta in gestionarea cainilor, directorul ASPA, Bogdan Treeroiu, se pregateste foarte serios de prima confruntare cu organele de ancheta. Acesta, cu buna stiinta, sau din prostie, a amanat cu o luna demararea procedurii de paza pentru institutia pe care o conduce. Astfel, a reusit sa puna intr-o situatie foarte delicata firma care efectua paza, pentru ca aceasta a prestat niste servicii neplatite, fiind destul de vulnerabila in fata unui eventual control al Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti, control care, pe buna dreptate ar putea considera ca plata unor salarii fara un contract in spate se poate incadra la categoria munca la negru. Tocmai pentru a elucida aceasta situatie, Asociatia “Cutu, cutu” va depune o sesizare la ITM Bucuresti pentru lamurirea problemei.

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
adriana
#12 -

Hotii de la ASPA!

Pe de alta parte, pentru a intra totusi in legalitate, directorul vremelnic al ASPA, si ordonator de credite, il numim aici pe Treeroiu, a organizat procedura de contactare a serviciilor de paza pentru anul in curs, cu incalcarea totala a legii care reglementeaza achizitiile publice, mai precis incalcand flagrant principiile transparentei, si cele ale unui tratament egal fata de toti eventualii participanti la o astfel de procedura. Mai precis Treeroiu a postat pe site-ul institutiei in noaptea de 28 mai, la ora 23,20 documentatia pentru paza, termenul limita pentru depunerea ofertelor fiind 31 mai, ora 11.00. Fara sa fie publicat anunt intr-un cotidian central de mare tiraj, cum prevede legea, fara a posta pe prima pagina a institutiei, astfel ca eventualii doritori sa poata avea acces la informatii.
In acest context, nu conteaza ce firma a castigat, cert este ca acea firma era bine pregatita la momentul lansarii procedurii, (un dosar se pregateste in minim o saptamana), ceea ce ne conduce cu gandul la un posibil aranjament prealabil. Cu atat mai mult cu cat, unele voci din ASPA spun ca insasi procedura ar fi fost putin fraudata prin deschiderea unui plic inaintea termenului, si ca celalalt participant ar fi schimbat oferta chiar cu un minut inainte de ora 11.00.

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
adriana
#13 -

Continuare hotii de la ASPA

Dar, referitor la toate acestea, organele de control, si, poate, de ce nu, cele de ancheta, vor stabili contextul si vor lua masurile necesare. Noi ne exprimam speranta ca astfel de personaje sinistre, cum sunt cei din conducerea ASPA, sa isi dea seama singuri ca sunt incompetenti, si sa plece definitiv din administratia publica. Organizatiile pentru protectia animalelor si iubitorii de animale au incercat, prin cele cateva mii de semnaturi stranse pentru demiterea lui Bogdan Treeroiu, Razvan Bancescu si Claudiu Ancuta, sa le atraga acestora un semnal de alarma fata de nivelul zero de simpatie publica de care se bucura. Continuam sa strangem semnaturi si sa monitorizam activitatea lor, inclusiv in domeniul cheltuirii banului public cu maxima responsabilitate. Pana acum, ne-am cam lamurit ce “pui de lele” sunt cei din conducerea ASPA.

Asa vor "licita" si pentru firmele de hingheri particulari?

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
adriana
#14 -

Se fura la ASPA ca la RATB

voi astia care va dati mari jurnalisti care ati terminat la ff ati intrebat ce aptitudini au de au fost numiti directori la ASPA? stiati ca au obligatia sa publice declaratiile de avere si interese pe site? de ce nu apar? dna ce face? dar un control de la curtea de conturi, un audit financiar la ASPA se poate?
era de asteptat ca Bancescu sa militeze acum pentru uciderea cainilor, dupa ce si-a tras contracte cu srl-urile pentru prinderea cainilor. nu era normal sa stimuleze popularea in continuare a strazilor Bucurestiului. BA PROSTILOR, cand ai contract cu primaria pe 3 milioane de euro sa prinzi cainii, faci tot posibilul sa ai caini pe strada. ii impuiezi, ii prinzi si ii ucizi de vreo mie de ori si tot asa ca banii curg. prostilor, daca astia blocheaza legea veti avea un milion de caini in strada in cativa ani pentru ca SRL-urile lui mama/bunica deputatilor si primarilor si a lui Bancescu trebuie sa dainuiasca o suta de ani de acum incolo. ce idioti sunteti. si Bancescu cica isi face asociatie care sa-l sustina in inmultirea cainilor si ii plateste pentru asta. deci, ce sa mai zicem. la puscarie cu Bancescu. apropos se pare ca a facut ceva mismasuri pe la ratb ca de-asta i-au dat si pe el si treeroiu de la ratb. ia vedeti, sapati bine

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
florin
#15 -

Comentariu nou

@adriana - daca ti se pare ceva suspect la ASPA fa o sesizare la DNA

- problema maidanezilor trebuie hotarata de cetateni, o ocazie foarte buna ar fi la referendumul pentru Consitutie.

Ideal ar fi ca per fiecare cartier sa existe intrebarea: Sunteti de acord cu eutanasierea maidanezilor care nu sunt revendicati intr-o saptama ? Da Nu

Iar decizia sa fie luata dupa numarul de voturi din fiecare cartier pentru ca un cetatean care locuieste in Kiseleff unde nu sunt maidanezi nu ar trebui sa influenteze hotararea pentru sectorul 6 unde de exemplu sunt zeci, sute de haite de maidanezi.

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
teea
#16 -

Comentariu nou

este horror cum puneti acele reclame peste articol! dai X pe ele si apar iar imediat. asa ceva nu am vazut la niciun site serios! este prima si ultima data cand citesc pe site-ul dvs! extrem de prost interviul, reporterul a adresat intrebari cretine si nepertinente iar raspunsurile au fost aberant de idioate. acest bancescu sa fie atent ca suntem persoane care sigur vom da in judecata aspa ca sa ne spuna si noua pe ce si cum cheltuiesc ei banii. ca de unde vine bancescu de la ratb a facut mizerii fara numar! rusine sa-ti fie oprescu ca promovezi asemenea mizerii de oameni in functie! doar euro visezi si faci! in rest nimic eficient pt noi locuitorii acestui oras!

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
masc_ulu
#17 -

Comentariu nou

FACETI STERILIZARILE CINSTIT NU RAPORTATI UN NR DE STERILZARI SI DE FAPT ...... BANI SUSTRASI ILEGALI GANDITIVA CA VA VENI TIMPUL SA PLATITI CANDVA SI CERETI LA POPULATIE SA NU LE DEA DE MANCARE FACETI LE VOI ADAPOSTURI SI CREATI CEVA FOLOSITOR TUTUROR NU MAI FURATI BANI EUROPENI PTR A FACE ALTE LUCRURI MAI IMPORTANTE ...PTR VOI STERILIZAREA CAINILOR PE BANI PUBLICI VA DEVANI O AFACERE PTR UNI

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
diana
#18 -

CAINI

HALO,DL. REPORTER,SPUNETI CA SENATORII AU DAT LIBER LA EUTANASIEREA CAINILOR,CEEA CE NU E ADEVARAT, S-A VOTAT STERILIZARE-RETURNARE ! INAINTE DE A FACE AFIRMATII AIUREA,INFORMATI-VA.

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
manole
#19 -

controlul reproductiei

Hotarirea consiliului bucurestean trebuie transformata in lege!
Sterilizarea si taxarea celor care nu fac acest lucru (cu exceptiile necesare) trebuie inceputa cu periferiile oraselor altfel vom steriliza perpetu.Fobicii si adeptii uciderii ciinilor ar trebui insfirsit sa inteleaga ca eliminarea unui ciine dintr-o zona va face loc urgent altora care se vor lupta pentu spatiu.Ar mai trebui sa se stie ca cel putin jumatate din muscaturi provin de la ciinii CU STAPIN iar gunoiul de pe spatiul public provine de la acestia si din cauza nesimtirii majoritatii stapinilor plingaciosi cind vine vorba de bietele animale.Stapinii plingaciosi si alti plingaciosi de pe margine ar trebui sa stie ca singurii responsabili de situatia ingrozitoare a acestor animale fara nicio vina ca s-au nascut sunt ei si nu cei care NU si-au asumat adoptarea unui ciine fiind apoi IRESPONSABILI cu soarta acestora.
Hai sa ne protejam prietenul blanos fiind civilizati!

In cat timp scapa Bucurestiul de cainii fara stapan si cat costa sterilizarea lor
Stefana
#20 -

Mancarea

Treaba asta cu hranirea este chiar o cretinatate. Daca ii infometezi devin mai agresivi, pentru ca au pt ce lupta, au un scop, nu? Lupta pt supravietuire, pt hrana. In afara de asta, daca ii infometezi, ii obligi sa isi caute de mancare prin alte parti, adica pe la alte blocuri sau cartiere. Si nu vad cum asta ar fi o solutie. Cainii formeaza haite, de regula, cand au nevoie de hrana, nu cand sunt deja hraniti. La fel cum lupii formeaza haite ca sa vaneze.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera