Imigrantul care vrea sa picteze lumea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ne dorim o lume mai buna si putem face ca acest lucru sa se implineasca daca avem resursele necesare. Dar cum putem face ca oamenii sa fie mai buni, daca nu prin arta in sine? Iti prezentam mai jos povestea unui imigrant din Haiti care isi doreste sa picteze lumea.

Rony Delgarde a imigrat din Haiti in S.U.A cu doar 5 dolari si o Biblie. Primul lucru care l-a marcat in momentul cand a ajuns pe aeroportul international din Miami a fost felul in care cladirile din oras erau colorate. Impresionat de coloritul orasului Miami, Delgarde si-a propus sa aduca un strop de arta din tara sa natala, astfel a luat nastere proiectul Global Paint of Charity.

Imigrantul are 38 de ani si lucreaza ca si consultant in domeniul sanatatii. Si-a propus sa recicleze ramasitele picturilor pe care oamenii vor sa le arunce, ca apoi sa le proceseze si sa le doneze familiilor sarace din intreaga lume. Demersul lui Rony Delgarde se bazeaza pe procesul realizarii culorilor, traditional din Haiti.

Delgarde a donat 6.000 de galone pentru astfel de proiecte in Uganda, Haiti si Kenya. Recent, el a mai facut o donatie de 200 de galoane pentru un orfelinat care adaposteste copiii ai caror parinti au murit de HIV. Studentii Institutului de Tehnologie din Georgia i s-au alaturat imigrantului in demersul sau pentru a construi un aparat menit prelucrarii si reciclarii culorilor.

Rony Delgarde crede ca prin intermediul culorilor poate ajuta oamenii sa fie mai fericiti. Noi il aprobam si avem un motiv in plus sa credem intr-o lume mai buna.

Rony Delgarde on CNN

Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera