Imbratisarea finala - cea mai emotionanta si cutremuratoare fotografie din Bangladesh

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe 24 aprilie, in Bangladesh, a avut loc o tragedie, in clipa in care fabrica din Dhaka s-a prabusit si peste 750 de oameni au murit.

S-au facut foarte multe fotografii dramatice la locul incidentului, insa una, realizata de fotograful Taslima Akhter, a reusit sa impresioneze o lume intreaga si sa cuprinda durerea unei intregi tari intr-o singura imagine.

"Aceasta fotografie, chiar daca este foarte deranjanta, este extrem de frumoasa. O imbratisare in moarte. Tandretea acesteia iese de sub daramaturi si reuseste sa ne atinga acolo unde suntem mai vulnerabili. Aceasta fotografie ne va chinui in somn", a spus Taslima despre imagine.

Imaginea nu necesita foarte multe comentarii, iar importanta este starea pe care ne-o creeaza. Cu toate astea, cel care a descoperit aceasta scena infioratoare, dar in acelasi timp sublima, reuseste s-o descrie cel mai bine.

"De fiecare data cand ma uit la fotografie nu ma simt bine - ma bantuie. Este ca si cum ei mi-ar spune - nu suntem un numar si nu avem vieti ieftine. Suntem oameni ca si tine. Viata noastra conteaza, la fel ca a ta, iar visele noastre sunt importante, la fel ca ale tale", a notat fotograful.

Taslima Akhter si-a dorit ca o lume intreaga sa vada aceasta imagine, pentru a impartasi durerea pe care o simte.

PS: Cu o zi inainte de tragedie, muncitorii din complexul de 8 etaje Rana Plaza (sediul catorva intreprinderi, printre care o banca si cinci fabrici de imbracaminte) au observat crapaturi mari in cladire. Politia le-a spus angajatilor sa nu vina la munca a doua zi, insa fabricile de imbracaminte au decis sa ramana deschise.
1 comentariu

Imbratisarea finala - cea mai emotionanta si cutremuratoarea fotografie din Bangladesh
Alina
#1 -

Deranjanta?

"Disturbing", cu atat mai mult in acest context, se traduce prin "tulburator" si nicidecum "deranjant"... Poza este, intre-adevar, tulburatoare.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera