Idee de vacanta: cea mai frumoasa cascada din Romania, pe paralela 45

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca e sa ne luam dupa temperaturile ultimelor zile de la noi, am putea spune ca a inceput vara. Si daca e atat de cald, deja incepem sa cautam destinatii racoroase, de preferabil langa o apa, unde sa ne petrecem concediul. Noi avem o noua idee de vacanta pentru voi: cea mai frumoasa cascada din Romania, situata chiar pe paralela 45.

La inceputul lui 2013, cascada Bigar din Caras-Severin, caci despre acest loc este vorba, a fost situata pe primul loc intr-un top al cascadelor unice in lume, potrivit site-ului The World Geography. A mai fost mentionata si de alte publicatii importante care recomanda destinatii de vacanta.

Idee de vacanta: cea mai frumoasa cascada din Romania, pe paralela 45 Idee de vacanta: cea mai frumoasa cascada din Romania, pe paralela 45

Adevarul e ca, vazand pozele, si noua ni se pare la fel de unica. Nu numai datorita situarii fix pe paralela 45 (exista si un indicator foarte putin inspirat care o marcheaza), ci mai ales pentru felul in care apa curge in firicele foarte marunte de-a lungul ei. "Fasiile" de acest timp, mai ales cele care curg peste muschi verde de pe stanca, se gasesc la foarte putine cascade din lume.

Noua ne place foarte mult mai ales vederea frontala; din povestirile unor oameni care au ajuns acolo, aflam ca e destul de riscant sa fotografiezi cascada din fata - "genul de coborare unde un pas gresit te trimite direct in apa".

Trebuie sa mai stiti ca frumoasa cascada face parte dintr-o arie protejata de lege, fiind inclusa in Parcul National Cheile Nerei - Beusnita, despre care puteti afla mai multe aici.

Idee de vacanta: cea mai frumoasa cascada din Romania, pe paralela 45 Idee de vacanta: cea mai frumoasa cascada din Romania, pe paralela 45

Din Bucuresti e un pic mai complicat sa ajungeti acolo:

- daca aveti masina, Wikipedia ne spune asa: drumul national DN57B Anina - Poneasca - Valea Minisului - rezervatie (drumul merge doar pana in dreptul cascadei Bigar, inainte de a ajunge in satul Bozovici). Voi insa, venind din Bucuresti, parcurgeti traseul asta invers (in ideea in care ati luat-o pe la Orsova - Baile Herculane). Drum lung, dar cu peisaje faine. :)

- daca preferati varianta trenului: un bilet Bucuresti - Caransebes costa in jur de 83 de lei, iar de-acolo mai aveti cam 80 de kilometri pe care puteti sa-i parcurgeti lejer, cu transport in comun sau, daca tot va aventurati asa departe, va propunem varianta mai rapida a ocaziei - sa fie aventura completa.

Ce ziceti, facem o excursie la vara? :)

(surse foto: 1, 2, 3, 4)
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera