Ia uite cum cresc placutele in parcuri

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
placa

Si daca nu ati inteles si nu vedeti pana acolo, avem si o varianta mare, sa nu existe dubii nici macar cand te uiti de la distanta:

placa

Nu stiu daca ati remarcat, dar si cel mai mic spatiu verde de un metru pe doi e insotit inevitabil de o placa. Nu placuta, placa, ditai inscriptia care iti spune lucruri esentiale. Pe placile respective sta scris mare ca acest loc a fost amenajat de primaria sectorului x (puneti voi ce numar vreti, ca e peste tot) si eventual numele primarului. Disproportia e ridicola, marcajul respectiv acopera micul loc verde si umbreste cele 5 floricele aruncate acolo, pentru ca, nu-i asa, trebuie sa-si faca oamenii campanie electorala consistenta si pe termen lung!

E o intersectie cu un petec verde in mijloc si o fieratanie pe post de mobilier urban? Pai a facut-o domnul primar, cum altfel. Sunt trei bancute in fata blocului? Tot primaria, draga de ea. O statuie cu niste verdeata in jur? Opera primarului care isi marcheaza locul (precum cainele, da) printr-o tabla mai mare decat statuia. Fantana arteziana? Avem, ca primariei ii place frumosul. Trei leagane si un tobogan? Pai primaria are grija de copiii vostri, credeati altceva?

Placutele acelea mici, cu scrisul abia lizibil, sunt de domeniul trecutului. In rest, cresc cele mari, cu scris vizibil si colorat, cu sigla primariei si cu tricolorul. Mandria nationala creste si primarul isi garanteaza campanie electorala moca sau mai exact din bugetul local. Ajungi sa nu mai vezi florile de afisul laudativ, stai pe-o banca si te gandesti ca trebuie sa multumesti din inima partidului primariei pentru privilegiul de a fi facut ce trebuia sa faca!

Normal ca le-a facut primaria! E treaba ei sa le faca, nu a noastra, de aia exista bugete si de aia platim impozite. Nu mi-am imaginat niciodata ca a coborat cineva dintr-o nava cosmica si s-a apucat sa planteze flori. Si nici nu ma impresioneaza locul branduit in conditiile in care e inconjurat de gropi sau mizerie.

Vreau sa vad si eu o groapa, un teren viran, o cladire cazuta, o teava sparta care sa aiba o tabla de aceleasi dimensiuni pe care sa scrie mare: "aceasta ar fi trebuit sa fie responsabilitatea primariei, dar n-am mai avut bani, rezolvam la anu', ne cerem scuze, pa! A, si eram ocupati cu altele, sorry". Sau; "aici ar cam trebui un loc de joaca, dar lasa ca  facem o cladire de birouri, ca n-aveti voi habar cat e contractul ala!".2 comentarii

Ia uite cum cresc placutele in parcuri
ionut
#1 -

mai degaba un beige

Unde mai pui ca tricolorul nostru este total inestetic. Ar trebui sa apara mic, intr-un coltisor, sau panourile sa fie integral alb-negru.

Ia uite cum cresc placutele in parcuri
Cristina Foarfa
#2 -

Comentariu nou

ar trebui sa nu fie deloc sau sa fie mici, undeva si, in plus, sa dea informatii de interes, istorie, etc, nu reclama la primar.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera