Hotelul Ryugyong probabil cea mai urata cladire din lume

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca aveati impresia ca Palatul Parlamentului / Casa Poporului e cea mai urata cladire din lume, cred ca e cazul sa va refaceti topul: pe langa hotelul Ryugyong din orasul Phenian, capitala Coreei de Nord, Casa Poporului e o bijuterie arhitecturala… Incepe sa devina tot mai clar ca dictatorii au gusturi dezastruoase; probabil ca daca ar avea gusturi mai bune, n-ar mai fi dictatori. Si trebuie sa recunoastem ca, oricat ar fi ele de insipide si de simboluri ale dominatiei economice, constructiile capitaliste numite zgarie-nori sunt ceva mai suportabile vederii decat cele ale dominatiei comuniste, mai ales cand acestea din urma nu fac decat sa le ofere o replica lipsita de imaginatie, cum e cazul hotelului Ryugyong.

Ryugyong
sursaDar cel mai rau lucru la aceasta constructie hidoasa nu e doar faptul ca e atat de urata, ci ca, atunci cand a fost inceputa, in 1987, a inghitit 2% din PIB-ul Coreei de Nord, iar in urmatorii trei ani, cand urmeaza sa fie terminata, va mai inghiti inca 10%. Asta in conditiile in care constructia sa s-a oprit pentru 16 ani tocmai din cauza foametei generalizate din tara. Nu degeaba cei de la Esquire au numit constructia Hotel of Doom .Va imaginati ce va urma daca presedintelui nord-corean Kim Jong-il ii va veni apoi ideea sa-si mai si plateasca datoria externa…

Inca un aspect curios legat de acest castel distopic este ca nu se stie la ce anume vor servi cele 3000 de camere ale hotelului, dispuse pe 105 etaje si insumand 360.000 de metri patrati, dat fiind ca in Coreea de Nord nu se petrece prea mult turism.

Foto si aici.2 comentarii

Hotelul Ryugyong probabil cea mai urata cladire din lume
Paul
#1 -

Comentariu nou

E de zis ca asta era doar structura exterioara inainte de 2008, acum au inceput sa se ocupe de exterior, cica anul sta ar trebui sa termine exteriorul (in noile poze veti vedea ca hotelul arata diferit)! Toate lucrarile se vor termina in 2012, atunci va fi si deschiderea!

Hotelul Ryugyong probabil cea mai urata cladire din lume
Bichon
#2 -

Hauleu

Cred ca numai un idiot poate sa-si inchipuie ca cineva cu minima educatie poate crede despre Casa Poporului ca ar fi urata.Este un monument impresionant rodul unei gandiri ingineresti autentice, dar mai mult decat toate este o marturie peste veacuri a geniului uman.La fel de intimpla si cu acest hotel.Daca il faceau arabii sau oricine altcineva decat comunistii, cu siguranta ar fi fost perfect.Cam asta e propaganda timpurilor noastre.Dar si "gandirea" unor retardati bolnavi psihic...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera