Hotelul Cismigiu a fost redeschis si isi asteapta oaspetii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Prin 1912 se lansa unul dintre cele mai grandioase hoteluri ale Micului Paris, devenind unul dintre simbolurile Bucurestiului interbelic - Hotelul Palace, cunoscut ulterior ca Hotel Cismigiu. Dar am mai vorbit noi despre asta aici.

Important este ca astazi, 19 decembrie 2012 (dupa 100 de ani de la inaugurare), gratie investitiei de 15 milioane de euro a companiei spaniole Hercesa, Hotelul Cismigiu a fost redeschis pentru public!

Hotel Cismigiu

Cladirea Cismigiu a fost cumparata in 2004 de dezvoltatorul imobiliar Hercesa, care a demarat un amplu proces de reconstruire, dorind sa readuca la viata cladirea care a reprezentat, pentru o buna perioada de timp, un loc de referinta in viata sociala a capitalei. Inca de la inceputul lucrarilor, echipele de arhitecti si constructori au stiut ca trebuie sa pastreze la nivel arhitectural acelasi aspect impunator si elegant pe care l-a avut in momentul inaugurarii, in anul 1912.

Astfel, a fost pastrata si reabilitata fatada originala, care prezinta elemente arhitecturale de la inceputul secolului 20, iar interiorul a fost reconstruit de la zero si echipat si amenajat conform cerintelor moderne de confort:

Cele 60 de apartamente cu suprafete cuprinse intre 38 si 50 metri patrati ocupa 4 etaje si sunt de mai multe tipuri - unele au bucatarie, altele au vedere spre curtea interioara, iar altele balcon spre Regina Elisabeta.

Noi ne-am distrat uitandu-ne pe fereastra din mai multe camere si fotografiind privelistea. Si mai interesant este insa the rooftop restaurant, in curs de amenajare la etajul 6 si inaugurat din 2013. Abia asteptam sa vedem ce view si ce servicii va oferi, avand in vedere ca hotelul are o clasificare de 4 stele. Mergem cu siguranta sa ne luam micul-dejun la ei pe terasa!

Hotel Cismigiu Hotel Cismigiu Hotel Cismigiu Hotel Cismigiu Hotel Cismigiu Hotel Cismigiu

Exista si 7 sali de conferinte pentru aranjamente boardroom de 10-40 de persoane si parcaj subteran, care se pare ca a fost o adevarata provocare tehnica. Noi apreciem orice plus de parcare adus acestui oras, asa ca ii felicitam calduros.

Cladirea Cismigiu este si gazda Institutului Cultural Spaniol Cervantes (sali de curs, biblioteca, un auditorium si o sala de expozitii) si a librariei Humanitas. Beraria Gambrinus se afla inca in plin proces de renovare, dar va fi si ea redeschisa la inceputul anului 2013, in colaborare cu Heineken. Anul 2013 promite deci multe evenimente.

Dar pana la urma, cat costa o camera? Pana in ianuarie, puteti profita de low season si inchiria orice camera la 90 euro! Ce parere aveti de toate astea? Pentru mai multe detalii, aruncati un ochi si pe www.hotelcismigiu.ro. Asteptam impresii.

Mai multe poze de la redeschiderea Hotelului Cismigiu gasiti in galerie

1 comentariu

Hotelul Cismigiu a fost redeschis si isi asteapta oaspetii
tiby
#1 -

Comentariu nou

Arata foarte bine, ma bucur ca a fost renovat; au o bila alba pentru pozele vechi de pe site.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera