Hot de biciclete in Bucuresti, un video-reportaj de Vlad Ursulean

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
poster

Vlad si-a furat singur bicicleta de 16 ori in Bucuresti. Cu succes. Si cu bomfaierul.

Singurul loc unde "hotul" a atras atentia cuiva a fost (spre sincera noastra mirare) in fata Politiei Capitalei. In restul locurilor trecatorii au privit indiferenti sau usor intrigati pe omul care ferastruia constiincios la lacat, dar nu i-au zis nimic. In cazul (rar) in care cineva se sesiza totusi si venea sa-l traga de maneca, hotul spunea candid "e a mea, am pierdut cheia de la lacat...", iar trecatorul pleca mai departe.

Desi intelegem foarte bine mesajul micului reportaj, de altfel foarte istet realizat, care ne atentioneaza asupra indiferentei crase care ne dicteaza sa ne doara in cot de capra vecinului, ca noua nu ni se poate intampla nimic rau... pana cand ni se intampla si ne revoltam, avem totusi cateva nedumeriri.

Ce te faci cand intr-adevar pierzi cheia sau uiti combinatia cifrului? Pentru bicicleta n-ai talon, cum dovedesti (oricui) ca e a ta?

A doua nedumerire este... si totusi ce sistem antifurt e intr-adevar antifurt? Anti-bomfaier, anti-cleste de taiat fierul beton, anti-ce mai vreti voi?Mai jos - reportajul video realizat de Vlad Ursulean. Aici - reportajul scris de Vlad in urma experientei.

UPDATE: Citeste, tot de Vlad, si Circuitul bicicletei furate in naturaComentarii?
  Sugestii? Plangeri?

Si chiar, tu ce ai face daca ai vedea pe cineva tragand muncitoreste cu bomfaierul la o bicla?
3 comentarii vrei sa comentezi?

Hot de biciclete in Bucuresti, un video-reportaj de Vlad Ursulean
Filip
#1 -

Comentariu nou

Unele biciclete mai noi au serii ştanţate pe cadru. Seria apare şi pe certificatul de garanţie. Aşa se poate identifica (cel puţin cadrul).

Antifurturi mai serioase încep de la 50 de euro. Cele care se găsesc acum pe piaţă la 30-50 RON sunt foarte proaste.

Hot de biciclete in Bucuresti, un video-reportaj de Vlad Ursulean
krissu
#2 -

Comentariu nou

Morala cred ca este sa te imbraci cat mai curat si prezentabil cand mergi la furat de bicle si eventual vei primi chiar cateva maini de ajutor. :]

Poate ca mergea putin mai bine experimentul cu niste hoti mai shaggy. Doar o teorie.

Hot de biciclete in Bucuresti, un video-reportaj de Vlad Ursulean
axelanti
#3 -

cuvant cheie

"Alt politist tânar, de la Sectia 17, mi-a explicat cine sunt hotii si cum opereaza. Au nevoie doar de un cleste special pe care-l tin în mâneca, prind cablul si îl rasucesc ca si cum ar deschide cu cheia. În 10 secunde au plecat în sa. Ultimul caz a fost cu un aurolac care a furat o bicicleta din curtea Facultatii de Medicina si a pornit cu ea spre Rahova, s-o vânda în piata. Pe drum, a vazut una mai aratoasa în curtea Facultatii de Biologie. A proptit-o pe prima de un copac, a mers cu a doua în Rahova, a vândut-o pe 150 lei, apoi s-a întors dupa prima. Ca sa nu vina pe jos, a mai furat una pe drum. La Biologie, însa, îl asteptau politistii chemati de un student. A primit vreo trei ani de închisoare."

Cuvantul cheie -> "aratoasa", deci cu cat e mai jegoasa cu atat mai bine.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera