Harta mentala a fricii in Bucuresti - cele mai periculoase cartiere

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In urma cu doua luni va spuneam care sunt cele mai rau famate 10 cartiere din Bucuresti si am primit atunci comentarii care ne contraziceau aproape pe fiecare exemplu dat de noi.

Cei de la Geografie Mentala va propun sa raspundeti la un chestionar pentru realizarea unei noi harti a fricii din Bucuresti, dupa ce la inceputul lui 2012 acestia realizau o harta a fricii in Bucuresti, bazata pe un chestionar din 2010-2011, la care au raspuns 653 de respondenti alesi in mod aleatoriu.

Acestia au fost rugati sa atribuie un indice de siguranta fiecarui cartier bucurestean. Pe baza acestor valori, folosind programul ArcGIS – ArcMap a fost generata o harta a fricii. Rezultatele au fost destul de similare cu exemplele pe care le-am folosit si noi in articolul de care va spuneam la inceput.

Dupa cum se poate vedea si pe harta, zonele bune sunt: Primaverii – Floreasca – Herastrau – Aviatiei – Baneasa in partea de nord cu prelungire spre vest in 1 Mai; Cotroceni cu prelungire spre vest mai estompata in Drumul Taberei si Tineretului – Titan in partea central-estica.

Zonele periculoase sunt: Rahova – Ferentari (de departe cea mai periculoasa zona perceputa), la care se adauga Ghencea spre nord; Colentina – Baicului – Pantelimon in nord-est si Giulesti – Giulesti-Sarbi – Straulesti in nord-vest. Cartierele Berceni, Vitan sau Militari se gasesc intr-o zona neutra de siguranta.

O harta a infractionalitatii in Bucuresti realizata de Politia Capitalei in 2010 arata similar cu Harta Fricii, singurele deosebiri fiind ca centrul, desi nu este perceput ca o zona periculoasa, este o zona cu o infractionalitate destul de mare (apropo de infractiunile din Centrul Vechi), la fel si cartierele Militari si Drumul Taberei.

Deci, nu uitati, daca vreti sa va dati cu parerea despre cele mai periculoase zone din Bucuresti si sa ajutati la realizarea viitoarei harti a fricii in Bucuresti, completati acest chestionar.

Pe aceeasi tema:4 comentarii

Harta mentala a fricii in Bucuresti - cele mai periculoase cartiere
George
#1 -

Diferente majore

Nu înțeleg cum puteți spune că nu sunt mari diferențe când se vede clar contrariul. Ne uitam în primul rând la zona Rahova și Ferentari, unde deși se consideră ca fiind zone cu o frică mare, infracționalitate este foarte scăzută pe a 2 hartă. Ba mai mult, când urci spre zonele de la Petre Ispirescu în sus spre Sebastian până în centru, se vede vede numai verde.

Apoi, diferențe mari sunt în cartierele Drumul Taberei și Militari, unde frica nu e mare dar infracționalitatea este la cel mai înalt grad pe aceea imagine.

Apoi putem să vedem o diferență majoră între cele 2 imagini la cartierele Crângași, Giurgiu, Dristor, Balta Alba, Pantelimon...etc.

Consider că percepția văzută de locuitorii capitalei și realitatea (sau cel puțin ce spune poliția) este diferită în multe cazuri.

Harta mentala a fricii in Bucuresti - cele mai periculoase cartiere
cristina
#2 -

diferentele..

nu nu, ai interpretat gresit. acolo isi face politia treaba deci si sentimentul de siguranta este mai mare. in rahova le e frica sa raporteze ceva.. deaceea activitatea lor este mai scazuta.

Harta mentala a fricii in Bucuresti - cele mai periculoase cartiere
Mihai
#3 -

Esti intr-o mare ceata Cristina

De unde ai dedus tu asta cu frica de raportare? In articol nu scrie nicaieri. E o inventie a ta. infractiunile sunt raportate altfel nu s-ar face statistici. diferenta consta in faptul ce periculozitatea sectorului 5 e o legenda urbana, exagerata de mentalul colectiv pe baza catorva exemple individuale lipsite de relevanta

Harta mentala a fricii in Bucuresti - cele mai periculoase cartiere
Ela
#4 -

Interesant dar discutabil

Stau de putin timp pe o straduta din Rahova chiar langa Piata Nicky si chiar si ACUM este o masina de politie venita la cealalta scara.

Rahova e singurul cartier in care am vazut batai cu cutite, aici i s-a intamplat unui prieten care iesise sa isi ia tigari seara, sa fie amenintat tot cu cutitul pentru cativa lei.

Exemple individuale lipsite de relevanta? Ti se pare ca Rahova si Ferentari sunt cartiere sigure? Pune-ti intrebarea: mi-as creste copilul acolo?

In celelalte cartiere in care am stat (12 ani chiar intr-unul) nu am patit si nu am auzit de asa ceva.

Prin urmare, sigur se intampla ceva cu raportarile de la sectiile de Politie din Rahova. Ori nu se mai iau in considerare de politisti, ori isi fac oamenii dreptate singuri. Nu stiu.

Ar fi interesanta si o zona a locurilor unde e chemata Salvarea cel mai des.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera