Hanul Gabroveni va fi facut centru cultural - Cum va arata

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Hanul Gabroveni este in curs de restaurare, dupa care va fi transformat intr-un centru cultural artistic, care va cuprinde sali de spectacol si repetitii, de expozitie, seminar si sali educative (scoala de balet).
 
Centrul cultural din Hanul Gabroveni va fi inclus in circuitul cultural al Bucurestiului, iar salile de spectacol vor avea o capacitate de aproximativ 200 de locuri.
 
 
Primarul Capitalei Sorin Oprescu a inspectat sambata, 6 aprilie, evolutia lucrarilor la Hanul Gabroveni, care au fost demarate in februarie 2012. Pana in prezent peste 40% din restaurarea cladirii este gata, urmand ca la sfarsitului acestui an sa fie gata.
 
Valoarea totala a lucrarilor de restaurare si reconstituire a Hanului Gabroveni, din Centrul Vechi, este de 21 milioane de lei , platiti in principal de Primaria Generala, aproximativ 14 milioane de lei, dar si din fonduri europene prin Ministerul Culturii, in jur de 7 milioane de lei. Noua ne place cum o sa arate Hanul Gabroveni dupa restaurare si de abia asteptam sa se deschida noul centru cultural artistic.
 
 
Sorin Oprescu promite ca vor fi restaurate si alte cladiri de patrimoniu din Bucuresti. Pe aceasta lista vor intra Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic, Casa Cesianu, Mina Minovici si sediul vechi al Primariei Capitalei.
 
Hanul Gabroveni, situat pe strada Lipscani, a fost construit intre anii 1804 si 1818. Constructia Hanului Gabroveni a avut atat destinatie comerciala, dar erau gazditi si calatorii, mai ales negustorii veniti din zona balcanica. Ulterior a fost transformat in hotel, iar in timpul regimului comunist a fost folosit in scop comercial.
 
Sursa foto
 
Pe aceeasi tema:
1 comentariu

Hanul Gabroveni va fi facut centru cultural - Cum va arata
tiby
#1 -

Comentariu nou

- multi istorici spun ca imobilul renovat este de fapt Hanul Hagi Tudorachi
- din cate cunosc, proiectul de reabilitare a Hanului Gabroveni a inceput din 2010 nu 2012.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera