Hai cu Unirea!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.

Nimic mai jenant decît o autoritate publică în preajma vreunui eveniment important!

Toată lumea dă cu var, își face pantofii, se tunde și spune poezii.

Și nu de ieri, de-alaltăieri: ci dintotdeauna.

Anul viitor sărbătorim centenarul Unirii!

Și-i cel mai simplu să… dăm cu var.

Mă uit în ograda noastră: Primăria Sectorului 5 nu poate șade deoparte; simte că nu poate lăsa Unirea așa… nesărbătorită.

Și – profitînd de faptul că avem bani; că avem: fiindcă-n sectorul 5 nu s-a făcut nimic, banii n-au avut pe ce să se cheltuiască – alocăm din banii din care nu s-a făcut curățenie, din care nu s-au construit creșe și grădinițe, din care nu s-au reabilitat blocuri… aproape 10 milioane de lei pentru Unire.

Și pentru ce?

Vom face o statuie. Am ales ce-am mai găsit și noi liber prin „Povestiri Istorice”. Înc-un Tudor Vladimirescu; fiindcă pe la noi prin sector a intrat în București și de-asta îl iubim.

Înc-o statuie. Ecaterina Teodoroiu – chiar foarte bine; da’ de ce s-o punem tot la Puișor, peste drum de Marriott? N-avem deja acolo un monument chiar frumos? Nu-i păcat?

Și… altă statuie. Un DAC (așa au scris cei din primărie în propunerea lor, cu majuscule, m-am temut că vor să pună vreo basculantă). De ce? Pentru că… văleu… „Sectorul 5 – ca parte din cea mai veche zonă a Bucureștiului – este strîns legat de formarea poporului român, al cărui simbol este DACUL”.  Deci nu contează că la o sută de ani de la Unire în sectorul 5 mai avem oameni care trăiesc ca pe vremea dacilor… hai să facem o statuie!

O să se recondiționeze fîntîna Mariei Tănase… nu-nțeleg ce-ar fi de recondiționat aici, fiindcă – să-mi fie cu iertare – nu știu un’ să fie fîntîna asta; dacă-i de construit una nouă, era un proiect mai demult în Tineretului, da’ asta-i în Sectorul 4. E frumos să faci fîntîni și alte-alea; dar cel mai bine și mai bine ar fi să te-ngrijești de țîșnitori. Alea din Sebastian merg din doi în paișpe; la Izvor în parc nu-i nici o sursă de apă; dacă te-apucă setea pe stradă n-ai de unde să-ți umezești buzele…

În rest, cîntece și voie bună. Graffitti-uri, mozaicuri din piese lego, piese de teatru, concursuri de istorie, înființarea unei orchestre „naționale”, gale de modă – de toate pentru toți. Hai cu Unirea!
Nici un comentariu inca vrei sa comentezi?

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera