Gogol Bordello @ Teatrul de Vara din Herastrau

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca ati fost aseara la Gogol Bordello, cu siguranta sunteti ragusiti de la cat ati strigat versurile pieselor si aveti febra musculara la picioare de la cat ati sarit si la maini de la cat ati aplaudat. Dar sa incepem cu inceputul.

Organizarea a cam lasat de dorit la mai multe capitole. Banuiesc ca toti cei care i-au vazut pe Gogol Bordello la Arenele Romane acum doi ani si-ar fi dorit ca si concertul de anul acesta sa aiba loc tot acolo, pentru ca Teatrul de Vara din Herastrau o fi un loc minunat si nou, dar nu e prea potrivit pentru un astfel de concert la care toata lumea vrea sa se imbulzeasca, sa sara si sa tipe pana ramane fara voce, cat mai aproape de scena, iar Teatrul de Vara din Herastrau nu prea permite acest lucru. Pe scari era cam greu sa te agiti, mai ales ca erau ude si puteai sa-ti rupi gatul, iar pe scaune nici nu se punea problema, deoarece erau atat de fragile incat imi era ca si daca ma las pe spate se vor rupe cu mine, iar eu am vreo 60 si ceva de kile...

Apoi, banuiesc ca orice om care a ascultat vreodata Gogol Bordello isi da seama ca la concertele lor se vor consuma cantitati foarte mari de bere, atunci de ce sa pui doar doua dozatoare la care sa se faca cozi kilometrice? Si la care sa se termine berea imediat dupa aparitia lui Gogol pe scena? ... Nasol. La toalete coada din nou, fetele au fost cele care au suferit cel mai mult, pentru ca baietii mai aveau si niste pisoare, dar la care dupa lasarea intunericului numai vedeai pe unde faci, pe vecin, pe pantaloni, pe jandarmi...

Pe langa asta, eu inteleg ca venisem la un concert de Gypsy Punk si cu Taraf de Haidouks in deschidere, dar cu "haiducii" de la intrare care faceau specula cu bilete la modul destul de agresiv ce era? Sau poate jandarmii si agentii de paza se gandeau ca este mult mai periculos un pusti care incearca sa intre cu o sticla de suc la el...

In fine, ce s-a intamplat in afara scenei nu are nici un fel de legatura cu ce s-a intamplat pe scena, chiar daca ne-am asezat pe scaunele firave cu un gust amar in gura si facand echilibristica cu 4 beri in maini (ca deh, cine mai voia sa stea inca juma de ora la coada?), cand au inceput sa cante Taraf de Haidouks am uitat de toate cele neplacute.     

Gogol Bordello Gogol Bordello Gogol Bordello
Gogol Bordello Gogol Bordello Gogol Bordello

Haiducii au reusit sa incinga bine publicul pentru ce avea sa urmeze, au strans in fata scenei un public numeros care a dansat si i-a aplaudat pe tot parcursul concertului lor. Iar imaginea unui punker cu creasta si a unui rocker cu plete dansand pe muzica pur lautareasca e o imagine nepretuita.  

Gogol Bordello Gogol Bordello

Cei 12 lautari din Clejani au facut un show impresionant, au cantat la un numar foarte mare de instrumente si cu multa maiestrie. Si chiar si pe cei care nu gusta deloc muzica lautareasca (cazul meu) i-au facut sa se mai gandeasca o data. In orice caz, publicul i-a iubit si apreciat, si nu doar publicul, ci si cei de la Gogol Bordello, care se mai vedeau din cand in cand aparand intr-un colt mai ferit al scenei pentru a-i asculta si vedea mai bine.

Dupa "haiduci" a urmat o pauza cam mare, de aproximativ o ora, pana ca publicul sa izbucneasca in urale la aparitia lui Eugene Hutz pe scena.   

Gogol Bordello Gogol Bordello
Gogol Bordello Gogol Bordello Gogol Bordello  Gogol Bordello

E greu de descris ce a urmat de aici incolo, pentru ca energia celor noua artisti de la Gogol Bordello, dar mai ales a lui Eugene Hutz, este molipsitoare si aproape ca o vedeai strabatand publicul in valuri, la fel cum se intampla cand se fac valuri in galerie la meciurile de fotbal. Toata lumea a ridicat mainile in aer si au ramas asa pana la sfarsitul concertului. In fata scenei era haos, s-a facut crowd surfing si pogo si in general s-a dansat foarte mult.

Gogol Bordello Gogol Bordello Gogol Bordello Gogol Bordello

Cand te duci la un concert Gogol Bordello de un lucru poti fi sigur, ca o sa fie un show pe care n-o sa-l uiti prea usor. Totul a durat mai bine de o ora jumate, s-au cantat piese de pe Gypsy Punks: Underdog World Strike si de pe Super Taranta! si s-au amestecat ska, condimentat la greu cu punk, metal, rap, flamenco, raggae, dub si multe alte "tiganii" de sunete. Mishto!

Gogol BordelloGogol BordelloGogol BordelloGogol Bordello

S-a lasat, bineinteles, cu bis, iar Eugene Hutz i-a chemat si pe cei de la Taraf de Haidouks pe scena pentru a canta cu ei. Deci 9 + 12... va imaginati ce a iesit. Totul s-a sfarsit cu Eugene Hutz spunand "Taraf de Haidouks, Bucharest, respectus maximus!!!", ceea ce le spunem si noi lor.

Siteul oficial Gogol Bordello
Gogol Bordello myspace
Mai multe poze pe 100eyes
1 comentariu

Gogol Bordello @ Teatrul de Vara din Herastrau
iulia m
#1 -

Comentariu nou

Nu ai subliniat destul absurditatea faptului ca au fost doar 2 (DOUA!) standuri de bere si doar 4 (PATRU!) toalete pentru tot bulucul ala de lume :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera