Gazonul de pe Arena Nationala a fost stricat de ploaie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Timp de peste 24 de ore in Bucuresti a plouat fara oprire astfel ca pe Arena Nationala din Bucuresti gazonul nu se prezenta in conditii bune, fiind imbibat cu apa, desi la o zi distanta, marti 1 octombrie, urmeaza sa se desfasoare meciul de fotbal dintre Steaua si Chelsea.

Desi teoretic stadionul are acoperis, acesta nu a fost inchis decat abia dupa ce jurnalistii de la o televiziune de stiri sportive au atras atentia asupra conditiei proaste a gazonului, cauzata de ploaie.

Luni, 30 septembrie, in jurul orei 18.00 acoperisul a fost inchis si mai multi ingrijitori se straduiau sa indeparteze apa in exces.

Nu este prima data cand sunt probleme cu gazonul de pe Arena Nationala. Primul scandal a izbucnit la scurt timp dupa deschiderea oficiala, care a avut loc in 2011.

Gazonul a fost schimbat de 3 ori complet de-a lungul a doar 2 ani, din 2011 pana in 2013, si in alte doua dati s-au investit sume consistente pentru a schimba o mare parte din el.

Ultima data a fost in iunie 2013 cand Federatia Romana de Fotbal a cheltuit 20.000 de euro, pentru ca suprafata de joc sa fie buna cu ocazia a mai multor meciuri importante ce trebuiau sa se desfasoare pe Arena Nationala.

In conditiile acestea ne este foarte greu sa intelegem de ce acoperisul nu a fost inchis mai devreme, pentru ca edilul Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat comandament de urgenta pentru a se pregati de ploaie inca de sambata 28 septembrie.

Reamintim ca lucrarile pentru Arena Nationala din Bucuresti au demarat in anul 2007 in locul fostului Stadion 23 August, construit in anul 1953. Bugetul initial a fost estimat la 119 milioane de euro insa dupa terminarea finisarilor, costurile au fost aproape duble, mai exact cu 94 de milioane de euro in plus, adica 213 milioane de euro. Costurile totale au fost in final de 234 de milioane de euro.

Un pret aproximativ pentru chiria pentru Arena Nationala este de 25 de mii de euro per eveniment.

Arena Nationala din Bucuresti este administrata de catre Primaria Bucurestiului prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) si are:

- 55.600 de locuri pentru spectatori, din care 20 de mii la tribuna I si 364 de locuri pentru presa.
- 40 de loje a cate 12 locuri
- 94 de cai de acces;
- 108.000 metri patrati si o inaltine de aproximativ 6 etaje
- 40 de scari de evacuare;
- 4 ecrane de 30 de metri patrati fiecare
- 8 scari monumentale;
- 200 de locuri de parcare,
- acoperis retractabil iluminat ambiental cu 80 de reflectoare, gradene iluminate;
- dimensiuni la standarde UEFA (105 metri lungime, 68 metri latime).

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera