Galagie in Fabrica: lansare Silviu Gherman, The Amsterdams, Mes Quins

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Triplu (chiar cvadruplu) eveniment aseara in Fabrica: actorul/scriitorul/muzicianul Silviu Gherman si-a lansat romanul de debut, Cele mai frumoase creiere (Ed. Cartea Romaneasca, 2008), cu care ocazie cei prezenti au fost delectati si cu un spectacol-lectura si un concert din partea trupelor Mes Quins (trupa din care face parte si Gherman) si The Amsterdams. Lectura din cartea lui Silviu Gherman a fost interesanta, Mes Quins s-au descurcat bine, iar The Amsterdams au rupt gura targului - dar sa nu anticipam.

1

Dupa intarzierea cuvenita de vreo jumatate de ora, actorii Andreea Vasile (Anarcha), Tudor Aaron Istodor (Alin) și Ionut Grama (Alex) s-au urcat pe scena si au citit/interpretat un pasaj din carte, timp in care publicul inca nu foarte numeros se foia respectuos in fundul salii sau facea curse pana la bar, in cautare de bautura. Din ce am prins, subiectul cartii parea a fi ceva suficient de la moda, implicand destul sex si o biblioteca impresionanta de stupefiante. Cartea a luat premiul pentru manuscris al Uniunii Scriitorilor pe 2008, deci probabil ca e bunicica - vom reveni cat de curand cu o recenzie.

2

Insa dupa ce maurul si-a facut treaba, maurul poate sa plece - asa incat, potrivit dictonului, cei trei actori au cedat repede scena trupei Mes Quins, compusa din renascentistul Silviu Gherman la voce si Ovidiu Chihaia (chitaristul Hotel Fetish), la chitara si voce. Sprijiniti de backing trackuri electronice, cu tobe si synth-uri, cei doi au cantat pret de vreo jumatate de ora un fel de post-punk/electro nu mult diferit, in idee, de The Pixels, dar mult mai minimal (sau mai primitiv, dupa gust) ca executie. Dintre piesele cantate in engleza, franceza si romana am retinut suficiente momente interesante incat sa asteptam curiosi sa vedem cum se va dezvolta acest proiect - Gherman e un frontman suficient de carismatic incat sa poata, in contextul potrivit, sa puna in miscare perechile de conversi din public.

3

Headlinerii muzicali ai serii, The Amsterdams, au depasit elegant problemele de sunet de la inceputul concertului si au aratat din nou, daca mai era nevoie, ca sunt de departe cea mai buna trupa indie romaneasca, si dupa gustul meu, trupa de club cu cel mai bun show live de la noi. Si-au cantat cele mai bune piese, inclusiv cele de pe nou aparutul Automatic EP (gasibil spre cumparare la concertele lor), au topait, au dansat, au tipat in portavoce si au animat publicul intr-o maniera pe care o vedem mai degraba la trupele de 'afara'. Daca nu i-ati vazut inca in concert si va place muzica live, v-o datorati sa-i prindeti cat de curand!

5

Dupa setul The Amsterdams seara a luat o turnura usor haotica, dar foarte rock'n'roll printr-o reuniune ad-hoc a trupei Guillotines (ii mai tineti minte? s-au desfiintat in toamna trecuta): Vlad (acum tobar la Amsterdams), Dan si Liviu (in prezent la Israel Lights) au urcat pe scena si au cantat trei dintre cantecele vechii lor trupe, lucru care le-a redeschis pofta si celor de la Mes Quins care au plusat cu inca doua sau trei cantece de-ale lor. Cum s-ar spune, o noapte de pomina!1 comentariu

Galagie in Fabrica: lansare Silviu Gherman, The Amsterdams, Mes Quins
J. Lo
#1 -

p.p

paranghelie indie

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera