Gala Premiilor Gopo 2010 - marii castigatori ai premiilor cinematografiei

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ieri seara, 29 martie, la Palatul Parlamentului a avut loc editia numarul 4 a Premiilor Gopo. Anul acesta marele castigator al galei este filmul Politist, adjectiv in regia lui Corneliu Porumboiu care a luat nu mai putin de 6 premii, printre care si Cel mai bun film de lung metraj.

Politist, adjectiv
a mai luat si premiile pentru cea mai buna regie si cel mai bun scenariu - Corneliu Porumboiu, cel mai bun actor intr-un rol principal - Dragos Bucur (Cristi), cel mai bun actor intr-un rol secundar - Vlad Ivanov (Anghelache) si cea mai buna imagine - Marius Panduru.

sala uniriiPolitist, adjectiv
Sala Unirii & Echipa Politist, adjectiv - credite foto: Adi Marineci

Concertul in regia lui Radu Mihaileanu a luat premiile pentru cel mai bun montaj - Ludo Troch, cea mai buna scenografie - Cristian Niculescu, cel mai bun machiaj si cea mai buna coafura - Michelle Constantinides, Dana Busoiu, Catherine Crassac, Adelina Popa si cea mai buna muzica originala - Armand Amar.

Amintiri din Epoca de Aur de Cristian Mungiu a luat doua premii anul acesta, pentru cel mai bun sunet - Dana Bunescu, Cristinel Sirli si premiul publicului (filmul romanesc cu cel mai mare succes la box office in 2009 - 26.520 de bilete).

Premiul pentru cea mai buna actrita intr-ul rol principal a mers la Hilda Peter pentru rolul Katalin Varga din filmul cu acelasi nume regizat de Peter Strickland, iar cel pentru cea mai buna actrita in rol secundar a fost castigat de Luminita Gheorgiu pentru rolul Ana din filmul Francesca.

Alte filme premiate la Gala Gopo au fost Calatoria lui Gruber, premiul pentru cele mai bune costume - Svetlana Mihailescu, Lumea vazuta de Ion B., premiul pentru cel mai bun film documentar - regia Alexander Nanau, Nunta lui Oli, cel mai bun film de scurt metraj - regia Tudor Cristian Jurgiu, si Gomora/Gomorrah, cel mai bun film european distribuit in Romania in 2009.

Actori premiati anul acesta sunt: Andreea Bosneag pentru rolul din filmul Cea mai fericita fata din lume si Draga Olteanu Matei premiu pentru intreaga cariera. Iar cu premii speciale au fost recompensati Dumitru Carabat (scenarist) - premiul pentru intreaga cariera, Gina Stoica pentru Etaloneur si Henri Paul, ambasadorul Frantei la Bucuresti, pentru sustinerea cinematografiei din Romania.

Politist, adjectiv, favoritul serii,  a reusit sa castige la 6 din cele 10 categorii la care a fost nominalizat de juriul de anul acesta, juriu format din Dana Bacanu (Noul Cinematograf al Regizorului Roman), Viorica Bucur (critic de film), Cristian Comeaga (producator si castigator al premiului Gopo pentru Cel mai bun film in 2009), Mihai Fulger (critic de film), Radu Muntean (regizor, castigator al premiului Cel mai bun film - Boogie in 2009), Cristian Niculescu (scenograf) si Irina Predescu (actrita).

Cea mai fericita fata din lume, nominalizat la 12 categorii, si Concertul, nominalizat la 8 categorii, din nefericire nu au avut acelasi succes. Iar Amintiri din Epoca de Aur, desi a castigat inima publicului, nu a reusit sa impresioneze si juriul de anul acesta.

Click aici ca sa vezi castigatorii Bursei Gopo 2010Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera