French Bakery - un deliciu
Cand ne-am plimbat pe strada Ion Campineanu, ne-a atras atentia un mic local intitulat cosmopolit "French Bakery, Patisserie fine pure beurre". Si cum metropotam nu uita niciodata, precum elefantul, ne-am intors.

Brutaria frantuzeasca de pe Campineanu (mai sunt alte 4 in Bucuresti: pe strada Franklin, la Victoriei, in Dorobanti, pe Beller si la Plaza Romania - update 2008: si una la Romana, si alta in spatele Ateneului) este un locsor cochet si modern, perfect pentru micul dejun cu croissant si cafea, perfect pentru gustare usoara dar delicioasa la pranz, ideal pentru o cina lejera si intima. Ok, recunoastem, am vrut sa ne mutam acolo.

E cam mic, cu doar 6 mese, dar asta se compenseaza cu oglinzi mari pe peretii laterali, fata in fata, dand impresia de spatiu infinit si fiind si o buna opreliste la mancat. Cand te vezi mancand in oglinda, iti vine sa mai faci o pauza. Fara ele, ar trebui sa fii dat afara cu forta.
De ce? Din cauza bunatatilor.

Sandvisuri de toate felurile cu toate tipurile de painici: cu rosii confiate, cu mac, ciabatta, cu cereale, cu seminte, foccacia.
O gama foarte larga de quiche (7 lei) (un fel de tarta-sufleu): cu branza si nuci, cu rosii, cu ton, cu somon, cu jambon si cu spanac, ca rimeaza.
Salate: vegetariana, cu branza, cu rosii, greceasca (12 lei).
Tarte: cu rosii, cu vinete, cu dovlecei, cu pui (11 lei).
Painea, tartele, prajiturile, madlenele, totul se poate lua si la pachet sau, daca nu va lasa inima sa impartiti si cu cei de acasa, puteti sa cadeti in pacat... "loco".

Iar deserturile... Eh... deserturile... Cum va suna "religieuse au chocolat"? Dar "feuillantine mousse"? Dar "cake aux fruits rouges"? Ok, va suna in franceza :) Daca ati vazut filmul Chocolat, o sa intelegeti atractia pe care o poate exercita asupra cuiva numai gandul la gustul de ciocolata alba, neagra sau cu lapte, fierbinte sau rece, cu fructe confiate sau cu crema ...

Metropotamul a fost tare. A ignorat dulcegariile pentru fetite si a mancat quiche cu branza. Albastra. Cu nuci. Si s-a indragostit. Iar cand a baut si o cafea braziliana a fost cucerit definitiv. A trebuit sa fie dat afara cu promisiunea ca mai deschid si maine. Adica azi!! Vom reveni dupa pauza de masa.

Brutaria frantuzeasca de pe Campineanu (mai sunt alte 4 in Bucuresti: pe strada Franklin, la Victoriei, in Dorobanti, pe Beller si la Plaza Romania - update 2008: si una la Romana, si alta in spatele Ateneului) este un locsor cochet si modern, perfect pentru micul dejun cu croissant si cafea, perfect pentru gustare usoara dar delicioasa la pranz, ideal pentru o cina lejera si intima. Ok, recunoastem, am vrut sa ne mutam acolo.

E cam mic, cu doar 6 mese, dar asta se compenseaza cu oglinzi mari pe peretii laterali, fata in fata, dand impresia de spatiu infinit si fiind si o buna opreliste la mancat. Cand te vezi mancand in oglinda, iti vine sa mai faci o pauza. Fara ele, ar trebui sa fii dat afara cu forta.
De ce? Din cauza bunatatilor.

Sandvisuri de toate felurile cu toate tipurile de painici: cu rosii confiate, cu mac, ciabatta, cu cereale, cu seminte, foccacia.
O gama foarte larga de quiche (7 lei) (un fel de tarta-sufleu): cu branza si nuci, cu rosii, cu ton, cu somon, cu jambon si cu spanac, ca rimeaza.
Salate: vegetariana, cu branza, cu rosii, greceasca (12 lei).
Tarte: cu rosii, cu vinete, cu dovlecei, cu pui (11 lei).
Painea, tartele, prajiturile, madlenele, totul se poate lua si la pachet sau, daca nu va lasa inima sa impartiti si cu cei de acasa, puteti sa cadeti in pacat... "loco".

Iar deserturile... Eh... deserturile... Cum va suna "religieuse au chocolat"? Dar "feuillantine mousse"? Dar "cake aux fruits rouges"? Ok, va suna in franceza :) Daca ati vazut filmul Chocolat, o sa intelegeti atractia pe care o poate exercita asupra cuiva numai gandul la gustul de ciocolata alba, neagra sau cu lapte, fierbinte sau rece, cu fructe confiate sau cu crema ...

Metropotamul a fost tare. A ignorat dulcegariile pentru fetite si a mancat quiche cu branza. Albastra. Cu nuci. Si s-a indragostit. Iar cand a baut si o cafea braziliana a fost cucerit definitiv. A trebuit sa fie dat afara cu promisiunea ca mai deschid si maine. Adica azi!! Vom reveni dupa pauza de masa.
Comentariu nou
PACALEALA
DINU CIZMARESCU, patronul French Bakery nu-si plateste facturile. In 2008 si-a cumparat un aparatment de cateva sute de mii de euro la parter intr-un bloc din Piata Spaniei pe care l-a dotat ultramodern. I-am montat aer conditionat si de 6 luni ma plimba cu plata unei facturi de 2900 lei. Am fost la o firma de recuperare de datorii si l-am gasit ca fiind "clientul " lor si acolo. Are o gramada de datorii. Aviz firmelor care fac sau vor sa faca afaceri cu French Bakery sau cu DINU CIZMARESCU! Asa fac bogatii averea. Duceti-va oameni buni si cumparati-i marfa. Adica, faceti-l pe acest DINU CIZMARESCU si mai bogat decat este.
congelate si pline de chimicale
aere de patiserie & confiserie frantzuzeaska, si de fapt... afara e vopsit gardu', inauntru-i leopardu'...
putini stiu ce-i in laborator, vad numa vitrina din magazin...
idee buna 'implementata' romaneste...
Mancare pt. roboti ?
Am cumparat niste lucruri la pachet de la French Bakery de pe strada Benjamin Franklin, iar tarta cu fructe a continut un nit cam cat un dinte de mare. Fiind intre diverse fructe care au si samburi ceva mai tari era usor de confundat si riscul de a-ti rupe un dinte muscand din nit a fost mare. Din fericire m-am ales doar cu o scarba deosebit de intensa si sper ca fara alte urmari negative asupra sanatatii.
Cum a putut ajunge acel nit in tarta nu-mi pot imagina, insa mi-a trecut orice pofta de mancare si nu voi mai manca curand de la ei.
eu am fost mai norocos
Am fost la French Bakery de pe Golescu unde am mancat un tartar aller-retour. Lasand la o parte ca era doar carne cruda fara condimente [am mancat la viata mea in zeci de restaurante si chiar la French Bakery din Piata Romana care s-a inchis si stiu cum trebuie sa fie un asemenea fel de mancare]. Am ajuns acasa si in vreo 15 minute mi s-a facut rau , febra si mi-au iesit bube pe piele. Vazand ca s-a agravat am fost la medic. Era evident o toxiinfectie alimentara. Nu m-am mai dus sa le zic nimic dar in mod sigur pe mine nu or sa ma mai aiba de client si recomand cu caldura tuturor celor care doresc sa mearga la French Bakery de pe Nicolae Golescu sa nu o faca. Oriunde altundeva dar nu acolo. A. Era sa uit. Servirea este oribila dar din cate am inteles asta e politica patronului ca toti chelnerii sa fie aroganti, plictisiti si cu aere de vedete. Sfatul meu este sa nu mergeti acolo.
Dau tepi la salariati
Am lucrat la ei si nu mi-au dat salariu,dupa 5 zile lucratoare mi-au zis ca nu au nevoie de mine....
Unde pot face o reclamatie la protectia munci/?/
Sfatul meu e sa-l ocoliti ....